• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 16. decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.12.1997., Nr. 331/332 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46281

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta Komitejas 16. decembra sēdē (turpinājums)

Vēl šajā numurā

17.12.1997., Nr. 331/332

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta 16. decembra sēdē

Akceptēti “Noteikumi par vides valsts monitoringu”. Tie nosaka vides valsts monitoringa struktūru, finansējuma avotus, vienotu vides valsts monitoringa koordināciju, kā arī vides valsts monitoringa informācijas pieejamību un izsniegšanas nosacījumus.

Akceptēti grozījumi MK 1995. gada 31. marta noteikumos nr. 79 “Noteikumi par valsts nodevu par ieceļošanas vīzu, tranzītvīzu un uzturēšanās atļauju saņemšanu un ar to saistītajiem pakalpojumiem”. Grozījumi paredz diferencēt valsts nodevas apmēru par uzturēšanās atļaujām atkarībā no ārvalstnieka un bezvalstnieka ieceļošanas laika, statusa un vecuma.

Akceptēti noteikumi “Uzturēšanās atļauju izsniegšanas un reģistrēšanas kārtība”. Noteikumi nosaka termiņuzturēšanās atļauju un pastāvīgās uzturēšanās atļauju izsniegšanas un reģistrēšanas kārtību. Ministru kabinets akceptēja rīkojumus “Par valsts robežjoslas zemes Valmieras rajonā piešķiršanu Iekšlietu ministrijai” un “Par valsts robežjoslas zemes Limbažu rajonā piešķiršanu Iekšlietu ministrijai”.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas valdības un Portugāles Republikas valdības nolīgumu par pasažieru un kravas starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu”.

Akceptēti grozījumi MK 1997. gada 18. marta noteikumos nr. 102 “Noteikumi par atvieglojumiem ārstniecības līdzekļu iegādē pacientu ambulatorai ārstniecībai 1997. gadā”. Grozījumi veikti sakarā ar Saeimas papildu piešķirtajiem 1,545 miljoniem latu ārstniecības līdzekļu iegādei. Noteikumi ir papildināti ar atvieglojumiem Černobiļas ĀES avārijā cietušajiem.

Akceptēti grozījumi MK 1995. gada 7. februāra noteikumos nr. 29 “Zināšanu pārbaudes noteikumi personām, kuras vēlas iegūt Latvijas pilsonību naturalizācijas kārtībā”. Noteikumu devītais punkts izteikts šādā redakcijā: “Ja pretendents bez attaisnojoša iemesla neierodas uz pārbaudi, pārbaudes laikā pārkāpj pārbaudes noteikumus, atsakās atbildēt vai nenokārto pārbaudi, viņš atkārtoti var kārtot latviešu valodas prasmes pārbaudi ne ātrāk kā pēc trijiem mēnešiem, bet Pilsonības likumā noteikto zinašanu pārbaudi — ne ātrāk kā pēc mēneša.”

Valdība akceptēja “Noteikumus par Latvijas Kvalitātes balvu”.

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu likumā “Par valsts proves uzraudzību”. Grozījumi nepieciešami, lai novērstu pretrunas ar citiem spēkā esošajiem tiesību aktiem. Akceptēti grozījumi MK noteikumos “Valsts proves uzraudzības inspekcijas nolikums”.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā likumprojekts “Fizisko personu noguldījumu garantiju likums”. Likuma mērķis ir noteikt fizisko personu noguldījumu garantiju vispārējos principus bankās. Paredzēts noteikt Noguldījumu garantijas fonda veidošanas, pārvaldīšanas un izlietošanas kārtību. Paredzams, ka garantētā atlīdzība vienam noguldītājam vienā bankā neatkarīgi no viņa noguldījuma pamatsummas tiks izmaksāta ne vairāk kā 500 latu vērtībā. Likumprojektā noteikts, ka banku maksājumi Noguldījumu garantiju fondā ceturksnī tiks noteikti 0,075% apmērā no fizisko personu noguldījumu vidējā atlikuma bankā iepriekšējā ceturksnī.

Akceptēts likumprojekts “Par apdrošināšanas līgumu”. Tas neattieksies uz valsts sociālo apdrošināšanu un uz pārapdrošināšanu. Likums harmonizēs Latvijas likumdošanu atbilstoši ES likumdošanas prasībām un sakārtos apdrošināšanas sfēru regulējošos likumdošanas aktus.

Akceptēts likumprojekts “Par apdrošināšanas sabiedrībām un to uzraudzību”. Tas noteiks apdrošināšanas akciju sabiedrību, savstarpējās apdrošināšanas biedrību, apdrošināšanas starpnieku, kā arī pārapdrošinātāju tiesisko statusu, reglamentēs to darbību un uzraudzību.

Akceptēti “Stratēģiskas nozīmes preču kontroles noteikumi”. Tie nosaka stratēģiskas nozīmes preču eksporta, importa, tranzīta, ražošanas, glabāšanas un lietošanas kontroli atbilstoši Latvijas nacionālajām un starptautiskajām drošības interesēm un ir vērsti pret kodolu, ķīmisko, bakterioloģisko un citu masveida iznīcināšanas ieroču un to nogādes līdzekļu izplatīšanu.

Akceptēti noteikumi “Valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veikšanas kārtība”. Tie nosaka kārtību, kādā darba devēji, pašnodarbinātie un darba ņēmēji ārvalstnieki veic obligātās iemaksas. Noteikumi stāsies spēkā ar 1998.gada 1.janvāri.

Valdība akceptēja likumprojektu “Par īres valdi”. Īres valde ir paredzēta, kā pirmstiesas samierināšanās instance starp īrniekiem, izīrētājiem, dzīvokļa īpašniekiem, komunālo pakalpojumu sniedzējiem un komunālo pakalpojumu saņēmējiem dzīvojamo telpu īres un ar to saistīto strīdu jautājumos. Paredzams, ka īres valde būs pilsētas domes vai pagasta padomes izveidota pašvaldības iestāde, un tā darbosies attiecīgās pašvaldības administratīvajā teritorijā.

Akceptēti grozījumi MK 1997.gada 28.janvāra noteikumos nr.53 “Bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības “Valsts informācijas tīkla aģentūra” statūtu””. Grozījumi nepieciešami, lai uzlabotu Valsts informācijas tīkla aģentūras darbu.

Valdība akceptēja rīkojumu “Par valsts uzņēmumu “Materiālās rezerves””. Rīkojums nosaka, ka ar 1998.gada 1.janvāri Finansu ministrija nodod Iekšlietu ministrijas pārziņā valsts uzņēmumu “Materiālās rezerves”.

MK akceptēja grozījumus MK 1996.gada 9.jūlija noteikumos nr.256 “Latvijas vides aizsardzības fonda nolikums” un rīkojumā “Par Latvijas vides aizsardzības fonda padomi”.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības līgumu par lidojumu informācijas telpas izveidošanu un tā protokolu”.

Akceptēti grozījumi MK 1997.gada 7.oktobra noteikumos nr.348 “Atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanas noteikumi” un MK 1995.gada 14.novembra noteikumos nr.350 “Noteikumi par starptautiskā tūrisma darbības licencēšanu LR”. Grozījumi nosaka, ka turpmāk licencēšanu veiks Valsts tūrisma pārvaldē izveidota starptautiskā tūrisma darbības licencēšanas komisija. Grozījumi stāsies spēkā ar 1998.gada 1.janvāri.

Akceptēti grozījumi MK 1997.gada 28.aprīļa rīkojumā nr.264 “Par valsts akciju sabiedrības “Latvijas Hipotēku un zemes banka” pamatkapitāla palielināšanu”. Rīkojums paredz ieguldīt valsts akciju sabiedrībā “Latvijas Hipotēku un zemes banka” valstij piederošos nekustamos īpašumus, kuru kopējā vērtība ir 689 000 latu. Bankas pamatkapitāls tiks palielināts par 295 000 latu un atlikusī summa — 394 000 latu — ieskaitīta rezerves kapitālā.

Valdība akceptēja rīkojumu “Par valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļu piešķiršanu ēkas iegādei Rīgā, Dzirnavu ielā 113”. Tiks piešķirti 590 000 latu, ēka tiks izmantota prokuratūras vajadzībām.

Akceptēts rīkojums “Par naudas balvas piešķiršanu par izciliem sasniegumiem sportā”. Par izciliem sasniegumiem sportā tiks piešķirtas naudas balvas 24 900 latu, tās sadalot šādi: 3000 latu — Latvijas Vieglatlētikas savienības sportistam Staņislavam Olijaram par izcīnīto 2.vietu Eiropas junioru čempionātā; 1500 latu —trenerim Aleksandram Čumakovam; 1000 latu — Latvijas BMX federācijas sportistam Ivo Laukučam par izcīnīto 1.vietu pasaules junioru čempionātā; 600 latu — Latvijas Modernās pieccīņas federācijas sportistei J. Rubļevskai par izcīnīto 3.vietu pasaules čempionātā sievietēm; 100 latu — trenerim A.Kalniņam; 100 latu — trenerim G.Roskam; 100 latu — G.Zaķei; 3000 latu — Latvijas Aizsardzības daudzcīņas federācijas sportistam Oļegam Maļuhinam par divkārtēju Eiropas čempiona titula izcīnīšanu; 1500 latu — trenerim Vitālijam Urbanovičam; 1000 latu — Latvijas Nedzirdīgo sporta federācijas izlases komandai par sasniegumiem pasaules nedzirdīgo spēlēs; 3000 latu — Latvijas Riteņbraukšanas federācijas sportistam Aināram Ķiksim par izcīnīto trešo vietu Eiropas čempionātā riteņbraukšanā trekā; 1500 latu — trenerim Vladimiram Ļeonovam; 5000 latu — Latvijas Džudo Federācijas sportistam Vsevolodam Zeļjonijam par izcīnīto trešo vietu džudo pasaules čempionātā; 2500 latu — trenerim Oļegam Baskinam; 1000 latu — Latvijas Triatlona federācijas sportistam A.Ļevšam par divkārtēju pasaules čempiona titula izcīnīšanu ultratriatlonā.

Akceptēts rīkojums “Par naudas balvas piešķiršanu par izciliem sasniegumiem sportā”. Rīkojums paredz piešķirt 10 000 latus Latvijas Hokeja federācijai par hokeja kluba “Juniors” izcīnīto pirmo vietu Austrumeiropas hokeja līgā 1996./97.gada sezonā.

Akceptēti grozījumi MK 1997.gada 30.aprīļa rīkojumā nr.209 “Par Valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļu izlietošanas programmu 1997.gadam.”

Akceptēts rīkojums “Par speciālā budžeta kultūras vajadzībām sadalījumu”.

Valdība izskatīja jautājumu “Par civillietu par īpašumtiesību atzīšanu uz Aglonas internātģimnāzijas ēkām un būvēm”. Izglītības un zinātnes ministram kopīgi ar pašvaldības lietu ministru uzdots izveidot darba grupu ar Aglonas internātģimnāziju saistītās konfliktsituācijas risināšanai.

Tika izskatīts jautājums “Par Latvijas līdzdalību ES izglītības programmās”. Noteikts, ka no 1998.gada Latvija piedalīsies ES izglītības programmās “Socrates”, “Leonardo da Vinci” un “Vouth for Europe”, dalības izdevumus sedzot no valsts budžeta un līdzfinansējot no ES PHARE 1998.gada nacionālās programmas.

Valdības preses departaments

Pēc Ministru kabineta 16. decembra sēdes

Ministru prezidenta biedra, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Anatolija Gorbunova,

iekšlietu ministra Ziedoņa Čevera

un finansu ministra Roberta Zīles

komentāri, atbildes, skaidrojumi

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!