• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1998. gada 3. marta noteikumi Nr. 80 "Noteikumi par maksāšanas līdzekļu attiecību un maksāšanas kārtību, privatizējot vai atsavinot valsts un pašvaldību zemi pilsētās un lauku apvidos, un par iegūto līdzekļu ieskaitīšanu privatizācijas fondos". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.03.1998., Nr. 58/59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47148

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.81

Noteikumi par maksāšanas līdzekļu proporciju un maksāšanas kārtību, pārdodot pastāvīgā lietošanā piešķirto un uz valsts vārda valsts akciju sabiedrības "Latvijas Hipotēku un zemes banka" personā zemesgrāmatā nostiprināto lauku apvidu zemi

Vēl šajā numurā

05.03.1998., Nr. 58/59

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 80

Pieņemts: 03.03.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 80

Rīgā 1998.gada 3.martā (prot. nr.11 22.§)

Noteikumi par maksāšanas līdzekļu attiecību un maksāšanas kārtību, privatizējot vai atsavinot valsts un pašvaldību zemi pilsētās un lauku apvidos, un par iegūto līdzekļu ieskaitīšanu privatizācijas fondos

Izdoti saskaņā ar likuma "Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās" 31.pantu,
likuma "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju" 63. pantu un
likuma "Par privatizācijas sertifikātiem" 18.pantu

 

1. Šie noteikumi nosaka:

1.1. maksāšanas līdzekļu attiecību un maksāšanas kārtību, privatizējot vai atsavinot valsts un pašvaldību zemi saskaņā ar likumu "Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās", likumu "Par zemes privatizāciju lauku apvidos" un likumu "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju";

1.2. kārtību, kādā valsts un pašvaldību zemes privatizācijas rezultātā iegūtie līdzekļi (latos) ir ieskaitāmi valsts īpašuma privatizācijas fondā un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondos.

2. Šie noteikumi nav piemērojami, ja lēmumu par zemes privatizāciju ir pieņēmusi attiecīgā zemes komisija vai zemesgabalu pārdod valsts akciju sabiedrība "Latvijas Hipotēku un zemes banka".

3. Privatizējot vai atsavinot valsts un pašvaldību zemi pilsētās un lauku apvidos, minimālais īpašuma kompensācijas sertifikātu (turpmāk — sertifikāti) apjoms ir 80 procentu no zemes pārdošanas vērtības. Ja līgums par zemesgabala privatizāciju ir noslēgts līdz š o noteikumu spēkā stāšanās dienai, zemes pircējs ir tiesīgs samaksu 80 procentu apmērā veikt sertifikātos, izņemot gadījumus, kad latos veiktie maksājumi pārsniedz 20 procentus no pirkuma cenas.

4. Latvijas pilsonis, kurš valsts vai pašvaldības īpašuma objektu kopā ar zemi privatizē vai atsavina pēc 1997.gada 17.janvāra, ir tiesīgs izvēlēties par privatizējamo zemi maksājamos līdzekļus (latus vai sertifikātus) vai to attiecību.

5. Norēķinoties par privatizējamo zemi, personas, kuras sertifikātus ir ieguvušas kā kompensāciju, ir tiesīgas izlietot visus savā rīcībā esošos sertifikātus, nepārsniedzot piešķirtās kompensācijas apmēru.

6. Valsts vai pašvaldības zemes pircējs ir tiesīgs sertifikātos maksājamo daļu samaksāt latos.

7. Samaksas termiņus un kārtību, kas attiecas uz privatizējamo un atsavināmo valsts un pašvaldību zemi, reglamentē attiecīgā zemesgabala privatizācijas vai atsavināšanas noteikumi vai privatizācijas projekts. Zemes pircējam ir tiesības maksājumus par zemi latos veikt piecu gadu laikā no pirkuma līguma noslēgšanas dienas.

8. Privatizācijas subjekts, kurš ir iesniedzis pieteikumu izmantot zemes pirmpirkuma tiesības, līdz pašvaldības vai Ministru kabineta lēmuma par attiecīgā zemesgabala nodošanu privatizācijā pieņemšanai iemaksā drošības naudu (latos) privatizāciju veicošās institūcijas apstiprinātajos noteikumos paredzētajā apmērā atbilstoši izdevumiem par attiecīgā zemesgabala īpašuma tiesību noformēšanu un nostiprināšanu zemesgrāmatā uz valsts vai pašvaldības vārda un zemes pirkuma līguma slēgšanu. Minētā drošības nauda ieskaitāma attiecīgā zemes pirkuma līguma izpildē.

9. Zemesgabala privatizācijas rezultātā iegūtos līdzekļus (latos) pēc šo noteikumu 8.punktā minēto privatizācijas izdevumu atskaitīšanas privatizāciju veicošā institūcija ieskaita valsts īpašuma privatizācijas fondā un attiecīgās pašvaldības īpašuma privatizācijas fondā.  

Ministru prezidents G.Krasts

Ekonomikas ministrs A.Sausnītis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!