• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kārtība. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.03.1998., Nr. 75/76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47470

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Koģenerācija - ienesīgs biznesa veids

Vēl šajā numurā

20.03.1998., Nr. 75/76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kārtība,

kādā notiek akciju sabiedrības "Rīgas vagonu rūpnīca" akcionāru akciju iegādes līgumu atcelšana

1. Vispārīgie noteikumi

1.1. Šī "Kārtība, kādā notiek akciju sabiedrības "Rīgas vagonu rūpnīca" akcionāru akciju iegādes līguma atcelšana" (turpmāk tekstā — Kārtība) nosaka, kā tiek atcelti akciju sabiedrības "Rīgas vagonu rūpnīca" akcionāru (turpmāk tekstā — akcionārs) akciju iegādes līgumi, slēdzot "Vienošanos par akciju iegādes līguma par privatizācijas sertifikātiem atcēlumu" (turpmāk tekstā — Vienošanās par atcēlumu).

1.2. Šī Kārtība tiek pielietota gadījumos, kad akcionārs izteic savu brīvu gribu slēgt Vienošanos par atcēlumu.

1.3. Par akcionāru uzskatāma persona, kas apmaksājusi parakstītās akciju sabiedrības "Rīgas vagonu rūpnīca" akcijas un saņēmusi bankas izziņu par apmaksātajām akcijām.

1.4. Vienošanos par atcēlumu slēdz akcionārs, kurš izteicis šādu vēlmi, un tā šīs Kārtības 1.5. punktā minētā banka, ar kuru akcionārs ir iepriekš noslēdzis "Līgumu akciju iegādei par sertifikātiem" vai "Līgumu darbinieku akciju iegādei par sertifikātiem".

1.5. Privatizācijas aģentūra slēdz vienošanos ar akciju sabiedrību "Latvijas Krājbanka" un valsts akciju sabiedrību "Latvijas Hipotēku un zemes banka" (turpmāk tekstā — Bankas) par akciju iegādes līgumu atcelšanas procedūru.

 

2. Pasākumu veikšanas kārtība akciju iegādes līgumu atcelšanai

2.1. Privatizācijas aģentūra publicē laikrakstos "Latvijas Vēstnesis", "Lauku Avīze", "Neatkarīgā Rīta Avīze", "Diena", "Dienas Bizness", "Rīgas Balss", "SM Segodņa", "Panorama Latvii" un "Biznes & Baltija" sludinājumu par Vienošanās par atcēlumu slēgšanas sākšanas un beigu termiņiem, kas norādīti šīs Kārtības 2.3. punktā.

2.2. Bankas līdz 1998. gada 27. martam nosūta akcionāriem informāciju par iespēju slēgt Vienošanos par atcēlumu.

2.3. Vienošanās par atcēlumu Bankā noslēdzama laika posmā no 1998. gada 6. aprīļa līdz 1998. gada 30.aprīlim.

2.4. Slēdzot Vienošanos par atcēlumu fiziskai personai, jāuzrāda ar zīmoga nospiedumu apliecināts personas dokuments (ar fotoattēlu), kurā ir norādīts akcionāra vārds, uzvārds un personas kods, juridiskai personai — saskaņā ar juridiskās personas statūtiem izdota pilnvara pārstāvēt juridisko personu un ar zīmoga nospiedumu apliecināts personas dokuments (ar fotoattēlu), kurā ir norādīts pilnvarotās personas vāds, uzvārds un personas kods.

2.5. Akcionārs var slēgt Vienošanos par atcēlumu tikai par visu parakstīto un apmaksāto akciju skaitu arī gadījumos, ja akcionārs noslēdzis vairākus akciju iegādes līgumus.

2.6. Banka, slēdzot Vienošanos par atcēlumu, izmaksā akcionāram naudas summu, ko akcionārs izlietojis Banku pakalpojumu apmaksai un līguma veidlapas iegādei.

2.7. Sertifikāti, ko akcionārs izlietojis akciju iegādei, tiek atmaksāti, ieskaitot tos akcionāra sertifikātu kontā 10 darba dienu laikā no Vienošanās par atcēlumu noslēgšanas dienas.

 

3. Īpašais nosacījums

3.1. Ja akcionārs nenoslēdz Vienošanos par atcēlumu šīs Kārtības 2.3. punktā minētajā termiņā, akcionārs saglabā visas akciju sabiedrības "Rīgas vagonu rūpnīca" akcionāra tiesības un iegādātās akcijas paliek viņa īpašumā.

LPA finansu direktors I.Razumovskis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!