• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vēlreiz par "Latvenergo" privatizāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.01.1998., Nr. 23/24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46735

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kontrole. Par taupību, lietderīgumu, sakārtotību

Vēl šajā numurā

28.01.1998., Nr. 23/24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

preses konferences

Vēlreiz par “Latvenergo” privatizāciju

Vakar, 27.janvārī, Saeimas namā notika preses konference, kurā Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis un Saeimas priekšsēdētāja biedrs Andris Ameriks pauda savus viedokļus par valsts akciju sabiedrības “Latvenergo” privatizācijas jautājumiem. Pirms preses konferences žurnālistiem tika izsniegtas viedokļu izklāsta tēzes.

Saeimas priekšsēdētāja Alfreda Čepāņa un priekšsēdētāja biedra Andra Amerika tēzes

1. Mēs esam rūpīgi izpētījuši gan valdības, gan arī preses reakciju uz mūsu publicēto viedokli par nepārdomātajiem “Latvenergo” privatizācijas variantiem.

Tas, ka šajā jautājumā var būt dažādi viedokļi, ir gluži dabīgi. Taču pēc mūsu domām šādiem viedokļiem ir jābūt konkrētiem un argumentētiem. Diemžēl pagaidām neviens no mūsu oponentiem nav publicējis argumentētus iebildumus mūsu viedoklim.

2. Š.g. 24.janvārī “Dienā” Sandris Točs, nepapūlējies sameklēt kaut cik pamatotus argumentus, nosauc A.Čepāņa un A.Amerika publicēto paziņojumu “Latvenergo” privatizācijas jautājumā par populistisku.

Jājautā Toča kungam, vai viņš patiešām uzskata, “ka Latvijas kā rietumnieciskas zemes prestižu” var apliecināt, tikai iztirgojot par sviestmaizi Latvijas nacionālo bagātību?

Mēs uzskatām, ka Latvijā var atrast pietiekami daudz kompetentu un godīgu speciālistu enerģētikas jomā, un tāpēc nepiekrītam tēzei, ka mēs šajā nozarē nevaram iztikt bez rietumnieku tehnoloģiskajām un biznesa zināšanām.

Jābrīnās par Toča kunga pilnīgi vienaldzīgo attieksmi pret nemitīgo un ekonomiski nepamatoto elektroenerģijas tarifu paaugstināšanu, kas ir klajā pretrunā gan ar Latvijas uzņēmēju, tai skaitā arī ar ārzemju investoru interesēm, gan arī negatīvi ietekmē iedzīvotāju materiālo labklājību.

3. Mēs apsveicam Ministru prezidenta G.Krasta kunga paziņojumu (sk. “Diena” 26.01.98.), ka viņš piekrīt diskusijai valdībā par lielo uzņēmumu — “Latvijas kuģniecība” un “Latvenergo” — privatizācijas modeļiem. Tomēr uzskatām, ka līdz lēmumu pieņemšanai valdībā privatizācija uz laiku jāaptur.

Kāda gan būs nozīme diskusijai valdībā, ja neko nevarēs mainīt privatizācijas pamatnostādnēs un ja, turpinoties privatizācijai saskaņā ar iepriekš iecerētajiem variantiem, būs jau notikušas neatgriezeniskas pārmaiņas? Tādā gadījumā šī diskusija atgādinās neveiksmīgu mēģinājumu noķert aizgājušu vilcienu.

Turpinājums — 5.lpp.

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!