• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ziņas īsumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.02.1998., Nr. 46/47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47008

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Otrdiena, 24.02.1998.

Laidiena Nr. 48/49, OP 1998/48/49

Vēl šajā numurā

20.02.1998., Nr. 46/47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ziņas īsumā

Par privatizāciju un uzņēmējdarbības aktivitātēm

*"Statoil" Latvijas uzņēmums "Latvija Statoil SIA" plāno palielināt jaudas un Latvijas tirgū realizēt līdz 100 milj. litru degvielas. Pašlaik "Statoil" pieder 20 degvielas uzpildes stacijas. Šogad uzņēmums plāno atvērt vēl 8 jaunus benzīntankus Rīgā, Jelgavā un Liepājā.

*Privātfirma "JS&J Ūdensmeistars", kas ir specializējusies kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmas celtniecības un remonta darbos, ir iegādājusies modernas rietumvalstu iekārtas, kas ir vienīgās Rīgā.

*Ogres rajona Suntažu pagastā strādājošā SIA "Dzintarlāse", kas gandrīz piecdesmit Latvijas alkoholisko dzērienu ražotāju sarakstos apjoma ziņā ierindojas kaut kur pa vidu, atradusi sev klientu loku un šogad cer nopelnīt 50 000 latu, pārdodot pašu ražotos liķierus un degvīnu.

*Limbažu rajona a/s "Salacgrīva ’95", apstiprinot šāgada budžetu, paredzējusi 6,7 milj. latu lielu apgrozījumu. Savukārt pērn apgrozījums bijis 6,1 milj. latu, kas ir divkārt vairāk nekā aizpērn. Šogad a/s iecerējusi saražot 33 milj. koservu kārbu, vairāk nekā puse produkcijas būs šprotes. Uzņēmumā ir ap 530 strādājošo, kuru vidējā darba alga ir 175,50 latu

*Latvijas-Vācijas kopuzņēmums SIA "CED" ir uzsācis ekoloģiski tīra kurināmā — kokskaidu brikešu — ražošanu, tādējādi ieviešot bezatlikumu ražošanu,kad tiek kompleksi izmantots galvenais ražošanas izejmateriāls — koksne. Lai izveidotu kokskaidu brikešu ražošanu, uzņēmums investējis apmēram Ls 110 000.

*SIA "Balttur", kas aizņem vismaz 50% Latvijas majonēzes tirgus un tādēļ uzskatāma par līderi šajā jomā, šogad plāno saražot 2500 t šīs produkcijas, kā arī palielināt eksporta apjomu uz Krieviju un citām valstīm.

*Pērno gadu "Latvijas Gāze" beigusi ar Ls 1,4 milj. peļņu, apgrozījums pieaudzis līdz 87 milj. Pērn gāzes realizācija ir palielinājusies par 28%, un patērētājiem pārdoti 1,2 miljardi kubikmetru dabas gāzes. Šogad realizāciju plānots paaugstināt līdz 1,3 miljardiem kubikmetru.

*"Ave Lat Grupas" uzņēmumu peļņa 1997. gadā bijusi 3,7 milj. latu, ievērojami pārsniedzot 1996. gada peļņu, kas bijusi Ls 1,7 milj. Ievērojami audzis arī šobrīd valstī lielākās pārtikas ražošanas grupas kopējais apgrozījums — no 38,9 milj. latu 1996. gadā līdz 57,6 milj. latu pērn. Kā liecina "Ave Lat Grupas" attīstības dinamikas plāns 1996.-1998. gadam, šogad plānots strādāt pie koncerna struktūras izveides, tā paplašināšanas, kā arī esošo tirgus sektoru paplašināšanas.

Pēc Latvijas preses informācijas

"Latvijas Vēstneša"

privatizācijas lietu virsredaktore

MUDĪTE LUKSA

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!