• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 1998.gada 19.marta sēdes darba kārtība. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.03.1998., Nr. 73/74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47425

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētāja paziņojumi

Vēl šajā numurā

19.03.1998., Nr. 73/74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas 1998.gada 19.marta sēdes darba kārtība

Sēdes sākums — pulksten 17.30

Sēdes darba kārtībā iekļautie deputātu jautājumi no nr.1 līdz nr.23 publicēti "Latvijas Vēstneša" 29.janvāra numurā 25, 5.lpp.; no nr.24 līdz nr.26 — 5.februāra numurā 31, 3.lpp.; no nr.27 līdz 30 — 12.februāra numurā 37, 7.lpp.; no nr.31 līdz nr.39 — 12.marta numurā 66, 3.lpp.

 

40.

Jautājums nr.350 (Steidzams)

Deputāti K.Čerāns, O.Kostanda, U.Veldre, J.Mauliņš, E.Grīnbergs —

izglītības un zinātnes ministram J.Celmiņam:

Par IZM pasākumiem, lai radītu fondu to zinātnieku atbalstam, kuru referāti ir akceptēti nolasīšanai starptautiski autoritatīvās konferencēs

Lūdzam sniegt informāciju, ko IZM darījusi, lai radītu fondu to zinātnieku atbalstam, kuru referāti ir akceptēti nolasīšanai starptautiski autoritatīvās konferencēs, bet kuri nevar no savu grantu budžeta apmaksāt visai ievērojamos ceļa un konferences apmeklējuma izdevumus?

Jautājuma steidzamības motivācija:

1. Latvijas speciālists, kas uzstājas starptautiski autoritatīvā konferencē, nes Latvijas vārdu pasaulē, veido Latvijas tēlu.

2. Zinātniekam dalība augsta līmeņa konferencēs tiek pamatoti izvirzīta kā kritērijs viņa turpmākajai iespējai saņemt grantu finansējumu. Diemžēl viņam netiek radīti apstākļi, lai šo kritēriju formāli izpildītu atbilstoši savai faktiskajai kvalifikācijai.

 

41.

Jautājums nr.351 (Steidzams)

Deputāti K.Čerāns, O.Kostanda, U.Veldre, J.Mauliņš, E.Grīnbergs —

satiksmes ministram V.Krištopanam:

Lūdzu informēt deputātus, kādos braucienos ārpus Latvijas kopš 1997.gada 1.jūlija ir devušās VAS "Latvijas dzelzceļš" sporta komandas

Lūdzu informēt deputātus, kādos braucienos ārpus Latvijas kopš 1997.gada 1.jūlija ir devušās VAS "Latvijas dzelzceļš" sporta komandas.

Kādas SM un LDz amatpersonas ir devušās šajos braucienos līdzi šīm sporta komandām?

Kas apmaksājis šo SM un LDz amatpersonu attiecīgos tūrisma braucienus?

Jautājuma steidzamības motivācija: Nav pieļaujama valsts naudas izšķērdēšana LDz.

 

42.

Jautājums nr.352 (Steidzams)

Deputāti K.Čerāns, O.Kostanda, U.Veldre, J.Mauliņš, E.Grīnbergs —

Ministru prezidentam G.Krastam,

satiksmes ministram V.Krištopanam,

zemkopības ministram A.Rāviņam:

Lūdzu izskaidrot deputātiem valdības politiku attiecībā uz mežu ceļu uzturēšanu un atjaunošanu

Lūdzu izskaidrot deputātiem valdības politiku attiecībā uz mežu ceļu uzturēšanu un atjaunošanu.

Vai valdība uzskata, ka ir taisnīgi neveltīt nevienu santīmu no akcīzes nodokļa ieņēmumiem meža ceļu uzturēšanai situācijā, kad mežizstrādātāji maksā akcīzi par degvielu viņu tehnikai, kas pārvietojas tieši pa meža ceļiem?

Kad un kā valdība veiks kādas korekcijas līdzšinējā situācijā?

Kāpēc vēl uz šo brīdi LR valdībā nav nodibināts meža nozaru ministra vai valsts ministra postenis?

Jautājuma steidzamības motivācija: Meža problēmas gaida valsts politikas pievēršanos tām.

 

43.

Jautājums nr.353

Deputāti A.Bartaševičs, M.Bekasovs, A.Golubovs, M.Lujāns, V.Kalnbērzs —

iekšlietu ministram Z.Čeveram:

Par nelegālu uzturēšanos Latvijā aizturētām personām izolatorā Gaiziņa ielā 7

Lūdzam jūs atbildēt uz šādiem jautājumiem:

— Cik aizturēto par nelegālu uzturēšanos Latvijā pašlaik atrodas izolatorā Gaiziņa ielā 7 un kāda tiem ir pilsonība?

— Cik daudz no uzturētajiem Gaiziņa ielā 7 cilvēkiem, kam nav nevienas valsts pilsonības, pastāvīgi dzīvoja Latvijā līdz 1992.gada jūlijam; kādā veidā tiks atrisināts viņu liktenis?

— Kādēļ aizturētajiem cilvēkiem netiek nodrošināta iespēja brīvi iepazīties ar viņu stāvokli reglamentējošiem likumu, noteikumu un instrukciju tekstiem viņiem saprotamā valodā?

— Kādēļ šos cilvēkus uztur izolatorā Gaiziņa ielā 7, bet ne pagaidu uzturēšanās nometnē Olainē, kā tas ir noteikts 1995.gada 22.aprīļa Ministru kabineta noteikumu Nr.117 2.pantā?

— Kādēļ aizturētajiem cilvēkiem netiek nodrošinātas tiesības rakstiski griezties oficiālās instancēs?

— Ar ko tiek reglamentētas aizturēto cilvēku tiesības uz paku un citu sūtījumu saņemšanu, tikšanos ar radiniekiem un tālruņa sarunām ar tiem; vai tas tiek atstāts administrācijas ieskatiem un patvaļai?

— Kādēļ ilgu laiku turētiem apcietinājumā un neizdarījušiem noziegumus cilvēkiem ir atņemta savā starpā saskarsmes iespēja, izņemot īsus brīžus gaitenī pastaigas laikā?

— Kādēļ tik ilgu laiku cilvēki, kuri nav izdarījuši nekādus noziegumus, tiek aizturēti nebrīvībā bez iespējām pastaigāties svaigā gaisā, kaut gan tas tiek nodrošināts pat noziedzniekiem?

— Kas tiek iecerēts darīt, lai paātrinātu jautājuma atrisināšanu par cilvēku, kuri tiek aizturēti par nelikumīgu uzturēšanos Latvijā, piespiedu izraidīšanu no Latvijas vai atbrīvošanu?

 

44.

Jautājums nr.354 (Steidzams)

Deputāti K. Čerāns, O.Kostanda, U.Veldre, J.Mauliņš, E.Zelgalvis —

izglītības un zinātnes ministram J.Celmiņam:

Lūdzu iepazīstināt deputātus ar tiem noteikumiem vai normām, kas aizliedz smēķēšanu vispārizglītojošās skolās un to tuvā apkārtnē

Lūdzu iepazīstināt deputātus ar tiem noteikumiem vai normām, kas aizliedz smēķēšanu vispārizglītojošās skolās un to tuvā apkārtnē.

Kāds sods ir piemērojams skolēniem par šo noteikumu pārkāpšanu?

Vai ir paredzēta kāda atbildība skolotājiem (vai skolu direktoriem), kas nespēj nodrošināt skolā kārtību smēķēšanas jomā?

Jautājuma steidzamības motivācija: Smēķēšana nodara nopietnu ļaunumu jauniešu veselībai.

 

45.

Jautājums nr.355 (Steidzams)

Deputāti K.Čerāns, U.Veldre, E.Zelgalvis, O.Kostanda, E.Grīnbergs —

Ministru prezidenta G.Krastam,

ekonomikas ministram A.Sausnītim:

Lūdzam informēt, par kādu summu 1997.gada 7.jūnijā Latvijas un Ukrainas kopuzņēmums SIA "LATEK" nopirka RVR akciju kontrolpaketi.

1. Lūdzam informēt, par kādu summu 1997.gada 7.jūnijā Latvijas un Ukrainas kopuzņēmums SIA "LATEK" nopirka RVR akciju kontrolpaketi.

2. Cik no šīs summas ir palicis valsts rīcībā pēc līguma laušanas ar SIA "LATEK"?

3. Vai SIA "LATEK" atlīdzinās arī citus zaudējumus, ko tā ir nodarījusi Latvijas valstij un SIA "RVR" darba kolektīvam, neizpildot Privatizācijas aģentūras prasības izvirzītās saistības?

4. Kā Latvijas valsts tālāk risinās a/s "RVR" rehabilitācijas jautājumus?

Jautājuma steidzamības motivācija: Nav pieļaujama a/s "RVR" izputināšana.

 

46.

Jautājums nr.356

Deputāti K.Čerāns, O.Kostanda, J.Kazāks, E.Zelgalvis, J.Mauliņš —

finansu ministram R.Zīlem:

Par datortehnikas iegādi Finansu ministrijā un tās pakļautībā vai pārraudzībā esošajās iestādēs un institūcijās, sākot no 1995.gada

Lūdzu informēt Saeimas deputātus, kādas datortehnikas iegādes ir veiktas Finansu ministrijā un tās pakļautībā vai pārraudzībā esošajās iestādēs un institūcijās, sākot no 1995.gada: kāda datortehnika un cik lielā daudzumā iegādāta, kad notikusi izsole, kas tajā uzvarējis, kad notikusi faktiskā datortehnikas iegāde, no kā šī tehnika iegādāta; kādas valsts naudas summas kam ir tikušas pārskaitītas attiecīgā pirkuma sakarā, no kādas budžeta pozīcijas tā ir ņemta.

 

47.

Jautājums nr.357

Deputāti K.Čerāns, O.Kostanda, J.Kazāks, E.Zelgalvis, J.Mauliņš —

tieslietu ministram Dz.Rasnačam:

Par datortehnikas iegādi Tieslietu ministrijā un tās pakļautībā vai pārraudzībā esošajās iestādēs un institūcijās, sākot no 1995.gada

Lūdzu informēt Saeimas deputātus, kādas datortehnikas iegādes ir veiktas Tieslietu ministrijā un tās pakļautībā vai pārraudzībā esošajās iestādēs un institūcijās, sākot no 1995.gada: kāda datortehnika un cik lielā daudzumā iegādāta, kad notikusi izsole, kas tajā uzvarējis, kad notikusi faktiskā datortehnikas iegāde, no kā šī tehnika iegādāta; kādas valsts naudas summas kam ir tikušas pārskaitītas attiecīgā pirkuma sakarā, no kādas budžeta pozīcijas tā ir ņemta.

48.

Jautājums nr.358

Deputāti K.Čerāns, O.Kostanda, J.Kazāks, E.Zelgalvis, J.Mauliņš —

labklājības ministram V.Makarovam:

Par datortehnikas iegādi Labklājības ministrijā un tās pakļautībā vai pārraudzībā esošajās iestādes un institūcijās, sākot no 1995.gada

Lūdzu informēt Saeimas deputātus, kādas datortehnikas iegādes ir veiktas Labklājības ministrijā un tās pakļautībā vai pārraudzībā esošajās iestādēs un institūcijās, sākot no 1995.gada: kāda datortehnika un cik lielā daudzumā iegādāta, kad notikusi izsole, kas tajā uzvarējis, kad notikusi faktiskā datortehnikas iegāde, no kā šī tehnika iegādāta; kādas valsts naudas summas kam ir tikušas pārskaitītas attiecīgā pirkuma sakarā, no kādas budžeta pozīcijas tā ir ņemta.

 

49.

Jautājums nr.359

Deputāti K.Čerāns, O.Kostanda, J.Kazāks, E.Zelgalvis, J.Mauliņš —

vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram A.Gorbunovam

Par datortehnikas iegādi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā un tās pakļautībā vai pārraudzībā esošajās iestādēs un institūcijās, sākot no 1995.gada

Lūdzu informēt Saeimas deputātus, kādas datortehnikas iegādes ir veiktas VARA ministrijā un tās pakļautībā vai pārraudzībā esošajās iestādēs un institūcijās, sākot no 1995.gada: kāda datortehnika un cik lielā daudzumā iegādāta, kad notikusi izsole, kas tajā uzvarējis, kad notikusi faktiskā datortehnikas iegāde, no kā šī tehnika iegādāta; kādas valsts naudas summas kam ir tikušas pārskaitītas attiecīgā pirkuma sakarā, no kādas budžeta pozīcijas tā ir ņemta.

 

50.

Jautājums nr.360

Deputāti K.Čerāns, O.Kostanda, J.Kazāks, E.Zelgalvis, J.Mauliņš —

aizsardzības ministram T.Jundzim:

Par datortehnikas iegādi Aizsardzības ministrijā un tās pakļautībā vai pārraudzībā esošajās iestādēs un institūcijās, sākot no 1995.gada

Lūdzu informēt Saeimas deputātus, kādas datortehnikas iegādes ir veiktas Aizsardzības ministrijā un tās pakļautībā vai pārraudzībā esošajās iestādēs un institūcijās, sākot no 1995.gada: kāda datortehnika un cik lielā daudzumā iegādāta, kad notikusi izsole, kas tajā uzvarējis, kad notikusi faktiskā datortehnikas iegāde, no kā šī tehnika iegādāta; kādas valsts naudas summas kam ir tikušas pārskaitītas attiecīgā pirkuma sakarā, no kādas budžeta pozīcijas tā ir ņemta.

 

51.

Jautājums nr.361

Deputāti K.Čerāns, O.Kostanda, J.Kazāks, E.Zelgalvis, J.Mauliņš —

ekonomikas ministram A.Sausnītim:

Par datortehnikas iegādi Ekonomikas ministrijā un tās pakļautībā vai pārraudzībā esošajās iestādēs un institūcijās, sākot no 1995.gada

Lūdzu informēt Saeimas deputātus, kādas datortehnikas iegādes ir veiktas Ekonomikas ministrijā un tās pakļautībā vai pārraudzībā esošajās iestādēs un institūcijās, sākot no 1995.gada: kāda datortehnika un cik lielā daudzumā iegādāta, kad notikusi izsole, kas tajā uzvarējis, kad notikusi faktiskā datortehnikas iegāde, no kā šī tehnika iegādāta; kādas valsts naudas summas kam ir tikušas pārskaitītas attiecīgā pirkuma sakarā, no kādas budžeta pozīcijas tā ir ņemta.

 

52.

Jautājums nr.362

Deputāti K.Čerāns, O.Kostanda, J.Kazāks, E.Zelgalvis, J.Mauliņš —

ārlietu ministram V.Birkavam:

Par datortehnikas iegādi Ārlietu ministrijā un tās pakļautībā vai pārraudzībā esošajās iestādēs un institūcijās, sākot no 1995.gada

Lūdzu informēt Saeimas deputātus, kādas datortehnikas iegādes ir veiktas Ārlietu ministrijā un tās pakļautībā vai pārraudzībā esošajās iestādēs un institūcijās, sākot no 1995.gada: kāda datortehnika un cik lielā daudzumā iegādāta, kad notikusi izsole, kas tajā uzvarējis, kad notikusi faktiskā datortehnikas iegāde, no kā šī tehnika iegādāta; kādas valsts naudas summas kam ir tikušas pārskaitītas attiecīgā pirkuma sakarā, no kādas budžeta pozīcijas tā ir ņemta.

 

53.

Jautājums nr.363

Deputāti K.Čerāns, O.Kostanda, J.Kazāks, E.Zelgalvis, J.Mauliņš —

izglītības un zinātnes ministram J.Celmiņam:

Par datortehnikas iegādi Izglītības un zinātnes ministrijā un tās pakļautībā vai pārraudzībā esošajās iestādēs un institūcijās, sākot no 1995.gada

Lūdzu informēt Saeimas deputātus, kādas datortehnikas iegādes ir veiktas Izglītības un zinātnes ministrijā un tās pakļautībā vai pārraudzībā esošajās iestādēs un institūcijās, sākot no 1995.gada: kāda datortehnika un cik lielā daudzumā iegādāta, kad notikusi izsole, kas tajā uzvarējis, kad notikusi faktiskā datortehnikas iegāde, no kā šī tehnika iegādāta; kādas valsts naudas summas kam ir tikušas pārskaitītas attiecīgā pirkuma sakarā, no kādas budžeta pozīcijas tā ir ņemta.

 

54.

Jautājums nr.364

Deputāti K.Čerāns, O.Kostanda, J.Kazāks, E.Zelgalvis, J.Mauliņš —

Ministru prezidentam G.Krastam:

Par datortehnikas iegādi Valsts kancelejā un tās pakļautībā vai pārraudzībā esošajās iestādēs un institūcijās, sākot no 1995.gada

Lūdzu informēt Saeimas deputātus, kādas datortehnikas iegādes ir veiktas Valsts kancelejā un tās pakļautībā vai pārraudzībā esošajās iestādēs un institūcijās, sākot no 1995.gada: kāda datortehnika un cik lielā daudzumā iegādāta, kad notikusi izsole, kas tajā uzvarējis, kad notikusi faktiskā datortehnikas iegāde, no kā šī tehnika iegādāta; kādas valsts naudas summas kam ir tikušas pārskaitītas attiecīgā pirkuma sakarā, no kādas budžeta pozīcijas tā ir ņemta.

 

55.

Jautājums nr.365

Deputāti K.Čerāns, O.Kostanda, J.Kazāks, E.Zelgalvis, J.Mauliņš —

valsts ieņēmumu valsts ministrei A.Počai:

Par datortehnikas iegādi Valsts ieņēmumu dienestā un tā pakļautībā vai pārraudzībā esošajās iestādēs un institūcijās, sākot no 1995.gada

Lūdzu informēt Saeimas deputātus, kādas datortehnikas iegādes ir veiktas Valsts ieņēmumu dienestā un tā pakļautībā vai pārraudzībā esošajās iestādēs un institūcijās, sākot no 1995.gada: kāda datortehnika un cik lielā daudzumā iegādāta, kad notikusi izsole, kas tajā uzvarējis, kad notikusi faktiskā datortehnikas iegāde, no kā šī tehnika iegādāta; kādas valsts naudas summas kam ir tikušas pārskaitītas attiecīgā pirkuma sakarā, no kādas budžeta pozīcijas tā ir ņemta.

 

56.

Jautājums nr.366

Deputāti K.Čerāns, O.Kostanda, J.Kazāks, E.Zelgalvis, J.Mauliņš —

satiksmes ministram V.Krištopanam:

Par datortehnikas iegādi Satiksmes ministrijā un tās pakļautībā vai pārraudzībā esošajās iestādēs un institūcijās, sākot no 1995.gada

Lūdzu informēt Saeimas deputātus, kādas datortehnikas iegādes ir veiktas Satiksmes ministrijā un tās pakļautībā vai pārraudzībā esošajās iestādēs un institūcijās, sākot no 1995.gada: kāda datortehnika un cik lielā daudzumā iegādāta, kad notikusi izsole, kas tajā uzvarējis, kad notikusi faktiskā datortehnikas iegāde, no kā šī tehnika iegādāta; kādas valsts naudas summas kam ir tikušas pārskaitītas attiecīgā pirkuma sakarā, no kādas budžeta pozīcijas tā ir ņemta.

 

57.

Jautājums nr.367

Deputāti K.Čerāns, O.Kostanda, J.Kazāks, E.Zelgalvis, J.Mauliņš —

zemkopības ministram A.Rāviņam:

Par datortehnikas iegādi Zemkopības ministrijā un tās pakļautībā vai pārraudzībā esošajās iestādēs un institūcijās, sākot no 1995.gada

Lūdzu informēt Saeimas deputātus, kādas datortehnikas iegādes ir veiktas Zemkopības ministrijā un tās pakļautībā vai pārraudzībā esošajās iestādēs un institūcijās, sākot no 1995.gada; kāda datortehnika un cik lielā daudzumā iegādāta, kad notikusi izsole, kas tajā uzvarējis, kad notikusi faktiskā datortehnikas iegāde, no kā šī tehnika iegādāta; kādas valsts naudas summas kam ir tikušas pārskaitītas attiecīgā pirkuma sakarā, no kādas budžeta pozīcijas tā ir ņemta.

 

58.

Jautājums nr.368

Deputāti K.Čerāns, O.Kostanda, E.Zelgalvis, J.Mauliņš, I.Liepa —

iekšlietu ministram Z.Čeveram:

Par datortehnikas iegādi Iekšlietu ministrijā un tās pakļautībā vai pārraudzībā esošajās iestādēs un institūcijās, sākot no 1995.gada

Lūdzu informēt Saeimas deputātus, kādas datortehnikas iegādes ir veiktas Iekšlietu ministrijā un tās pakļautībā vai pārraudzībā esošajās iestādēs un institūcijās, sākot no 1995.gada: kāda datortehnika un cik lielā daudzumā iegādāta, kad notikusi izsole, kas tajā uzvarējis, kad notikusi faktiskā datortehnikas iegāde, no kā šī tehnika iegādāta; kādas valsts naudas summas kam ir tikušas pārskaitītas attiecīgā pirkuma sakarā, no kādas budžeta pozīcijas tā ir ņemta.

 

59.

Jautājums nr.369

Deputāti K.Čerāns, O.Kostanda, J.Kazāks, E.Zelgalvis, J.Mauliņš —

kultūras ministrei R.Umblijai:

Par datortehnikas iegādi Kultūras ministrijā un tās pakļautībā vai pārraudzībā esošajās iestādēs un institūcijās, sākot no 1995.gada

Lūdzu informēt Saeimas deputātus, kādas datortehnikas iegādes ir veiktas Kultūras ministrijā un tās pakļautībā vai pārraudzībā esošajās iestādēs un institūcijās, sākot no 1995.gada: kāda datortehnika un cik lielā daudzumā iegādāta, kad notikusi izsole, kas tajā uzvarējis, kad notikusi faktiskā datortehnikas iegāde, no kā šī tehnika iegādāta; kādas valsts naudas summas kam ir tikušas pārskaitītas attiecīgā pirkuma sakarā, no kādas budžeta pozīcijas tā ir ņemta.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!