• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 1998. gada 12. marta sēdes darba kārtība. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.03.1998., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47257

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar:

Vēl šajā numurā

12.03.1998., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

SAEIMĀ

Saeimas 1998. gada 12. marta sēdes darba kārtība

Sēdes sākums — pulksten 17.30

Sēdes darba kārtībā iekļautie deputātu jautājumi no nr.1 līdz nr.23 publicēti "Latvijas Vēstneša" 29.janvāra numurā 25, 5.lpp.; no nr.24 līdz nr.26 — 5.februāra numurā 31, 3.lpp.; no nr.27 līdz nr.30 — 12.februāra numurā 37, 7. lpp.

31.

Jautājums nr.340 (Steidzams)

Deputāti K.Čerāns, J.Mauliņš, O.Kostanda, U.Veldre, J.Kušnere —

satiksmes ministram V.Krištopanam:

Par dāvanu — vieglo automašīnu — R.Pederam 60 gadu jubilejā, tās marku un vērtību

No kādiem līdzekļiem ir apmaksāta dāvana — vieglā automašīna, ko valsts a/s "Latvijas dzelzceļš" ģenerāldirektora pirmais vietnieks S.Baiko kā dāvanu pasniedza R.Pederam 60 gadu jubilejā 1997.gada 15.decembrī? Kāda ir šīs automašīnas marka un vērtība?

Jautājuma steidzamības motivācija: nav pieļaujama nesaimnieciska rīcība ar valsts mantu.

 

32.

Jautājums nr.341 (Steidzams)

Deputāti K.Čerāns, O.Kostanda, J.Mauliņš, U.Veldre, I.Liepa —

vides valsts ministram I.Emsim:

Par atkritumu saimniecības problēmām Latvijā

1. Kādi bīstamie atkritumi Latvijā ir ievesti no citām valstīm un cik lielā daudzumā pēc likuma grozījumu spēkā stāšanās, kas pieļauj šo atkritumu ievešanu? Kas ar šiem atkritumiem ir noticis pēc to ievešanas Latvijā?

2. Kā valdība ir paredzējusi nodrošināt kompensācijas tiem iedzīvotājiem, kuru dzīvesvieta ir tiešā atkritumu saimniecības objektu tuvumā, par viņu dzīves kvalitātei nodarīto kaitējumu? Vai valdībā ir sagatavoti kādi MK noteikumu projekti šajā jautājumā?

3. Vai jūs zināt, ka Getliņu sadzīves atkritumu izgāztuvē nenonāk visi Rīgas pilsētas sadzīves atkritumi? Kur šobrīd nonāk pārējie atkritumi? Kā tiek kontrolēta šo atkritumu uzglabāšana?

4. Kādā veidā VARAM varēja organizēt uzņēmuma "Getliņi–Eko" dibināšanu, iepriekš neizstrādājot tehnisko projektu, ar kuru tiktu iepazīstināti LR MK, Rīgas Domes un Stopiņu pagasta deputāti?

Jautājuma steidzamības motivācija: atkritumu saimniecībai jākalpo sabiedrības interesēm.

 

33.

Jautājums nr.342 (Steidzams)

Deputāti K.Čerāns, I.Liepa, J.Mauliņš, E.Grīnbergs, U.Veldre —

satiksmes ministram V.Krištopanam:

Par Latvijas Jūras administrācijas "restrukturizāciju"

1. Lūdzam sniegt valstisku motivāciju, kas nav pamatota tikai ar Ventspils brīvostas ekonomiskajām interesēm, Latvijas Jūras administrācijas "restrukturizācijas" nepieciešamībai, atdalot no tās ostu kapteiņu un loču dienestus.

2. Kādas garantijas jūs redzat tam, ka LJA "restrukturizācijas" rezultātā ostu pārvalžu pakļautībā vai pietiekami būtiskā ietekmē nenonāks tādu dienestu darbība, kuru uzdevums ir uzraudzīt no tiesiskās kārtības viedokļa kuģu ienākšanu ostās?

3. Ja tiks īstenota LJA "restrukturizācija" saskaņā ar Ventspils brīvostas pārvaldes priekšlikumu, kādā veidā tiks nodrošināts finansējums to funkciju realizācijai, kuras ir iecerēts atstāt LJA? Vai SM iecerējusi paredzēt līdzekļus šiem mērķiem valsts budžetā?

4. Kas notiks "restrukturizācijas" rezultātā ar tiem valsts garantētajiem kredītiem, kurus saskaņā ar likumu par valsts budžetu izmanto LJA, kā arī ar LJA izmantoto ārvalstu neatmaksājamo palīdzību PHARE programmas ietvaros?

5. Vai jūs nebaidāties, ka LJA "restrukturizācijas" rezultātā jums var tikt pārmests atklāts lobisms Ventspils ekonomiskā grupējuma interesēs?

Jautājuma steidzamības motivācija: nav pieļaujams, ka valdība ekonomisko aprindu spiediena rezultātā pieņem prettautiskus lēmumus.

 

34.

Jautājums nr.343 (Steidzams)

Deputāti K.Čerāns, J.Mauliņš, E.Grīnbergs, I.Liepa, U.Veldre —

Ministru prezidentam G.Krastam,

izglītības un zinātnes ministram J.Celmiņam:

Par daļējas mācību maksas ieviešanu augstāko mācību iestāžu studentiem, kuri līdz šim mācījās par valsts budžeta līdzekļiem

Vai jūs pieļaujat iespēju, ka Latvijā, sākot ar 1998./1999. mācību gadu, tiktu ieviesta daļēja mācību maksa augstāko mācību iestāžu studentiem, kas līdz šim mācījās pilnībā par valsts budžeta līdzekļiem?

Vai jūs apzināties, ka šāds solis vēl vairāk apgrūtinātu jauniešu iespējas iegūt augstāko izglītību?

Ko jūs esat darījuši, lai sakārtotu augstākās izglītības finansējuma bāzi, lai augstskolām nebūtu nepieciešamības noteikt daļēju mācību maksu visiem studentiem?

Jautājuma steidzamības motivācija: valstiski jāveicina, nevis jābremzē augstākās izglītības iegūšana.

 

35.

Jautājums nr.344 (Steidzams)

Deputāti K.Čerāns, I.Liepa, J.Mauliņš, E.Grīnbergs, E.Zelgalvis —

labklājības ministram V.Makarovam:

Par firmas "Man–Tess" termināla Tvaika ielā 7 nodarīto kaitējumu vispārējai cilvēku veselībai novērtējumu un šīs problēmas risinājumiem

Kad LR valdības ministri noorganizēs vispārēju cilvēku veselībai nodarītā kaitējuma, kas radies firmas "Man–Tess" termināla Tvaika ielā 7a darbības rezultātā, novērtējumu? Kad cilvēkiem, kas dzīvo šī termināla un uz to vedošā dzelzceļa atzara tuvumā, tiks nodrošināti trešo personu darbības netraucēti un mierīgi dzīves apstākļi?

Jautājuma steidzamības motivācija: valstiski jārisina jautājums par cilvēku tiesībām dzīvot veselībai nekaitīgā vidē.

 

36.

Jautājums nr.345 (Steidzams)

Deputāti K.Čerāns, I.Liepa, J.Mauliņš, E.Grīnbergs, E.Zelgalvis —

Ministru prezidentam G.Krastam,

satiksmes ministram V.Krištopanam,

labklājības ministram V.Makarovam,

vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram A.Gorbunovam:

Par valdības informāciju deputātiem, kura institūcija (vai kuras institūcijas) ir atbildīga(s) par pārvadājumu drošību un to ekoloģiskajiem aspektiem pa dzelzceļa atzaru no Mangaļu stacijas uz firmu "Man–Tess", pa kuru tiek pārvadāti naftas produkti

Lūdzam noskaidrot un darīt zināmu deputātiem, kura institūcija (vai kuras institūcijas) ir atbildīga(s) par pārvadājumu drošību un to ekoloģiskajiem aspektiem, tajā skaitā trokšņu līmeni pa dzelzceļa atzaru no Mangaļu stacijas uz firmu "Man–Tess", pa kuru tiek pārvadāti naftas produkti. Ko šīs institūcijas ir darījušas, lai nodrošinātu spēkā esošo drošības un ekoloģisko normatīvu ievērošanu šī dzelzceļa atzara ekspluatācijā?

Jautājuma steidzamības motivācija: nav pieļaujams, ka kravu pārvadājumi pa dzelzceļu traucē cilvēkiem dzīvot.

 

37.

Jautājums nr.346 (Steidzams)

Deputāti K.Čerāns, U.Veldre, I.Liepa, J.Mauliņš, J.Kazāks —

Ministru prezidentam G.Krastam:

Par Latvijas pilntiesīgu iestāšanos Eiropas Savienības 5.ietvara (Fifth Framework) zinātnes programmā

Ko jūs esat darījis, lai veicinātu Latvijas pilntiesīgu un savlaicīgu iestāšanos Eiropas Savienības 5. ietvara (Fifth Framework) zinātnes programmā?

Kad Latvija valdības vadītāja līmenī apliecinās Eiropas Komisijas ģenerāldirektoram gatavību iesaistīties šajā programmā?

Jautājuma steidzamības motivācija: Eiropas Savienības 5. ietvara programma ir vienīgā reālā iespēja Latvijas zinātniekiem iesaistīties Eiropas Savienības pētniecības programmās. Ļoti svarīgi ir Latvijai ņemt savu dalību tajā jau no paša sākuma, kad notiek galvenā pieteikšanās uz projektiem.

 

38.

Jautājums nr.347 (Steidzams)

Deputāti K.Čerāns, U.Veldre, I.Liepa, J.Mauliņš, J.Kazāks —

iekšlietu ministram Z.Čeveram,

aizsardzības ministram T.Jundzim:

Par valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu

Vai valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests ir uzskatāms par policijas sastāvdaļu?

Vai valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests ir uzskatāms par bruņoto spēku sastāvdaļu?

Lūdzam sniegt precīzu un motivētu atbildi, kuru varētu izmantot Satversmes tiesā.

Jautājuma steidzamības motivācija: nepieciešams atrisināt jautājumu par ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieku tiesībām apvienoties arodbiedrībās.

 

39.

Jautājums nr.348 (Steidzams)

Deputāti A.Kiršteins, A.Krastiņš, A.Lambergs, I.Kreituse, A.Kreituss —

Ministru prezidentam G.Krastam:

Par Latvijas vēstniecības Maskavā izmantošanu nelikumīgam naudas transportam no Krievijas uz Latviju, pārkāpjot Krievijas Federācijas likumdošanu

Kaut arī LR ārlietu ministrs V.Birkavs, atbildot uz Saeimas deputātu pieprasījumu, apgalvo, ka telpu izīrēšana ārzonas un Latvijas firmām Latvijas vēstniecībā Maskavā nav 1961. g. Vīnes konvencijas par diplomātiskām attiecībām pārkāpums, laikrakstā "Diena" ir publicēti jauni fakti. Lūdzam paskaidrot deputātiem, kā jūs vērtējat faktu, ka:

1. Vēstniecība tiek izmantota nelikumīgam naudas transportam no Krievijas uz Latviju, pārkāpjot Krievijas Federācijas likumdošanu.

2. Vai jūs izveidosit izmeklēšanas komisiju, lai izskatītu minētos pārkāpumus?

3. Kuram būtu jāuzņemas politiska atbildība — jums vai jūsu valdības ārlietu ministram, vai LR ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Krievijas Federācijā?

Jautājuma steidzamības motivācija: Latvijas un Krievijas robežlīguma parakstīšanas aktualitāte.

 

40.

Jautājums nr.349 (Steidzams)

Deputāti A.Kiršteins, A.Krastiņš, J.Kalviņš, A.Lambergs, J.Jurkāns —

Ministru prezidentam G.Krastam:

Jautājumi sakarā ar nesaņemto uzticības balsojumu 02.03.1998. Saeimas ārkārtas sēdē

Jūs savā 2. marta iesniegumā LR 6. Saeimas Prezidijam paziņojāt, ka uzskatāt par neiespējamu turpināt pildīt savus pienākumus bez Saeimas uzticības apliecinājuma šādu iemeslu dēļ:

— daži valdību veidojošo frakciju deputāti aicina pārskatīt valdības deklarāciju;

— nevienprātīga attieksme pret privatizācijas kārtību;

— parlamentārā izmeklēšanas komisija "Latvenergo" lietā esot aizskārusi jūsu morālo autoritāti.

Tā kā Saeima atteicās izteikt jums "uzticības apliecinājumu", lūdzam atbildēt uz šādiem jautājumiem.

1. Vai jūs esat politiski atbildīgs par to, ka jūsu kā ekonomikas ministra darbības laikā izveidotās Ekonomikas ministrijas izmeklēšanas komisijas ziņojumā nekas būtisks "Latvenergo" lietā netika atklāts?

2. Vai jūs uzskatāt, ka esat panācis visu valdības atbalstošo frakciju piekrišanu nepārskatīt Valdības deklarāciju?

3. Vai tagad visas valdību veidojošās frakcijas atbalsta jūsu uzskatus par nepieciešamību mainīt esošo privatizācijas kārtību?

Ja atbildes joprojām uz visiem jautājumiem ir negatīvas, mēs būtu ļoti pateicīgi uzzināt, kas liek jums mainīt savas domas un uzskatīt, ka jūs tomēr varat turpināt pildīt savus pienākumus bez Saeimas "uzticības apliecinājuma".

Jautājuma steidzamības motivācija: god. Ministru prezidents G.Krasta kungs savā vēstulē 6.Saeimas Prezidijam paziņoja, ka nespēj turpināt pildīt savus pienākumus bez Saeimas uzticības apliecinājuma. Ņemot vērā, ka apliecinājums ārkārtas sēdē 02.03.1998. netika saņemts, vēlamies saņemt atbildi, kāpēc Ministru prezidents turpina pildīt savus pienākumus.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!