• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas delegāciju Uzbekistānas Republikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.12.1997., Nr. 315/316 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46061

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kontrolieris Raits Černajs Līdz ar Latvijas valsti

Vēl šajā numurā

05.12.1997., Nr. 315/316

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas delegāciju Uzbekistānas Republikā

Vakar, 4.decembrī, no Uzbekistānas atgriezās Latvijas parlamentāriešu delegācija Saeimas priekšsēdētāja Alfreda Čepāņa vadībā, kas uzturējās tur no 1. līdz 3.decembrim. Delegācija, kuras sastāvā bija deputāti Roberts Dilba un Pēteris Keišs, devās uz Taškentu pēc Uzbekistānas Republikas Olij Mažlisa priekšsēdētāja Erkina Halilova ielūguma.

Vizītes gaitā Saeimas priekšsēdētājs A.Čepānis un delegācija, kas viņu pavada, apmeklēja Uzbekistānas Republikas Olij Mažlisu un tikās ar parlamenta priekšsēdētāju E.Halilovu. Latvijas un Uzbekistānas parlamentārieši sprieda par abu valstu sadarbības iespējām parlamentu līmenī.

Saeimas priekšsēdētāju A.Čepāni pieņēma Uzbekistānas Republikas prezidents Islams Karimovs. Abi valstsvīri atzīmēja, ka starp Latviju un Uzbekistānu izveidojušās draudzīgas attiecības. I.Karimovs uzsvēra, ka viņa valsts sadarbības padziļināšanu ar Latviju uzskata par prioritāti.

Saeimas delegācija tikās arī ar Uzbekistānas premjerministru Utkuru Sultanovu, kā arī ar Uzbekistānas ārlietu ministru A.Kamilovu, kuri iepazīstināja viesus ar valstī notiekošo plašo reformu gaitu. Savukārt, tiekoties ar Uzbekistānas ārējo ekonomisko sakaru ministru E.Gaņijevu, spriests par abu valstu ekonomiskās sadarbības iespējām.

Latvijas Saeimas delegācija apmeklēja Uzbekistānas nacionālo parku, kur Alfreds Čepānis nolika ziedus pie ģeniālā uzbeku dzejnieka Ališera Navoji pieminekļa. Latvijas parlamentārieši iepazinās arī ar Temurīdu vēstures muzeja unikālajiem eksponātiem. Saeimas priekšsēdētājs parakstījās muzeja goda viesu grāmatā.

Saeimas preses dienests,

Uzbekistānas informācijas

aģentūra “Žahon”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!