• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Francijas ministrs - Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.12.1997., Nr. 315/316 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46070

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijā - jauna goda konsule

Vēl šajā numurā

05.12.1997., Nr. 315/316

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

diplomātija

Francijas ministrs — Latvijā

Šodien, 5. decembrī, divu dienu oficiālā vizītē mūsu valstī ierodas Francijas Republikas Eiropas lietu ministrs Pjērs Moskoviči.

Viņa ekselence Pjērs Moskoviči ( Pierre Moskovici ) dzimis 1957.gadā. Studējis ekonomiku, politoloģiju un psiholoģiju, iegūstot šajās nozarēs zinātniskos grādus. Darba gaitas sācis 1984. gadā kā jaunākais ierēdnis Francijas Valsts ģenerālkontroliera departamentā. Valsts kontroles institūcijā dažādos amatos Pjērs Moskoviči strādājis līdz 1988. gadam, kad pārgāja darbā uz Nacionālās izglītības, jaunatnes un sporta ministriju. Šeit viņa kompetencē bija budžeta un finansu jautājumi. Pēc gada Pjērs Moskoviči kļuva par ministra īpašo padomnieku. 1990. gadā viņu ievēlēja Sociālistu partijas nacionālajā padomē un Nacionālajā birojā — viņa kompetencē bija politikas pētījumu un attīstības programmas. No 1992. līdz 1994. gadam Pjērs Moskoviči bija partijas kasieris, bet no 1995. līdz 1997. gadam kā partijas nacionālais sekretārs — atbildīgs par politikas pētījumiem un attīstības programmām.

1990. gadā Pjēram Moskoviči uzticēja Ģenerālās plānošanas komisijas attīstības un finansu departamenta vadību. 1994. gadā viņš tika ievēlēts Dubsas ģenerālajā padomē. 1995. gadā Pjērs Moskoviči kļuva par Monbeliāras municipālo padomnieku. No 1994.gada Pjērs Moskoviči bija Eiropas parlamenta loceklis. Šī gada jūnijā viņu no Dubsas ceturtā vēlēšanu apgabala ievēlēja Francijas Nacionālajā asamblejā.

Pjērs Moskoviči ir vairāku teorētisku grāmatu autors.

Divu dienu oficiālās vizītes laikā Rīgā Francijas Eiropas lietu ministrs tiksies ar Latvijas Republikas Valsts prezidentu Gunti Ulmani, Saeimas priekšsēdētāju Alfredu Čepāni, Ministru prezidentu Guntaru Krastu un ārlietu ministru Valdi Birkavu, paredzēts arī parakstīt līgumus par nelegālo ieceļotāju atpakaļuzņemšanu un eventuāli — par jūras kuģniecību.

Jānis Ūdris,

“LV” ārpolitikas redaktors

“Latvijas Vēstneša” redakcija pateicas Francijas vēstniecībai Latvijā par palīdzību informatīvā materiāla un fotogrāfijas sarūpēšanā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!