• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Centrālās statistikas pārvaldes informācija "Par janvārī saražoto rūpniecisko produkciju". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.03.1998., Nr. 58/59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47169

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par muitas tarifiem ar Ukrainu Par ceļotāju tērēto 1997.gadā

Vēl šajā numurā

05.03.1998., Nr. 58/59

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Centrālā statistikas pārvalde

Veids: informācija

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Centrālā statistikas pārvalde

Informācija

Par janvārī saražoto rūpniecisko produkciju

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka 1998. gada janvārī, rēķinot faktiskajās cenās, saražota rūpniecības produkcija 140,2 miljonu latu vērtībā. Rēķinot produkcijas pieaugumu salīdzināmajās cenās (ņemot vērā inflāciju), šā gada janvārī, salīdzinot ar aizvadītā gada janvāri, saražots par 14,7% vairāk, taču, salīdzinot ar pagājušā gada decembri, rūpniecības produkcijas apjomi samazinājušies par 8,4%.

Salīdzinot ar 1997. gada janvāri, šā gada pirmajā mēnesī saražotās produkcijas apjomi ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē samazinājās par 3,4%; apstrādes rūpniecībā pieauga par 21,2% un elektroenerģijā, gāzes un ūdens apgādē samazinājās par 4,5%.

1998. gada janvārī, salīdzinot ar 1997. gada janvāri, lielākais produkcijas pieaugums bija tādās nozarēs kā elektrisko mašīnu un aparātu ražošana — par 49,2%; gatavo metālizstrādājumu ražošana, izņemot mašīnas un iekārtas, — par 44,3%; ādu miecēšana un apstrāde, čemodānu, somu un apavu ražošana — par 43,2%; pārējo nemetālisko minerālu izstrādājumu (ķieģeļu, cementa, kaļķu, ģipša, stikla un to izstrādājumu) ražošana — par 41,2%; ķīmisko vielu, to izstrādājumu un ķīmisko šķiedru ražošana — par 40,6%; celulozes, papīra un papīra izstrādājumu ražošana — par 31,7%; izdevējdarbība, poligrāfija un ierakstu reproducēšana — par 24,4%; pārtikas produktu un dzērienu ražošana — par 24,1%; koksnes, koka un korķa izstrādājumu (izņemot mēbeļu) ražošana, kā arī salmu un pīto izstrādājumu ražošana — par 19,2%.

Ražošana samazinājusies tādās nozarēs kā pārējo transporta iekārtu (kuģu un laivu, dzelzceļa un tramvaja lokomotīvju un to ritošā sastāva, mopēdu un velosipēdu) ražošana — par 37,4%; otrreizējā pārstrāde — par 34,4%; radio, televīzijas un sakaru iekārtu un aparatūras ražošana — par 14,6%; mēbeļu, juvelierizstrādājumu, mūzikas instrumentu, sporta inventāra un pārējo gatavo izstrādājumu ražošana — par 3,4%.

Šā gada janvārī, salīdzinot ar decembri, produkcijas apjomi apstrādes rūpniecībā samazinājās par 9,2%; elektroenerģijā, gāzes un ūdens apgādē — par 6,4%, bet ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē pieauga par 4,1%. 1998. gada janvārī, salīdzinot ar 1997. gada decembri, produkcijas pieaugums bija tādās nozarēs kā otrreizējā pārstrāde — par 48,8%, apģērbu ražošana, kažokādu apstrāde un krāsošana — par 22,1%; koksnes, koka un korķa izstrādājumu (izņemot mēbeļu) ražošana, kā arī salmu un pīto izstrādājumu ražošana — par 12%; gatavo metālizstrādājumu (izņemot mašīnu un iekārtu) ražošana — par 3%; tekstilizstrādājumu ražošana — par 1,9%.

Šā gada janvārī, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, lielākais ražošanas samazinājums bija šādās nozarēs: radio, televīzijas un sakaru iekārtu un aparatūras ražošana — par 59,8%; automobiļu, piekabju un puspiekabju ražošana — par 43,4%; gumijas un plastmasas izstrādājumu ražošana — par 33%; pārējo transporta iekārtu (kuģu un laivu, dzelzceļa un tramvaja lokomotīvju un to ritošā sastāva, mopēdu un velosipēdu) ražošana — par 28,7%; pārējo nemetālisko minerālu izstrādājumu (ķieģeļu, cementa, kaļķu, ģipša, stikla un to izstrādājumu) ražošana — par 28,1%.

CSP Rūpniecības un zvejniecības statistikas daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!