• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1998. gada 6. janvāra noteikumi Nr. 2 "Noteikumi par tabakas izstrādājumu, alkoholisko dzērienu un akcīzes nodokļa marku atlikumu deklarēšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.01.1998., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46557

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr. 2

Par V.Birkava komandējumu

Vēl šajā numurā

08.01.1998., Nr. 6

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 2

Pieņemts: 06.01.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 2

Rīgā 1998.gada 6.janvārī (prot. nr. 1 10.§)

Noteikumi par tabakas izstrādā jumu, alkoholisko dzērienu un akcīzes nodokļa marku atlikumu deklarēšanu

Izdoti saskaņā ar likuma “Par akcīzes nodokli” 5.pantu

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) jādeklarē tabakas izstrādājumu, alkoholisko dzērienu un akcīzes nodokļa marku atlikumi.

2. Uzņēmums (uzņēmējsabiedrība), kas veic uzņēmējdarbību ar tabakas izstrādājumiem, deklarē Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajā iestādē, kurā attiecīgais uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) reģistrēts kā nodokļu maksātājs, visus ar akcīzes nodokļa markām marķētos tabakas izstrādājumu atlikumus pēc stāvokļa uz 1998.gada 10.janvāri.

3. Uzņēmums (uzņēmējsabiedrība), kuram ir izsniegta licence tabakas izstrādājumu izgatavošanai un realizācijai vai tabakas izstrādājumu ievešanai (importam) un realizācijai, deklarē Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajā iestādē, kurā attiecīgais uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) reģistrēts kā nodokļu maksātājs, līdz 1997.gada 31.decembrim iegādātās un pēc stāvokļa uz 1998.gada 10.janvāri atlikumā esošās akcīzes nodokļa markas.

4. Uzņēmums (uzņēmējsabiedrība), kuram ir izsniegta licence alkoholisko dzērienu ražošanai realizācijai vai alkoholisko dzērienu ievešanai brīvai realizācijai, Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajā iestādē, kurā attiecīgais uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) reģistrēts kā nodokļu maksātājs, deklarē:

4.1. visus pēc stāvokļa uz 1998.gada 10.janvāri atlikumā esošos alkoholiskos dzērienus, kuri ir marķēti ar akcīzes nodokļa markām;

4.2. visas līdz 1997.gada 31.decembrim iegādātās, bet neizmantotās un pēc stāvokļa uz 1998.gada 10.janvāri atlikumā esošās akcīzes nodokļa markas.

5. Uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībai) deklarācijas par šo noteikumu 2., 3. un 4.punktā minētajiem alkoholiskajiem dzērieniem, tabakas izstrādājumiem un neizmantotajām akcīzes nodokļa markām Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajā iestādē, kurā attiecīgais uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) reģistrējies kā nodokļu maksātājs, jāiesniedz līdz 1998.gada 26.janvārim.

6. Tabakas izstrādājumus, kuri deklarēti šo noteikumu noteiktajā kārtībā, bez obligātā kvalitātes atbilstības sertifikāta atļauts realizēt līdz 1998.gada 1.februārim.

7. Nedeklarētie tabakas izstrādājumi bez obligātā kvalitātes atbilstības sertifikāta ar 1998.gada 26.janvāri uzskatāmi par veselībai un dzīvībai sevišķi bīstamiem un iznīcināmi Valsts ieņēmumu dienesta noteiktajā kārtībā.

8. Šie noteikumi apstiprina šādus deklarāciju veidlapu paraugus:

8.1. Deklarācija par tabakas izstrādājumu un akcīzes nodokļa marku atlikumiem pēc stāvokļa uz 1998.gada 10.janvāri (1.pielikums);

8.2. Deklarācija par alkoholisko dzērienu un akcīzes nodokļa marku atlikumiem pēc stāvokļa uz 1998.gada 10.janvāri (2.pielikums).

Ministru prezidents G.Krasts

Finansu ministra vietā —
zemkopības ministrs A.Rāviņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!