• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Līgums, kas veicinās Latvijas un Moldovas sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.02.1998., Nr. 51/52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47108

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Manuprāt, Saeima kļūst aizvien vienprātīgāka"

Vēl šajā numurā

26.02.1998., Nr. 51/52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Līgums, kas veicinās Latvijas un Moldovas sadarbību

M.JPG (8950 BYTES)

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Vakar, 25. februārī, Latvijas Republikas ārlietu ministrs Valdis Birkavs un Moldovas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Jons Lešanu Rīgā parakstīja abu valstu Līgumu par nodokļu dubultās neuzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem.

Abu valstu ārējās tirdzniecības apgrozījums pērnā gada pirmajos deviņos mēnešos bija 2 185 000 lati, turklāt Latvijai šis divu valstu tirdzniecības saldo bija pozitīvs: Latvija uz Moldāviju eksportējusi preces par 1 180,5 tūkstošiem latu, bet importējusi tikai par 1 000 000 latu. Diemžēl kopumā tirdzniecībā ar Moldāviju vērojams straujš kopējā apgrozījuma kritums, kas izskaidrojams galvenokārt ar Moldovas mazāko importu no Latvijas (aizpērn salīdzinājumā ar 1995. gadu tas bija krities divas reizes).

Mūsu valsts uz Moldovu eksportē pārtikas preces, tekstilmateriālus, lopkopības produktus, elektroiekārtas un ķīmijas preces, bet importē vīna materiālus, augļus, dārzeņus un citu lauksaimniecības produkciju. Pēdējā laikā Latvijā audzis Moldovas vīna un tabakas izstrādājumu imports.

Svarīgākās importējamās preces no Moldovas ir tauki un eļļa, augu valsts produkti, pārtikas preces, mašīnas, mehānismi, elektriskās iekārtas, parastie metāli un to izstrādājumi, koksnes papīrmasa, papīrs, kartons.

Latvijas un Moldovas kopuzņēmumu skaits 1996. gada novembrī bija 24, Moldovas kapitāla daļa tajos veido 65,1 tūkstoti latu un 1,5 tūkstošus ASV dolāru jeb 50,8 procentus.

Starp Latvijas Republiku un Moldovas Republiku ir noslēgtas šādas vienošanās:

• 1992. gada 3. decembrī — LR valdības un MR valdības nolīgums par tirdznieciski ekonomiskās sadarbības principiem;

• 1993. gada 14. aprīlī — Līgums starp LR un MR par tiesisko palīdzību un tiesiskajām attiecībām civilajās, ģimenes un krimināllietās (stājies spēkā 1996. gada 18. jūlijā);

• 1995. gada 8. jūnijā — LR un MR valdības nolīgums par automobiļu starptautisko satiksmi (stājies spēkā 1996. gada 25. martā);

• 1995. gada 8. septembrī — LR ĀM un MR ĀM sadarbības un konsultāciju protokols.

1996. gada 12. jūlijā tika parafēts Latvijas un Moldovas Līgums par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem, kas parakstīta 1998. gada 25. februārī.

Parakstīšanai ir sagatavota arī Vienošanās starp Lauksaimniecības ministrijām par ekonomisko un zinātniski tehnisko sadarbību.

Jānis Ūdris,

"LV" ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!