• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kā dzīvo Ziemeļvidzemē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.1998., Nr. 42/43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46881

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija gaitā uz Eiropu

Vēl šajā numurā

18.02.1998., Nr. 42/43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kā dzīvo Ziemeļvidzemē

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar Smiltenē

Vakar, 17.februārī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis apmeklēja Smilteni, tikās ar Smiltenes domes priekšsēdētāju Gati Krūmiņu un domniekiem. Pēc sarunas pilsētas domē Valsts prezidents devās uz vilnas pārstrādes cehu un Smiltenes lauksaimniecības tehnikumu, kur tikās ar mācību iestādes vadību un audzēkņiem. Sarunā Smiltenes pilsētas domē, kas ilga pusotru stundu, G.Ulmanis ar domniekiem pārrunāja reģionālās reformas norisi valstī. Smiltenieši pauda pārliecību par nepieciešamību pilsētai tuvējiem pagastiem pievienoties Smiltenei, lai tādējādi veicinātu infrastruktūras veidošanos un vienkāršotu finansiālos norēķinus starp pilsētu un pagastiem (Smiltenes, Brantu un Launkalnes pagasti).

Valsts prezidents ierosināja domniekiem tuvākajā laikā tikties ar pašvaldību valsts ministru Ēriku Zundu, lai izskaidrotu šo ierosinājumu un pamatotu savu viedokli. Sarunā abas puses skāra arī gaidāmo Saeimas vēlēšanu iespējamo aktivitāti vēlētāju skatījumā un partiju lomu valsts nākotnē. G.Ulmanis pauda pārliecību, ka partijām, kuras gatavojas startēt vēlēšanās, savās programmās būtu skaidri jāiezīmē skatījums uz vairākiem valstij aktuāliem jautājumiem, tostarp reģionālo attīstību un sabiedrības nākotnes modeli.

Apmeklējot lauksaimniecības tehnikumu, kurā mācās ap 400 audzēkņu, G.Ulmanis iepazinās ar datorklasi, tikās ar skolēniem, apskatīja mājturības kursa audzēkņu darbu izstādi.

Smiltene ir viena no tām Latvijas pilsētām, kur demogrāfiskie rādītāji uzlabojas. Par to liecina arī vietu trūkums pilsētas bērnudārzā. Pilsētā veiksmīgi attīstās uzņēmējdarbība, kā arī nav cittautiešu integrācijas problēmu.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!