• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satversmes tiesas 1998. gada 6. aprīļa lēmums "Par Saeimas deputātu iesniegto pieteikumu par lietas ierosināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.1998., Nr. 95/96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47663

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

08.04.1998., Nr. 95/96

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Satversmes tiesa

Veids: lēmums

Pieņemts: 06.04.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Satversmes tiesa

Lēmums

Par Saeimas deputātu iesniegto pieteikumu par lietas ierosināšanu

Rīgā 1998.gada 6.aprīlī

Es, Satversmes tiesas tiesnesis A.Lepse, izskatījis 22 Saeimas deputātu iesniegto pieteikumu par lietas ierosināšanu,

konstatēju:

1998.gada 27.martā Satversmes tiesā saņemts pieteikums par lietas ierosināšanu, ko iesnieguši 22 Saeimas deputāti: K.Čerāns, O.Kostanda, J.Kazāks, U.Veldre, J.Mauliņš, E.Grīnbergs, I.Liepa, J.Kušnere, E.Zelgalvis, P.Kļaviņš, A.Naglis, E.Grinovskis, A.Saulītis, J.Strods, J.Ādamsons, J.Lagzdiņš, Ģ.V.Kristovskis, A.Krastiņš, J.Kalviņš, M.Vītols, G.Valdmanis, L.Ozoliņš.

Pieteikuma iesniedzēji lūdz Satversmes tiesu atcelt Ministru kabineta 1996.gada 23.aprīļa noteikumus nr.148 "Kārtība, kādā atdodama manta vai atlīdzināma tās vērtība personām, kuru administratīvā izsūtīšana no Latvijas PSR vai KPFSR sastāvā iekļautās Latvijas PSR teritorijas daļas atzīta par nepamatotu" un 1997.gada 4.novembra noteikumus nr.367 "Grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 23.aprīļa noteikumos nr.148 "Kārtība, kādā atdodama manta vai atlīdzināma tās vērtība personām, kuru administratīvā izsūtīšana no Latvijas PSR atzīta par nepamatotu"", kā neatbilstošus 1995.gada 12.aprīļa likuma "Par politiski represētās personas statusa noteikšanu komunistiskajā un nacistiskajā režīmā cietušajiem" 10.panta pirmajai daļai.

Izskatījis iesniegtos materiālus, atzinu, ka atbilstoši Satversmes tiesas likuma 16.panta 4.punktam lieta piekritīga Satversmes tiesai. Šā pieteikuma iesniedzēji saskaņā ar Satversmes tiesas likuma 17.panta otrās daļas 3.punktu ir tiesīgi iesniegt šādu pieteikumu. Pieteikums atbilst Satversmes tiesas likuma 18.pantā noteiktajām vispārīgajām pieteikuma iesniegšanas prasībām.

Vadoties no Satversmes tiesas likuma 20.panta otrās daļas,

nolēmu:

Ierosināt Satversmes tiesā lietu pēc 22 Saeimas deputātu pieteikuma par Ministru kabineta 1996.gada 23.aprīļa noteikumu nr.148 "Kārtība, kādā atdodama manta vai atlīdzināma tās vērtība personām, kuru administratīvā izsūtīšana no Latvijas PSR vai KPFSR sastāvā iekļautās Latvijas PSR teritorijas daļas atzīta par nepamatotu" un Ministru kabineta 1997.gada 4.novembra noteikumu nr.367 "Grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 23.aprīļa noteikumos nr.148 "Kārtība, kādā atdodama manta vai atlīdzināma tās vērtība personām, kuru administratīvā izsūtīšana no Latvijas PSR atzīta par nepamatotu"" atbilstību likumam "Par politiski represētās personas statusa noteikšanu komunistiskajā un nacistiskajā režīmā cietušajiem" un citiem likumiem.

Uzaicināt Ministru kabinetu līdz 1998.gada 24.aprīlim iesniegt Satversmes tiesā savu atbildes rakstu ar lietas faktisko apstākļu izklāstu un juridisko pamatojumu.

Tiesnesis A.Lepse

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!