• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.1998., Nr. 69/71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47335

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

17.03.1998., Nr. 69/71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

Viedoklī par ekstrēmiskām izdarībām pie Brīvības pieminekļa

Valsts prezidents Guntis Ulmanis izsaka asu nosodījumu ekstrēmistiski noskaņotajai cilvēku grupai, kas vakar, 16. martā, ar cilvēka cieņu aizskarošiem izsaucieniem un rīcību traucēja Latvijas varas iestāžu atļauto latviešu leģionāru pasākumu pie Brīvības pieminekļa.

Valsts prezidents uzsver, ka Latvijā, tāpat kā katrā demokrātiskā valstī, ikvienam ir tiesības atklāti izteikt savu viedokli, tomēr Valsts prezidents aicina izvairīties no cilvēka cieņu aizskarošiem izteikumiem un ekstrēmiem vērtējumiem.

Valsts prezidents atgādina, ka nav nekāda pamata saukt visus latviešus par fašistiem vai nacistiem un ka šādi izteikumi ir latviešus dziļi aizskaroši. Lai tie, kuri izsaka šos ekstrēmos vērtējumus, neaizmirst, ka iekšpolitiskais un ārpolitiskais dialogs ar Latviju būs nepieciešams arī nākotnē.

Valsts prezidents aicina Latvijas tiesību aizsardzības institūcijas izvērtēt notikušo.

Tiekoties ar Grieķijas vēstnieku

Vakar, 16. martā, pie Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa atvadu vizītē ieradās Grieķijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Emanuels Kalpadakis.

Valsts prezidents augstu novērtēja vēstnieka nozīmīgo ieguldījumu Latvijas un Grieķijas attiecību veidošanā un nostiprināšanā. Kā īpaši aktīvu Latvijas un Grieķijas sadarbībā abas puses atzīmēja pagājušo gadu, kad notika vairākas nozīmīgas abpusējas vizītes. G.Ulmanis uzsvēra abu valstu uzņēmēju aktīvo sadarbību, kā arī to, ka tiek gatavoti vairāki divpusēji līgumi, kas būs labs pamats tālāko attiecību veidošanai.

Vēstnieks izteica gandarījumu par iespēju strādāt Latvijā kā pirmajam akreditētajam Grieķijas vēstniekam un atzinīgi novērtēja abu valstu veiksmīgo sadarbību visdažādākajās jomās.

Valsts prezidents pateicās par Grieķijas atbalstu Latvijai ceļā uz ES, atzīmējot, ka Grieķija bija viena no tām valstīm, kas iestājās par vienotu starta līniju sarunu uzsākšanā. G.Ulmanis pastāstīja vēstniekam par Baltijas reģiona attīstību ES un NATO integrācijas virzienā un atzīmēja, ka viena no Latvijas un arī Baltijas valstu prioritātēm ir veicināt drošību reģionā un Eiropā, kā arī veidot labas kaimiņattiecības ar visām kaimiņvalstīm.

Valsts prezidenta preses dienests

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

G.JPG (7444 BYTES)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!