• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 5. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.1998., Nr. 91/94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47592

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par visiem Latvijas Republikas 1997.gada

Vēl šajā numurā

07.04.1998., Nr. 91/94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie Jums dodas 5. burtnīca

Godātie lasītāji, šīgada piektā valsts normatīvo aktu burtnīca pie Jums devusies ar četriem likumiem, kas pieņemti Saeimā 19. februārī un "Latvijas Vēstnesī" izsludināti 5. un 6. martā, kā arī ar Ministru kabineta tiesību aktiem, kas izdoti 17. un 24. februārī. Likumā "Par Latvijas valsts ģerboni" dots ģerboņa apraksts un noteikts, kādos gadījumos lietojams lielais valsts ģerbonis, papildinātais mazais valsts ģerbonis un mazais valsts ģerbonis. Likums "Par Latvijas valsts himnu" nosaka, kādos gadījumos obligāti izpildāma valsts himna un kā jāizturas klātesošajiem, ja tā tiek izpildīta svinīga pasākuma laikā: visiem jāpieceļas kājās, vīriešiem jānoņem cepure, bet personām valsts formas tērpos jārīkojas saskaņā ar dienesta reglamentu. Likuma pielikumā ir himnas notis un arī vārdi. Saeima pieņēmusi jaunu Pārtikas aprites uzraudzības likumu, kura mērķis ir nodrošināt kvalitatīvas un nekaitīgas pārtikas apriti. Grozījumi izdarīti Reliģisko organizāciju likumā.

Arī Ministru kabinets izdarījis grozījumus vairākos agrāk pieņemtos tiesību aktos. Piemēram, "Dzīvnieku kaušanas noteikumos", "Noteikumos par valsts nodevu par informācijas saņemšanu no Uzņēmumu reģistra" un noteikumos par licenču izsniegšanu darbībām ar radioaktīvajām vielām un citiem jonizējošā starojuma avotiem. Attiecībā uz nodokļu iekasēšanu izdoti noteikumi par kārtību, kādā masu informācijas līdzekļiem piemērojams pievienotās vērtības nodoklis un muitas nodoklis, un par kārtību, kādā ar pievienotās vērtības nodokli apliekama starpniecības atlīdzība komisijas tirdzniecībā. Noteikumi par ārvalstnieku un bezvalstnieku nodarbināšanu reglamentē kārtību, kādā tie var strādāt Latvijas Republikas teritorijā. Divos pielikumos doti darba atļaujas un darba devēja izsaukuma veidlapu paraugi. Noteikumiem par rūpniecisko zveju ir pieci pielikumi: Baltijas jūras apakšrajonu, zonu un zvejas kvadrātu robežas un numerācija, Zvejas rīku marķēšana, Atļautie zvejas rīki, Rūpnieciskās zvejas rīku konstrukcijas elementu pieļaujamie parametri un Takses piedzenamās summas aprēķināšanai par zaudējumu, kādu fiziskās vai juridiskās personas nodarījušas, nelikumīgi iegūstot zivis Latvijas Republikas jūras ūdeņos. Izdoti noteikumi par Engures ezera dabas parku un apstiprināts šī parka padomes nolikums. Noteikumi par prasībām asinsdienestam izdoti saskaņā ar Ārstniecības likumu. Tie nosaka asinsdonoru centra un asins sagatavošanas nodaļas medicīnisko aprīkojumu, kā arī procedūras un obligātos higiēnas pasākumus. Izdoti arī Ministru kabineta rīkojumi par Zinātņu akadēmijas Neorganiskās ķīmijas institūta reorganizāciju, par J.Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolas reorganizāciju u.c.

Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!