• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Krievijas amatpersonu izteikumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.03.1998., Nr. 58/59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47172

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts amatpersonu deklarācijām

Vēl šajā numurā

05.03.1998., Nr. 58/59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Krievijas amatpersonu izteikumiem

Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas paziņojums

Latvijas Republikas Ārlietu ministrija izsaka neizpratni par oficiālo Krievijas amatpersonu, tajā skaitā Krievijas ārlietu ministra J.Primakova, izteikumiem sakarā ar šā gada 3.martā Rīgā notikušo nesankcionēto piketu pie Rīgas Domes. Pārsteidz tas, kādā veidā Krievijas amatpersonas cenšas interpretēt administratīvu pārkāpumu, piedēvējot tam politisku un nacionālu saturu. Turklāt ir neizprotami Krievijas valsts pārstāvju mēģinājumi attaisnot pretlikumīgu rīcību, kas apdraudēja sabiedrisko kārtību.

Ārlietu ministrija uzskata par nepieņemamiem Krievijas amatpersonu apzinātos mēģinājumus politizēt šo likumpārkāpumu un pasniegt to sev vēlamā gaismā noteiktu politisko mērķu īstenošanai.

Ārlietu ministrija uzskata, ka šāda Krievijas atbildīgo amatpersonu rīcība neveicina tās pozitīvās attīstības tendences, kas ir iezīmējušās Latvijas un Krievijas attiecībās, kā arī uzticību un savstarpējo sapratni abu valstu starpā.

Ārlietu ministrija uzskata par kategoriski nepieņemamu, pat bīstamu Krievijas politisko partiju ekstrēmistiskos izteikumus attiecībā uz Latviju, kā arī draudus Latvijas oficiālajām pārstāvniecībām Krievijā.

Kā zināms, šā gada 3.martā pie Rīgas Domes ēkas notika nesankcionēts pikets, kura dalībnieki pārkāpa sabiedriskās kārtības noteikumus, pilnībā pārtraucot satiksmi Valdemāra ielā. Sabiedriskās kārtības atjaunošanai uz piketa vietu tika izsaukta policija. Neskatoties uz vairākkārt izteiktajiem aicinājumiem pārtraukt satiksmes bloķēšanu, piketa dalībnieki turpināja iesākto akciju, tādēļ uz notikuma vietu izsauktā policija bija spiesta likumdošanā paredzētajā kārtībā izklīdināt piketa dalībniekus un atjaunot traucēto satiksmi. Pašlaik kompetentās Latvijas Republikas iestādes veic notikumu apstākļu izmeklēšanu, un nesakcionētā piketa organizētāji tiks saukti pie atbildības likumdošanā paredzētajā kārtībā.

1998.gada 4.martā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!