• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2001. gada 20. februāra noteikumi Nr. 80 "Noteikumi par valsts pilnvarnieku skaitu, pilnvarnieka atlīdzību un valsts uzņēmuma vadītāja darba samaksu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.2001., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/4654

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.81

Noteikumi par valsts akciju sabiedrību padomes locekļu skaitu un valsts statūtsabiedrību vadītāju darba samaksu

Vēl šajā numurā

08.03.2001., Nr. 38

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 80

Pieņemts: 20.02.2001.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.80

Rīgā 2001.gada 20.februārī (prot. Nr.8, 27.§)

Noteikumi par valsts pilnvarnieku skaitu, pilnvarnieka atlīdzību un valsts uzņēmuma vadītāja darba samaksu

Izdoti saskaņā ar likuma "Par valsts un pašvaldību
kapitāla daļu pārvaldi uzņēmējsabiedrībās" 6. un 21.pantu
un likuma "Par valsts uzņēmumu" 18.panta pirmo daļu

1. Šie noteikumi nosaka valsts pilnvarnieku skaitu un pilnvarnieka atlīdzību valsts (pašvaldības) statūtsabiedrībās un statūtsabiedrībās ar valsts (pašvaldības) kapitāla daļu atbilstoši valsts (pašvaldības) statūtsabiedrības, statūtsabiedrības ar valsts (pašvaldības) kapitāla daļu lielumu raksturojošajiem kritērijiem, kā arī valsts uzņēmuma vadītāja darba samaksas noteikumus atbilstoši valsts uzņēmuma lielumu raksturojošajiem kritērijiem.

2. Lai noteiktu valsts pilnvarnieku skaitu un pilnvarnieka mēneša atlīdzības apmēru valsts (pašvaldības) statūtsabiedrībās un statūtsabiedrībās ar valsts (pašvaldības) kapitāla daļu, kā arī valsts uzņēmuma vadītāja mēneša amatalgu, valsts (pašvaldības) statūtsabiedrības, statūtsabiedrības ar valsts (pašvaldības) kapitāla daļu un valsts uzņēmumus iedala četrās grupās (pielikums):

2.1. mazs;

2.2. vidējs;

2.3. liels;

2.4. īpaši liels.

3. Valsts (pašvaldības) statūtsabiedrības, statūtsabiedrības ar valsts (pašvaldības) kapitāla daļu un valsts uzņēmuma lielumu raksturojošie kritēriji ir:

3.1. vidējais darbinieku skaits, kuru nosaka, saskaitot valsts (pašvaldības) statūtsabiedrībā, statūtsabiedrībā ar valsts (pašvaldības) kapitāla daļu vai valsts uzņēmumā uz darba līguma pamata strādājošos darbiniekus pārskata gada katra mēneša pēdējā datumā un summu dalot ar mēnešu skaitu pārskata gadā (turpmāk - vidējais darbinieku skaits);

3.2. bilances kopsumma;

3.3. neto apgrozījums pēc pēdējā apstiprinātā gada pārskata, atskaitot valsts budžeta dotāciju (turpmāk - neto apgrozījums).

4. Attiecībā uz statūtsabiedrībām ar valsts (pašvaldības) kapitāla daļu papildus šo noteikumu 3.punktā minētajiem kritērijiem ņem vērā nosacījumu, ka mazajā vai vidējā statūtsabiedrībā ar valsts (pašvaldības) kapitāla daļu ne vairāk kā 25 % no statūtsabiedrības pamatkapitāla vai balsstiesībām pieder citai statūtsabiedrībai, kas neatbilst mazo vai vidējo statūtsabiedrību definīcijai.

5. Izvērtējot vidējo darbinieku skaitu un finansu rādītājus (bilances kopsummu un neto apgrozījumu), valsts (pašvaldības) statūtsabiedrības, statūtsabiedrības ar valsts (pašvaldības) kapitāla daļu un valsts uzņēmumus iedala grupā:

5.1. pēc vidējā darbinieku skaita, ja vismaz viens no finansu rādītājiem ir vienā grupā ar vidējo darbinieku skaitu;

5.2. pēc vidējā darbinieku skaita, ja abi finansu rādītāji ir augstākā grupā attiecībā pret vidējo darbinieku skaitu;

5.3. pēc vidējā darbinieku skaita, ja viens no finansu rādītājiem ir zemākā grupā, bet otrs - augstākā grupā attiecībā pret vidējo darbinieku skaitu;

5.4. pēc lielākā finansu rādītāja, ja abi finansu rādītāji ir zemākā grupā attiecībā pret vidējo darbinieku skaitu.

6. Valsts pilnvarnieku skaitu valsts statūtsabiedrībā un statūtsabiedrībā ar valsts kapitāla daļu nosaka saskaņā ar pielikumu.

7. Pilnvarnieka mēneša atlīdzības apmēru valsts (pašvaldības) statūtsabiedrībās un statūtsabiedrībās ar valsts (pašvaldības) kapitāla daļu nosaka saskaņā ar pielikumu, ņemot vērā nosacījumu, ka pilnvarnieka mēneša atlīdzības minimālais apmērs ir 50 latu un maksimālais apmērs ir 1300 latu.

8. Pilnvarnieka atlīdzības apmēru pārskata reizi gadā pēc gada pārskata apstiprināšanas, ņemot vērā valsts (pašvaldības) statūtsabiedrības un statūtsabiedrības ar valsts (pašvaldības) kapitāla daļu darbības efektivitāti salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

9. Pilnvarnieks netiek prēmēts.

10. Pilnvarnieks, kurš darbojas valsts (pašvaldības) statūtsabiedrības padomē, saņem pilnvarnieka atlīdzību pilnā apmērā un pusi no padomes locekļa atlīdzības.

11. Valsts uzņēmuma vadītāja mēneša amatalgu nosaka saskaņā ar pielikumu.

12. Valsts uzņēmuma vadītāja vietnieka mēneša amatalgu nosaka 70-90 % apmērā no valsts uzņēmuma vadītāja mēneša amatalgas.

13. Valsts uzņēmuma vadītāja un vadītāja vietnieka mēneša amatalgu pārskata reizi gadā pēc uzņēmuma gada pārskata apstiprināšanas, ņemot vērā uzņēmuma darbības efektivitāti salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

14. Valsts uzņēmuma vadītājs un vadītāja vietnieks saņem prēmiju, ja ir bijusi peļņa (ieņēmumu pārsniegums pār izdevumiem) un nav nodokļu parādu valsts budžetam. Prēmiju izmaksā reizi gadā pēc gada pārskata apstiprināšanas, un tās apmērs nedrīkst pārsniegt valsts uzņēmuma vadītāja vai vadītāja vietnieka trīs mēnešu atalgojumu.

15. Ja darba vai pilnvarojuma līgumā, kas noslēgts līdz 2001.gada 1.aprīlim, ir noteikts termiņš, kurā vadītājs, vadītāja vietnieks vai pilnvarnieks brīdināms par līguma nosacījumu grozīšanu, noteiktais brīdināšanas termiņš ir spēkā.

16. Atzīt par spēku zaudējušu Ministru Padomes 1992.gada 29.janvāra lēmumu Nr.27 "Par grozījumiem valsts uzņēmumu direktoru (pārvaldnieku) darba samaksā" (oficiāls izdevums AP MP, 1992, 6.nr.).

17. Noteikumi stājas spēkā ar 2001.gada 1.aprīli.

Ministru prezidents A.BĒRZIŅŠ

Finansu ministrs G.BĒRZIŅŠ

 

Noteikumi stājas spēkā ar 2001.gada 1.aprīli.

Pielikums
Ministru kabineta
2001.gada 20.februāra
noteikumiem Nr.80

Valsts pilnvarnieku skaits, pilnvarnieka mēneša atlīdzība un valsts uzņēmuma vadītāja mēneša amatalga atbilstoši valsts (pašvaldības) statūtsabiedrību, statūtsabiedrību ar valsts (pašvaldības) kapitāla daļu un valsts uzņēmumu iedalījumam

Valsts (pašvaldības) statūtsabiedrību, statūtsabiedrību ar valsts (pašvaldības) kapitāla daļu un valsts uzņēmumu iedalījums Kritēriji  Valsts pilnvarnieku skaits
(cilv.)
Vadītāja mēneša amatalgas maksimālais apmērs
(latos)
Pilnvarnieka mēneša atlīdzības maksimālais apmērs
(latos)
finansu rādītāji vidējais darbinieku skaits
(cilv.)
bilances kopsumma
(milj. latu)
neto apgrozījums
(milj. latu)
Mazs līdz 2,5 līdz 4,0 līdz 49 1-2 līdz 1000 50 līdz 200
Vidējs 2,5-15,0 4,0-20,0 50-249 1-3 līdz 2000 līdz 400
Liels 15,0-24,0 20,0-40,0 250-499 1-4 līdz 3000 līdz 600
Īpaši liels 24,0 un vairāk 40,0 un vairāk 500 un vairāk 1-5 līdz 4000 līdz 1300

Finansu ministrs G.BĒRZIŅŠ

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!