• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.12.1997., Nr. 331/332 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46280

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Informācija

Vēl šajā numurā

17.12.1997., Nr. 331/332

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents — sarunā par dzīvnieku aizsardzību

Piektdien, 12.decembrī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Starptautiskās medību un medījamo dzīvnieku aizsardzības organizācijas prezidentu Nikolasu Franko. N.Franko dāvināja G.Ulmanim šīs organizācijas Zelta medaļu, izsakot cerību, ka Starptautiskā medību un medījamo dzīvnieku aizsardzības organizācija spēs sniegt ko vairāk Latvijas valsts dzīvās dabas aizsardzībā. N.Franko pastāstīja par Starptautiskās medību un medījamo dzīvnieku aizsardzības organizācijas darbību un struktūru, informējot, ka organizācijas centrs atrodas Parīzē un tās biedri ir 72 pasaules valstis valdību līmenī un 10 valstis ministriju vai sabiedrisko organizāciju līmenī. N.Franko akcentēja organizācijas centienus harmonizēt medību un medījamo dzīvnieku aizsardzības jautājumus. Organizācija ir pilntiesīga locekle dzīvās dabas aizsardzības organizāciju ķēdē pasaulē, un tās darbības laukā ietilpst arī zinātnisku un juridisku padomu sniegšana valdībām.

Starptautiskās medību un medījamo dzīvnieku aizsardzības organizācijas prezidents izteica cerību, ka Latvija tuvākajā nākotnē kļūs par ES dalībvalsti. Daloties pārdomās par organizācijas devumu vienotas Eiropas stiprināšanā, N.Franko arī minēja iespēju izveidot Latvijā organizācijas atbalsta centru. Viņš runāja par organizācijas vēlmi uzzināt vairāk par Baltijas jūras reģiona problēmām un attīstības perspektīvām, paužot nodomu pēc gada Rīgā rīkot konferenci par Baltijas jūras reģiona faunu un floru, kā galvenos izvirzot dzīvās dabas, aizsardzības un izziņas jautājumus. N.Franko arī atzīmēja, ka drīzumā nāks klajā organizācijas pētījums, kurā būs salīdzināts, kā dažādās valstīs aizsargā dzīvo dabu un izvērtētas medīšanas metodes. Vēl organizācijas prezidents runāja par astoņām plašām dabas aizsardzības programmām, kuras darbojas pasaulē un kuru iniciatore vai dalībniece ir Starptautiskā medību un medījamo dzīvnieku aizsardzības organizācija. Viņš pastāstīja par organizācijas delegāciju un tās pārstāvju darbību atsevišķās valstīs.

G.Ulmanis pauda savu nostāju, ka Latvijai ir vairāki jautājumi un problēmas, kas jārisina saistībā ar dabas aizsardzību, mežu optimālu izmantošanu un medību organizāciju. Prezidents augstu novērtēja Starptautiskās medību un medījamo dzīvnieku aizsardzības organizācijas iniciatīvu organizēt Rīgā starptautisku konferenci par Baltijas jūras reģiona dabas aizsardzības un izziņas jautājumiem, atzīstot nepieciešamību Latvijai iesaistīties šajā organizācijā valdības līmenī.

Valsts prezidenta preses dienests

v

Lielbritānijas atbalsts Latvijai

Vakar, 16. decembrī, Ministru prezidents Guntars Krasts saņēma vēstuli no Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes premjerministra Tonija Blēra, kurā T.Blērs novērtējis Eiropas Padomes tikšanos Luksemburgā kā veiksmīgu.

No nākamā gada Lielbritānija būs Eiropas Savienības prezidējošā valsts. Savā vēstulē T.Blērs uzlūdz Guntaru Krastu uz ES paplašināšanās procesa uzsākšanas pasākumu 1998. gada 30. martā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!