• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Valsts cilvēktiesību biroja starptautisko vērtējumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.1998., Nr. 95/96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47629

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pusgadu pirms 7.Saeimas

Vēl šajā numurā

08.04.1998., Nr. 95/96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Par Latvijas Valsts cilvēktiesību biroja starptautisko vērtējumu

Pirmdien, 6.aprīlī, Ženēvā Latvijas Valsts cilvēktiesību biroju apstiprināja par Nacionālo cilvēktiesību institūciju starptautiskās koordinācijas komitejas locekli. Šī komiteja apvieno nacionālas cilvēktiesību aizsardzības organizācijas no visas pasaules ar mērķi sadarboties un veicināt savstarpēju un starptautisku palīdzību ANO un citu organizāciju ietvaros. Latvija ir pirmā Viduseiropas un Austrumeiropas valsts, kas pārstāvēta šajā komitejā.

"Dalība šajā koordinācijas komitejā Valsts cilvēktiesību birojam ir gan liels gods, gan arī nozīmē papildu pienākumus. Mēs labprāt dalāmies savā darba pieredzē ar ieinteresētām valstīm, tomēr arī mums pašiem ir daudz jāmācās, un viens no šīs komitejas mērķiem ir sekmēt pieredzes apmaiņu neatkarīgu cilvēktiesību isntitūciju starpā," teica Valsts cilvēktiesību biroja direktora vietniece Kaija Gertnere pēc atgriešanās no Ženēvas.

Nacionālo cilvēktiesību institūciju starptautisko koordinācijas komiteju veido pārstāvji no četriem pasaules reģioniem: Eiropas, Amerikas, Āzijas un Āfrikas. Latvija ir pārstāvēta Eiropas reģionā kopā ar Dāniju, Zviedriju un Franciju.

Valsts cilvēktiesību birojs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!