• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ASV Senātam "Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" Iznākusi 1997.gada 33.burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.02.1998., Nr. 46/47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46967

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru prezidenta tikšanos ar Pensionāru federācijas vadību Par ekonomiskajiem noziegumiem kā starptautisku problēmu Par nāvessodu un visu mūsu drošību (turpinājums)

Vēl šajā numurā

20.02.1998., Nr. 46/47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ASV Senātam

Vakar, 19. februārī, Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis nosūtīja vēstuli ASV Senāta ārlietu komitejas priekšsēdētājam Džesi Helmsam, kurā Latvijas vārdā vēlreiz izsaka atbalstu NATO lēmumam uzaicināt Poliju, Ungāriju un Čehiju kļūt par alianses loceklēm. Latvijas Valsts prezidents vēstulē pauž arī Latvijas gatavību, ja tas būs nepieciešams, savu iespēju robežās sniegt atbalstu starptautiskajai koalīcijai, lai nodrošinātu Apvienoto Nāciju lēmumu izpildi.

Valsts prezidenta preses dienests

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" Iznākusi 1997.gada 33.burtnīca

Godātie lasītāji, pie Jums devusies pēdējā pagājušā gada valsts normatīvo aktu burtnīca. Tajā ievietoti Ministru kabineta dokumenti, kas izdoti no 23. līdz 30.decembrim. "Noteikumi par Iekšlietu ministrijas sistēmas darbinieku ar speciālajām dienestam pakāpēm izdienas pensijām" izdoti Satversmes 81.panta kārtībā. Šajā pantā noteikts, ka laikā starp Saeimas sesijām Ministru kabinetam ir tiesības izdot noteikumus ar likuma spēku, ja neatliekama vajadzība to prasa. Saskaņā ar 1995.gada 12.jūnijā Luksemburgā parakstīto Eiropas līgumu Ministru kabinets izdevis "Noteikumus par Vecāko amatpersonu sanāksmi Eiropas integrācijas jautājumos" un "Noteikumus par darba grupām Eiropas integrācijas jautājumos". "Noteikumi par darbā nodarītā kaitējuma atlīdzināšanu" nosaka, kādos gadījumos darba devējam vai viņa tiesību un saistību pārņēmējam ir pienākums atlīdzināt kaitējumu darbiniekam vai viņa apgādājamam. Dotas arī formulas, pēc kurām aprēķināma šī atlīdzība. Ja uzņēmuma darbība tiek izbeigta, tad atlīdzību izmaksā Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra. Ministru kabinets izdevis rīkojumu par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra" izveidošanu uz līdzšinējā Valsts sociālās apdrošināšanas fonda bāzes. "Noteikumi par valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu objekta minimālo un maksimālo apmēru 1998.gadā" nosaka obligāto iemaksu minimālo apmēru pašnodarbinātajiem — 504 lati, brīvprātīgo iemaksu minimālo apmēru — 1428 lati, obligāto un brīvprātīgo iemaksu maksimālo apmēru — 12 000 latu. "Noteikumiem par vecuma pensijas aprēķināšanai piemērojamiem plānotajiem vecuma pensijas izmaksas laikposmiem" pielikumā dota tabula ar plānoto izmaksas laiku, aizejot pensijā no 40 līdz 80 gadu vecumam. Izdoti arī noteikumi par kārtību, kādā atzīstama vai kompensējama mantas vērtība personām, kurām tā atsavināta par paaugstināto nodokļu nesamaksāšanu vai kuras izvairījās no politiskajām represijām. Saskaņā ar Konkurences likumu izdoti noteikumi "Konkurences likuma izskatīšanas kārtība". Tie reglamentē kārtību, kādā Konkurences padome ierosina lietu, ja pārkāpts vienošanās aizliegums, dominējošā stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas aizliegums, negodīgas konkurences un ar to saistītas maldinošas reklāmas aizliegums, kā arī kārtību, kādā tiek novērsts pārkāpums un aprēķināta soda nauda. Attiecībā uz pašvaldībām izdoti noteikumi par pašvaldību finansu izlīdzināšanas fondu sadalīšanu un par pašvaldību savstarpējiem norēķiniem. Ministru kabinets izdarījis grozījumus divos agrāk izdotos noteikumos: par Latvijas nepilsoņu pasēm un par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektroniskajām ierīcēm un sistēmām. Izdots rīkojums par Banku augstskolas dibināšanu. Tā ir Latvijas Bankas līdzšinējās struktūrvienības — Latvijas banku koledžas — tiesību, pienākumu, saistību, arhīva, kustamās mantas un intelektuālā īpašuma pārņēmēja. Jūsu "LV"

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!