• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kontroli pasu nodaļās Par diplomātiskām attiecībām ar Gambiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.03.1998., Nr. 75/76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47446

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nacionālo identitāti un Eiropas vīziju Latvijā

Vēl šajā numurā

20.03.1998., Nr. 75/76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Par kontroli pasu nodaļās

Šā gada 17.martā LR IeM Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes priekšnieks Ints Zītars izdevis rīkojumu visām Rīgas pilsētas rajonu un priekšpilsētu pasu nodaļām pārņemt savā pārziņā rindu kontroli.

Kā zināms, PMLP teritoriālajās pasu nodaļās nepilsoņu pasu izsniegšanas gaitā izveidojušās rindas, ko sākotnēji kontrolēja un reģistrāciju veica paši pasu nodaļu apmeklētāji, taču, kā liecināja pagājušajā nedēļā izdarītā pārbaude Vidzemes priekšpilsētas pasu nodaļā, rindu radīšanā iesaistījušās arī starpniekfirmas, lai pārdotu vietas rindā un pelnītu naudu. Pēc PMLP priekšnieka rīkojuma katrā galvaspilsētas pasu nodaļā tikai un vienīgi PMLP darbinieks būs atbildīgs par apmeklētāju reģistrāciju.

Atbilstoši I.Zītara rīkojumam, apmeklētāju reģistrāciju savā kontrolē pārņēmusi Ziemeļu rajona un Zemgales priekšpilsētas pasu nodaļa. Jau pagājušajā mēnesī to izdarīja Vidzemes rajona pasu nodaļa. Šodien, 20.martā, apmeklētāju reģistrācija uzsākta arī Kurzemes priekšpilsētas pasu nodaļā, taču jaunā kārtība tur radījusi apmeklētāju neapmierinātību. Pasu nodaļas apmeklētāju vidū izplatījusies informācija, ka Iekšlietu ministrijas vadība it kā esot atcēlusi PMLP priekšnieka rīkojumu par rindu kontroli. Iekšlietu ministrija paziņoja, ka PMLP priekšnieka rīkojums joprojām ir spēkā un turpmāk teritoriālajās pasu nodaļās apmeklētāju reģistrāciju un rindu kontroli veiks Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes darbinieks.

IeM preses centrs

Par diplomātiskām attiecībām ar Gambiju

Pagājušā nedēļā tika nodibinātas diplomātiskās attiecības ar Gambijas Republiku. Protokolu par diplomātisko attiecību nodibināšanu parakstīja Parīzē Latvijas Republikas vēstniece Francijā Sandra Kalniete un Gambijas Republikas vēstnieks Francijā N’Jogu Saers Bahs. Abas puses ir pārliecinātas, ka šis solis veicinās un stiprinās abu valstu draudzību un sadarbību.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!