• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
1998. gada 15. janvāra likums "Grozījumi Latvijas Kriminālkodeksā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.01.1998., Nr. 23/24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46724

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījumi Latvijas Kriminālprocesa kodeksā

Vēl šajā numurā

28.01.1998., Nr. 23/24

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: likums

Pieņemts: 15.01.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Latvijas Kriminālkodeksā

Izdarīt Latvijas Kriminālkodeksā šādus grozījumus:

1. Papildināt 21.panta trešo daļu ar 4.punktu šādā redakcijā:

“4) policijas kontroli.”

2. Papildināt kodeksu ar 34.1 pantu šādā redakcijā:

34.1 pants. Policijas kontrole

Policijas kontrole ir papildsods, ko tiesa var noteikt kā piespiedu līdzekli, lai pārraudzītu no brīvības atņemšanas vietas atbrīvotas personas uzvedību un pakļautu šo personu policijas iestāžu norādītiem ierobežojumiem.

Policijas kontroli var noteikt, notiesājot ar brīvības atņemšanu, tikai šā kodeksa Sevišķajā daļā paredzētajos gadījumos uz laiku no viena gada līdz trim gadiem.

Pēc brīvības atņemšanas iestādes administratīvās komisijas vai policijas iestādes iesnieguma tiesa var samazināt policijas kontroles termiņu vai policijas kontroli atcelt.

Ja notiesātais papildsoda izciešanas laikā izdarījis jaunu noziegumu, tiesa neizciesto papildsoda laiku aizstāj ar brīvības atņemšanu un nosaka galīgo sodu pēc šā kodeksa 39.pantā paredzētajiem noteikumiem.

Kārtību, kādā izpildāms spriedums par policijas kontroli, nosaka likums.”

3. Papildināt kodeksu ar 40.2 pantu šādā redakcijā:

40.2 pants. Policijas kontroles aizstāšana ar brīvības atņemšanu

Ja persona, kurai ar tiesas spriedumu piemērota policijas kontrole, ļaunprātīgi pārkāpj tās noteikumus, tiesa pēc policijas iestādes iesnieguma var aizstāt neizciesto papildsoda laiku ar brīvības atņemšanu uz tādu pašu laiku.

Policijas noteikumu pārkāpšana ir ļaunprātīga, ja persona gada laikā ir divas reizes administratīvi sodīta par šādu pārkāpumu.”

4. Papildināt kodeksu ar 66.1 pantu šādā redakcijā:

66.1 pants. Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes noteikto sankciju pārkāpšana

Par tādu normatīvo aktu tīšu pārkāpšanu, kuri regulē Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes noteikto sankciju darbību Latvijas Republikā, —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar naudas sodu līdz piecdesmit minimālajām mēnešalgām.

Par tādām pašām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti vai ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja tās izdarījusi amatpersona,—

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.”

5. Aizstāt 72.panta sankcijā vārdus “nometinājumu uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem vai bez nometinājuma” ar vārdiem “policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās”.

6. Papildināt 73.panta otrās daļas sankciju ar vārdiem “un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās”.

7. 82.pantā:

aizstāt pirmās daļas sankcijā vārdus “nometinājumu uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem vai bez nometinājuma” ar vārdiem “policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem”;

papildināt otrās daļas sankciju pēc vārdiem “divdesmit gadiem, konfiscējot mantu” ar vārdiem “un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem”.

8. Papildināt 98.panta sankciju ar vārdiem “un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās”.

9. Papildināt 99.panta sankciju pēc vārdiem “divdesmit gadiem” ar vārdiem “un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem”.

10. Papildināt 105.panta pirmās, otrās un trešās daļas sankcijas ar vārdiem “un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās”.

11. 121.pantā:

papildināt pirmās, otrās un trešās daļas sankcijas ar vārdiem “un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās”;

aizstāt ceturtajā daļā vārdus “nometinājumu uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem vai bez nometinājuma” ar vārdiem “policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem”.

12. Papildināt 139.panta trešās un piektās daļas, 141.panta pirmās, otrās, trešās un ceturtās daļas, 143.panta otrās daļas, 143.1 panta pirmās, otrās un trešās daļas, 204.panta otrās un trešās daļas un 222.1 panta pirmās, otrās un trešās daļas sankcijas ar vārdiem “un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem”.

13. Izteikt 161.6 pantu šādā redakcijā:

161.6 pants. Negodīga konkurence un maldinoša reklāma

Par negodīgu konkurenci vai maldinošu reklāmu, ja šādi nodarījumi izdarīti atkārtoti gada laikā, —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar naudas sodu līdz trīsdesmit minimālajām mēnešalgām, atņemot tiesības veikt uzņēmējdarbību uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem vai bez tā.”

14. Izteikt 161.8 pantu šādā redakcijā:

161.8 pants. Konkurences aizsardzības institūcijas prasību nepildīšana

Par konkurences aizsardzības un veicināšanas valsts institūcijas likumīgo prasību nepildīšanu, ja šis nodarījums izdarīts atkārtoti gada laikā vai ja tas saistīts ar būtiska kaitējuma nodarīšanu valsts vai patērētāju interesēm, —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar naudas sodu līdz piecdesmit minimālajām mēnešalgām, atņemot tiesības veikt uzņēmējdarbību uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem vai bez tā.”

15. Papildināt kodeksu ar 161.13 pantu šādā redakcijā:

161.13 pants. Ieķīlātas lietas prettiesīgs atsavinājums

Par komercķīlas veidā ieķīlātas lietas atsavināšanu bez ķīlas ņēmēja atļaujas, ja ar to nodarīts būtisks kaitējums viņa vai citu personu mantiskajām interesēm, —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām, atņemot tiesības veikt uzņēmējdarbību uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.”

Pārejas noteikums

Ar šā likuma spēkā stāšanos spēku zaudē Satversmes 81.panta kārtībā izdotie Ministru kabineta noteikumi nr.279 “Grozījums Latvijas Kriminālkodeksā” (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1997, 18.nr.).

Likums Saeimā pieņemts 1998.gada 15.janvārī.

Valsts prezidents G.Ulmanis

Rīgā 1998.gada 28.janvārī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!