• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1998. gada 3. marta noteikumi Nr. 78 "Kārtība, kādā izpildāma muitas procedūra - iznīcināšana, kuru piesaka preču deklarētājs vai viņa pārstāvis". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.03.1998., Nr. 58/59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47146

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.79

Uzrādītās un konfiscētās mantas realizācijas ieņēmumu sadales kārtība un atlīdzības apmēra noteikšana mantas uzrādītājam

Vēl šajā numurā

05.03.1998., Nr. 58/59

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 78

Pieņemts: 03.03.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 78

Rīgā 1998.gada 3.martā (prot. nr.11 19.§)

Kārtība, kādā izpildāma muitas procedūra — iznīcināšana, kuru piesaka preču deklarētājs vai viņa pārstāvis

Izdoti saskaņā ar Muitas likuma 24.panta otro daļu un 108.panta ceturto daļu

 

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā izpildāma muitas procedūra — iznīcināšana, kuru piesaka preču deklarētājs vai viņa pārstāvis (turpmāk — preču iznīcināšana).

2. Preču iznīcināšana ir pieļaujama saskaņā ar attiecīgās muitas iestādes lēmumu par preču iznīcināšanu, kas pieņemts, pamatojoties uz muitas deklarāciju un preču īpašnieka vai viņa pilnvarotas personas rakstisku iesniegumu, kurā norādīts:

2.1. preču īpašnieka vārds, uzvārds vai uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) nosaukums un adrese;

2.2. preču saņēmēja vārds, uzvārds vai uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) nosaukums un adrese;

2.3. preču veidi un daudzums;

2.4. preču pārvadātāja nosaukums, adrese un tālruņa numurs.

3. Pēc saskaņošanas ar Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldi lēmumu par preču iznīcināšanu pieņem tā muitas iestāde, kuras kontrolē atrodas iznīcināmās preces.

4. Visus ar preču iznīcināšanu saistītos izdevumus sedz preču īpašnieks vai viņa pilnvarota persona.

5. Preču iznīcināšana notiek īpaši izveidotas komisijas klātbūtnē.

6. Komisijas sastāvā ir:

6.1. Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālās iestādes pārstāvis;

6.2. tās muitas iestādes pārstāvis, kuras kontrolē atrodas iznīcināmās preces;

6.3. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvis vai tās pakļautībā vai pārraudzībā esošas kompetentas institūcijas pārstāvis;

6.4. Akcizēto preču pārvaldes pilnvarots pārstāvis — ja ir iznīcināmas ar akcīzes nodokli apliekamās preces;

6.5. Labklājības ministrijas pārstāvis vai tās pakļautībā vai pārraudzībā esošas kompetentas institūcijas pārstāvis — ja ir iznīcināmas zāles vai narkotiskās un psihotropās vielas.

7. Veterinārajai uzraudzībai pakļautās preces ir iznīcināmas tikai saskaņā ar valsts veterinārā dienesta iestāžu amatpersonu prasībām un to uzraudzībā, higiēniski sanitārajai uzraudzībai pakļautās preces ir iznīcināmas saskaņā ar valsts vides veselības dienesta iestāžu amatpersonu prasībām un to uzraudzībā, fitosanitārajai uzraudzībai pakļautās preces ir iznīcināmas saskaņā ar valsts augu aizsardzības dienesta iestāžu amatpersonu prasībām un to uzraudzībā un Kultūras ministrijas uzraudzībai pakļautās preces ir iznīcināmas saskaņā ar Kultūras ministrijas amatpersonu prasībām un to uzraudzībā.

8. Ja preču deklarētājs vai viņa pārstāvis vēlas, preču iznīcināšana var notikt preču deklarētāja vai viņa pārstāvja klātbūtnē.

9. Pirms preču iznīcināšanas komisija sastāda Valsts ieņēmumu dienesta noteikta parauga preču aprakstes un novērtējuma aktu ar iznīcināmo preču novērtējumu.

10. Pēc preču iznīcināšanas komisija sastāda Valsts ieņēmumu dienesta noteikta parauga aktu, kurā norāda, kāda prece, cik lielos daudzumos un kādā veidā ir iznīcināta.

11. Šo noteikumu 9. un 10.punktā minētie akti ir sastādāmi divos eksemplāros, un tos paraksta visi komisijas locekļi, kuru klātbūtnē preces tika iznīcinātas. Viens akta eksemplārs glabājas muitas iestādē, kas pieņēma lēmumu par preču iznīcināšanu, bet otrs eksemplārs tiek nodots preču īpašniekam vai viņa pilnvarotai personai.

12. Atbildība par šo noteikumu neievērošanu iestājas atbilstoši Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksam, ja saskaņā ar likumiem par attiecīgajiem pārkāpumiem nav paredzēta kriminālatbildība un vainīgā persona nav saucama pie kriminālatbildības.  

Ministru prezidents G.Krasts

Finansu ministrs R.Zīle

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!