• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Krievijas ekstrēmisko organizāciju attieksmi pret Latvijas pārstāvniecībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.03.1998., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47369

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc ziemas plūdiem, pirms pavasara paliem

Vēl šajā numurā

18.03.1998., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Krievijas ekstrēmisko organizāciju attieksmi pret Latvijas pārstāvniecībām

Ārlietu ministrijas paziņojums

Latvijas Republikas Ārlietu ministrija paudusi sašutumu par Krievijas oficiālo varas iestāžu bezdarbību sakarā ar nepārtrauktiem Krievijas ekstrēmisko organizāciju draudiem un aktivitātēm vērstām pret Latvijas diplomātiskajām pārstāvniecībām Krievijas Federācijā. Neraugoties uz vairākkārtējiem Latvijas puses lūgumiem pievērst pastiprinātu uzmanību Latvijas diplomātisko pārstāvniecību drošības un kārtības garantēšanā, kā arī Krievijas Ārlietu ministrijas iepriekš izteikto stingro apņemšanos rūpēties par Latvijas diplomātisko pārstāvniecību Krievijas Federācijā drošību un neaizskaramību, Krievijas ekstrēmiskie spēki, pateicoties visatļautībai un varas iestāžu pasivitātei, sākuši īstenot savus draudus. Tā š.g. 9. martā pie Latvijas Republikas konsulāta Pleskavā tika sadedzināts Latvijas valsts karogs, 13. martā konsulāts Pleskavā saņēma draudus par gaidāmo teroraktu, savukārt 17. marta mītiņa laikā pie Latvijas Republikas vēstniecības ēkas tika veikts huligānisma akts, nodarot vēstniecībai morālu un materiālu zaudējumu. Latvijas Republikas Ārlietu ministrija uzskata, ka šādi ekstrēmisma akti bija iespējami, tikai pateicoties Krievijas oficiālo varasiestāžu bezdarbībai un pasivitātei.

Latvijas Republikas Ārlietu ministrija atkārtoti aicina Krievijas pusi principiāli izvērtēt minēto organizāciju aktivitātes un saskaņā ar 1961. gada Vīnes konvenciju par diplomātiskajām attiecībām garantēt Latvijas Republikas diplomātisko pārstāvniecību un to personāla Krievijas Federācijā drošību un neaizskaramību.

1998. gada 17. martā ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!