• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sirdis ... aploksnē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.03.1998., Nr. 75/76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47464

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts investīciju programma Latvijā

Vēl šajā numurā

20.03.1998., Nr. 75/76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sirdis … aploksnē

Stāstot par "Laimas" svētkiem

P12.JPG (17265 BYTES)
Ivars Kalvišķis

P13.JPG (24552 BYTES)
"Laimas" balvas konkursa uzvarētājiem

P14.JPG (38569 BYTES)
Ilze Naunčika — Lielā laimesta ieguvēja

Pa vidu neatliekamiem darījumiem ir pāris reizes gadā, kad jāļaujas emocionālai atslodzei, ko var sniegt tikai draugi. Atmiņas ir bagātība, ko ne svērt, ne mērīt, bet kas jubilejas reizei piedod netveramu neatkārtojamību. Un, ja pēc daudzu gadu ritējuma svinamreizē skaistu buķeti atnes kāds neaizmirstams draugs…

Uzticīgos ceļotājus pa "Laimas" zemi, noslēdzoties vārda dienas pasākumiem, "saldā un garšīgā Laimas tante" sapulcināja savā namā (kas gan nezina "vissmaržīgāko tramvaja pieturu Rīgā"!). Lai būtu kopā ar saviem draugiem un viņu atmiņām. Lai savus viesus pacienātu un parādītu. kā top šokolāde. Un apbalvotu visuzticamākos pielūdzējus.

Jā, pielūdzēji gan bija skaitāmi vairākos desmittūkstošos. Tādēļ "Laimas" īpašo paldies vajadzēja lozēt. Līdztekus saldumu kārbām un krāsainiem baloniem, "Laimas" pulksteņiem un "Philips" televizoriem, ar patiešām īstu ceļojumu uz Meksiku divām personām "saldā tante" apbalvoja Ilzi Naumčiku no Rīgas rajona Ķekavas pagasta.

— Iesaistījos akcijā, aizsūtīju četrus šokolādes papīrīšus. Nebija grūti tos savākt, jo "Laimas" produkciju ģimenē esam iecienījuši. Taču tajā brīdī, kad izlozes laikā "Laimas" direktors nosauca manu vārdu, pārņēma šoks. Neticēju savām ausīm. Taču nu jau esmu atjēgusies. Jāsāk posties, lai kopā ar vīru aprīļa beigās dotos ceļojumā uz Meksiku. Starp citu, šogad mums ir 20 gadu kāzu jubileja… Tas tiešām solās būt kas neaizmirstams…

Akciju sabiedrības "Laima" valdes priekšsēdētājs Ivars Kalvišķis pastāstīja, ka akcijas, kas sākas uzņēmuma vārda dienā no noslēdzas marta sākumā, jau ir kļuvušas par tradīciju:

— Dažāda veida vārda dienas pasākumi ir bijuši jau gadus sešus. Esam aicinājuši mūsu produkcijas cienītājus gan uz šejieni, gan kopīgi gājuši uz izrādēm operetes teātrī. Taču šogad nolēmām savu vārda dienas prieku dalīt ar citiem. Ar tiem, kas ir bijuši mums uzticīgi. Necerējām, ka uzticīgo būs tik ļoti daudz un cilvēki būs tik atsaucīgi. Šogad saņēmām vairākus desmitus tūkstošu vēstuļu. Pie tam katrā no tām bija četru šokolādes tāfelīšu papīrīši. Rēķiniet kā gribat, bet tika apēsti vismaz 200 000 lielo šokolādes tāfelīšu! Domāju, ka tas ir savstarpēji patīkami.

Ļoti daudzās aploksnēs, kurās čaukstēja šokolādes papīrīši, bija arī mīlestības vārdi "Laimai". "Tu mana labā "Laima"! Ar "Vētrasputnu" bez pūlēm varu aizlidot uz "Rigondu", tur palmu birzī baudīt "Dienvidu nakts" burvību, klausīties kā pasakainā pilnmēness naktī salas jauneklis dzied "Serenādi". Ja esi kūtrāks ceļotājs, vari baudīt vietējos dabas jaukumus, pateicoties "Turaidai". Skat, tur pļavā koši zied "Rudzupuķe", smaržo necilā "Kumelīte", tālāk dārza malā pie sevis vilina "Sarkanā magone"." (No Maigas Laskovas vēstules.)

Izrādās, daudziem "Laimas" vārds saistās ar kādu neaizmirstamu dzīves notikumu. Par to skaistās vēstulēs "Laimai" raksta daudzi jo daudzi. Taču pāri visam — priecīgie svētki, kurus saviem draugiem bija sagādājusi akciju sabiedrība "Laima".

Rūta Bierande,"LV"

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!