• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.03.1998., Nr. 60/61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47190

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents (turpinājums)

Vēl šajā numurā

06.03.1998., Nr. 60/61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents

— Latvijas Okupācijas muzejā

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 6.martā, Latvijas Okupācijas muzejā tikās ar muzeja darbiniekiem un muzeja fonda padomes locekļiem.

ULMANIS.JPG (21905 BYTES)

Uzrunājot muzeja darbiniekus, kā arī apmeklētājus, Valsts prezidents teica:

— Es jūs šodien lūdzu sapulcēties divu jautājumu sakarībā. Pirmais — es gribēju ar muzeja valdi pārrunāt, kā muzejs tiek apmeklēts. Kā īstenojas mani lēmumi par to, ka šim muzejam jākļūst par visu oficiālo Latvijas apmeklētāju, es domāju — citu valstu valdību un varas pārstāvju, apmeklējuma vietu. Un es šodien gribu dzirdēt, kā šie apmeklējumi tiek realizēti, kādas ir atsauksmes par mūsu muzeju. Šinī sakarā es domāju, ka mēs Latvijā par maz joprojām darām, lai jauniešu un nākamo paaudžu atmiņā saglabātu traģēdijas, kas šajā gadsimtā notikušas ar latviešu tautu. Es gribētu dzirdēt jūsu viedokli, kas jādara oficiālajām amatpersonām, lai šī situācija būtu citāda nekā šodien.

Tuvojas 25. marts, bet šis datums ir svarīgs ne tikai, lai mēs šajā vienā dienā parādītu savu atminēšanās spēju. Šis datums ir arī atskatīšanās uz to, kā mēs turam piemiņā un cik svētā piemiņā cilvēkus, kas cietuši no dažādām represijām Latvijā. Latviešus, kuri bijuši aizvesti, aizsūtīti vai iesaukti svešās armijās. Jūs jau jūtat, ka sabiedrības interese par šiem jautājumiem ir kļuvusi daudz aktīvāka. Jautājums ir — cik aktīvi mēs paši spējam parādīt savu vēsturi. Savu pārdzīvoto un, pats galvenais, savu spēju saglabāties.

Es arī gribēju jūs iepazīstināt ar vairākiem dokumentiem. Viens no tiem ir Kārļa Ulmaņa fotogrāfija (šī fotogrāfija bija publicēta "LV" 12.02.98.).

Es arī gribēju jūs iepazīstināt ar vairākiem dokumentiem. Viens no tiem ir Kārļa Ulmaņa fotogrāfija (šī fotogrāfija bija publicēta "LV" 12.02.98.). Jums vajadzēs noskaidrot, kurā vietā tas atrodas, kas tas par vagonu un kas ir cilvēks, kas atrodas blakus Kārlim Ulmanim. Kurā dienā un datumā tas ir noticis. Es ceru, ka jūsu muzejs ar saviem darbiniekiem, padomdevējiem un atbalstītājiem spēs šīs fotogrāfijas vēsturi noskaidrot līdz 25. martam. Es būtu priecīgs, ja šī fotogrāfija atrastu vietu muzeja ekspozīcijā. Es muzejam nododu šīs fotogrāfijas oriģinālu. Es būtu priecīgs, ja jūs ar šīs fotogrāfijas palīdzību spētu izveidot paplašinātu ekspozīcijas skatījumu.

Otra ir maza, čekas kopēta fotogrāfija, kas ir izkopēta no šīs lielās fotogrāfijas. Krievijas varas iestādes to ir izmantojušas, lai noformētu Kārlim Ulmanim personīgos dokumentus. Nezinu, kāpēc viņi to ir tā darījuši. Šeit otrā pusē ir rakstīts: "Jūlijs, 1940. gads." Redzu, ka tas ir kopēts no šīs pamata fotogrāfijas.

Trešais ir oriģināls fotodokuments, kas apliecina, ka Kārlim Ulmanim izdota (rakstīts krievu valodā) "apliecība pases vietā, 10. augustā 1940. gadā", kas dod viņam tiesības dzīvot Vorošilovskā, Ordžonikidzes apgabalā, Molotova ielā 271, bez tiesībām izbraukt no pilsētas. Attiecīgo amatpersonu paraksti.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!