• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kādi esam, kā spējam palīdzēt. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.1998., Nr. 44/45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46942

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kādi esam, kā spējam palīdzēt (turpinājums)

Vēl šajā numurā

19.02.1998., Nr. 44/45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

PROBLĒMAS

Kādi esam, kā spējam palīdzēt

Inita Pauloviča, Labklājības ministrijas Sociālās attīstības departamenta direktore,— "Latvijas Vēstnesim"

Vien pusotru mēnesi jauns ir Labklājības ministrijas Sociālās attīstības politikas departaments. Arī visi pieci tajā strādājošie darbinieki ir gados jauni cilvēki.

Kā uzskata departamenta direktore Inita Pauloviča, jaunajiem esot citāda domāšana, savādāks skats uz dzīvi un problēmām. Un tieši tāds — atšķirīgs — skatījums varētu līdzēt pētīt sociālās attīstības politikas jautājumus. "Nevar darīt to līdzšinējās sistēmas ietvaros", viņa saka. "Ir jāmēģina veidot kaut ko pilnīgi no jauna, netradicionāli. Protams, izmantojot agrākās iestrādes. Balstīsimies uz visiem iespējamiem informācijas avotiem, uz to, kā šajā jomā strādā citas ministrijas gan Latvijā, gan ārzemēs. Pašlaik mums jau ir izveidojusies sadarbība ar Holandes pētījumu un analīžu direktorātu, kas nodarbojas ar līdzīgiem jautājumiem. Lai nebūtu nekas jāizgudro no jauna, mācāmies no Holandes kolēģu pieredzes. Viņi palīdz mums rīkot arī seminārus. Jāteic gan, ka turienes ministrijā ar šo problēmu pētīšanu nodarbojas piecdesmit cilvēku. Turklāt vēl ir institūts ar divsimt cilvēkiem — matemātiķi, ekonometristi un citi speciālisti."

Kādēļ bija vajadzīgs Sociālās attīstības politikas departaments? Jo, no nespeciālistu viedokļa, par valstī samilzušajām problēmām viss tāpat ir skaidrs. Zinām arī to, ka ārstēšanās kļuvusi dārga, ka pie ārstiem daudzi cilvēki griežas tikai galējas nepieciešamības gadījumos. Slimības tiek ielaistas. Par dzīvokli un komunālajiem maksājumiem maksāt kļuvis grūti. Ko vēl pētīt? Departamenta direktorei šādu jautājumu uzdevusi arī viņas kaimiņiene.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!