• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1998. gada 24. februāra noteikumi Nr. 63 "Grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 20.jūnija noteikumos nr.223 "Kārtība, kādā izsniedzamas licences un atļaujas darbībām ar radioaktīvajām vielām un citiem jonizējošā starojuma avotiem"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.02.1998., Nr. 51/52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47076

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.64

Noteikumi par poligrāfiskajiem izdevumiem, elektroniskajiem izdevumiem un nepublicētajiem materiāliem, kuru bezmaksas obligātie eksemplāri piegādājami Latvijas Nacionālajai bibliotēkai

Vēl šajā numurā

26.02.1998., Nr. 51/52

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 63

Pieņemts: 24.02.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 63

Rīgā 1998.gada 24.februārī (prot. nr. 8 5.§)

Grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 20.jūnija noteikumos nr.223 "Kārtība, kādā izsniedzamas licences un atļaujas darbībām ar radioaktīvajām vielām un citiem jonizējošā starojuma avotiem"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par radiācijas drošību un kodoldrošību" 6., 7. un 9.pantu

Izdarīt Ministru kabineta 1996.gada 20.jūnija noteikumos nr.223 "Kārtība, kādā izsniedzamas licences un atļaujas darbībām ar radioaktīvajām vielām un citiem jonizējošā starojuma avotiem" (Latvijas Vēstnesis, 1996, 112./113.nr.; 1997, 232./235.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 3.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.2. Stratēģiskas nozīmes preču kontroles komiteja — kodolmateriālu eksportam, importam un tranzītam atbilstoši Ministru kabineta izdotajiem stratēģiskas nozīmes preču kontroles noteikumiem;".

2. Izteikt IV nodaļas 1.apakšnodaļu šādā redakcijā:

"1. Maksa par radioaktīvo vielu ievešanu Latvijā

18. Lai saņemtu licenci radioaktīvo vielu importēšanai, licences pieprasītājam jāmaksā par radioaktīvo vielu ievešanu Latvijā un licences pieprasījumam jāpievieno maksājumu apliecinošs dokuments. Maksas lielums tiek noteikts atbilstoši ievedamo radioaktīvo vielu aktivitātei un toksiskumam (4. un 5.pielikums).

19. Normatīvajos aktos noteiktā valsts nodeva un šo noteikumu 3. un 4.pielikumā noteiktā maksa nav jāmaksā, lai saņemtu licenci (atļauju) radioaktīvo vielu importēšanai izglītības, zinātnes, medicīniskās diagnostikas un ārstniecības vajadzībām, ja tās satur tikai tādus radionuklīdus, kuru pussabrukšanas periods ir mazāks par 30 dienām un kuru sabrukšanas rezultātā nerodas ilgdzīvojošie radioaktīvie izotopi, vai ja radioaktīvo vielu saņēmējs garantē, ka radioaktīvie atkritumi, kas radīsies šo vielu lietošanas rezultātā, tiks uzglabāti tik ilgi, kamēr radionuklīdu aktivitātes un īpatnējās aktivitāte s vērtības, kuras pārsniedzot nepieciešama licence vai atļauja, radionuklīdu sabrukšanas rezultātā nepārsniegs šo noteikumu 1.pielikumā norādītās vērtības. Minētās licences (atļaujas) pieprasījumam nav jāpievieno šo noteikumu 18.punktā minētais maksājumu apliecinošais dokuments.

20. Ja licence tiek izsniegta vairākām atsevišķām importēšanas operācijām, tad, saņemot atļauju katra konkrētā radioaktīvo vielu sūtījuma ievešanai, dokumentāri jāpierāda, ka nepieciešamie maksājumi ir izdarīti.

21. Ja nepieciešams, licences pieprasītājs Radiācijas un kodoldrošības inspekcijā var saņemt norādījumus attiecībā uz maksu (atbilstoši šo noteikumu 4.pielikumam) par konkrētu radioaktīvo vielu ievešanu Latvijā.

22. Iemaksas 40 % apmērā, ko ieskaita Vides aizsardzības fondā, aprēķina, ņemot vērā ievedamo radioaktīvo vielu aktivitāti ievešanas brīdī, bet pārējo iemaksu apmēru saskaņā ar šo noteikumu 24.1., 24.2. un 24.3.apakšpunktu aprēķina, ņemot vērā ievedamo radioaktīvo vielu aktivitāti plānotajā radioaktīvo atkritumu nodošanas brīdī.

23. Ja radionuklīdā starojuma avots slēgts un tā kopējā aktivitāte ir lielāka par 10 TBq, maksai par radioaktīvo vielu ievešanu jāpiemēro pazeminošais koeficients 5 (maksājumu aprēķinam izmanto šo noteikumu 4.pielikuma tabulas 4.aili).

24. Maksa par radioaktīvo vielu ievešanu jāieskaita valsts uzņēmuma "Radons" norēķinu kontā. Šie līdzekļi izmantojami atbilstoši šādam sadalījumam:

24.1. iemaksas 20 % apmērā — vides aizsardzības pasākumu nodrošināšanai uzņēmumā;

24.2. iemaksas 30 % apmērā — investīcijām, lai sagatavotos radioaktīvo atkritumu apglabāšanai;

24.3. iemaksas 10 % apmērā — jāpārskaita Baldones pašvaldībai;

24.4. iemaksas 40 % apmērā — jāpārskaita Vides aizsardzības fondā.

25. Vides aizsardzības fondā ieskaitītie līdzekļi izmantojami, lai segtu izdevumus, kas rodas, sagatavojot apglabāšanai un apglabājot radioaktīvos atkritumus, kuri radušies Latvijā ievesto radioaktīvo vielu izmantošanas gaitā, bet pārējā maksas daļa izmantojama, lai nodrošinātu iespēju veikt attiecīgos darbus.

26. No maks as par radioaktīvo vielu ievešanu Latvijā, izņemot maksājumus Vides aizsardzības fondā, radioaktīvo vielu saņēmēji atbrīvojami, ja pirkuma–pārdevuma līgums garantē lietoto starojuma avotu nosūtīšanu atpakaļ ražotājvalstij.

27. Ja radioaktīvo vielu saņēmējs pierāda, ka visas radioaktīvās vielas ir nosūtītas atpakaļ to ražotājvalstij, Vides aizsardzības fonds vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra noteiktajā kārtībā atmaksā Vides aizsardzības fondā iemaksātos līdzekļus."

3. Svītrot 62.punktu.  

Ministru prezidenta vietā —
Ministru prezidenta biedrs J.Kaksītis

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs,
Ministru prezidenta biedrs A.Gorbunovs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!