• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 26.novembra, paplašinātajā sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.12.1997., Nr. 311/312 https://www.vestnesis.lv/ta/id/46001

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts ieņēmumu dienesta informācija

Par Muitas pārvaldes muitas kontroles darba rezultātiem uz 1997.gada 1.novembri

Vēl šajā numurā

02.12.1997., Nr. 311/312

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta Komitejas 26.novembra, paplašinātajā sēdē

Sēdē, kurā piedalījās pašvaldību pārstāvji, pieņemts zināšanai jautājums par pašvaldību budžeta 1998.gadam veidošanas problēmām.

Izskatīts un pieņemts zināšanai jautājums par izglītības un veselības aprūpes funkciju finansēšanu 1998. gadā.

Ministru kabineta Komitejas 1. decembra sēdē

Akceptēts grozījumu projekts noteikumos “Zināšanu pārbaudes noteikumi personām, kuras vēlas iegūt Latvijas pilsonību naturalizācijas kārtībā”.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par vienošanās memorandu starp Latvijas Republikas valdību, kuru pārstāv Aizsardzības ministrija, un Amerikas Savienoto Valstu valdību, kuru pārstāv Nacionālās drošības aģentūras informācijas sistēmas drošības organizācija (NSA/ISSO)”. Memorands tiks parakstīts, lai izveidotu drošu balss un datu tīklu ar nolūku aizsargāt programmas “Partnerattiecības mieram” klasificētu un konfidenciālu informāciju.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Latvijas Republikas valdības un Portugāles Republikas valdības nolīgumu par pasažieru un kravu starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu”.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu likumā “Par aviāciju”. Grozījumu projekts nosaka, ka gaisa kuģa ekspluatants ir atbildīgs par to, lai no ārvalstīm uz LR vai no LR uz ārvalstīm netiktu pārvadātas personas bez ieceļošanai attiecīgajā valstī derīgiem dokumentiem. Sakarā ar šo grozījumu projektu akceptēts arī grozījumu projekts Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu likmes sadalījums pa valsts sociālās apdrošināšanas veidiem 1998. gadā”. Noteikumu projekts nosaka valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu likmes sadalījumu pēc apdrošināšanas veidiem šādiem obligāto iemaksu veicējiem: darba ņēmēji, kuri tiek apdrošināti visiem valsts sociālās apdrošināšanas veidiem; darba ņēmēji, kuri sasnieguši vecumu, kas dod tiesības uz valsts vecuma pensiju vai 1. vai 2. grupas invalīdi; darba ņēmēji, kuri ir 15 gadu vecumu sasnieguši ārvalstnieki, kurus nodarbina darba devējs — ārvalstu nodokļu maksātājs, ja šo personu pastāvīgā dzīvesvieta nav LR un tā uzturas LR 183 dienas vai ilgāk jebkurā 12 mēnešu periodā; pašnodarbinātie.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu likumā “Par valsts proves uzraudzību” un MK noteikumos “Valsts proves uzraudzības inspekcijas nolikums”.

Akceptēts likumprojekts “Publisko darījumu regulēšanas likums”. Šī likuma uzdevums ir noteikt kārtību publisko darījumu regulēšanai un tiesiskās atteiecības publisko darījumu izpildē, lai lietotājiem tiktu nodarošināta pastāvīga un nepārtraukta iespēja saņemt no regulējamiem uzņēmumiem publisko darījumu izpildījumu, iegādājoties drošas un kvalitatīvas preces lietotājiem nepieciešamā daudzumā par ekonomiski pamatotām izmaksām un noteiktiem tarifiem, kā arī lai veicinātu ekonomiski pamatotas konkurences veidošanos un attīstību nozarēs, kurās uzņēmējdarbība ekonomiski pamatoti un objektīvu apstākļu dēļ ir ierobežota konkurences attīstības iespēja.

Akceptēts noteikumu projekts “Par Latvijas kvalitātes balvu”.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par preču muitas vērtības aprēķināšanas kārtību”. Noteikumu projekts izstrādāts, ņemot vērā Latvijas nepieciešamību integrēties ES un pievienoties Pasaules tirdzniecības organizācijai.

Akceptēts noteikumu projekts “Par viesnīcu, kūrortviesnīcu, moteļu un viesu māju sertifikāciju”.

Akceptēts noteikumu projekts “Par kārtību, kādā atgūstama manta vai kompensējama tās vērtība personām, kuras izvairījās no komunistiskā režīma politiskajām represijām vai kurām tā tika atsavināta sakarā ar uzlikto paaugstināto nodokļu un nodevu nesamaksāšanu”. Tie noteiks kārtību, kādā atgūstama manta vai kompensējama tās vērtība Latvijas teritorijā pašlaik dzīvojošām personām, kurām tika uzlikti paaugstināti nodokļi un nodevas, kam sekoja mantas atņemšana, izlikšana no mājām vai dzīvokļiem, kuras izvairījās no represijām, ja pret tām gatavotās politiskās represijas ir dokumentāri pierādītas. Tie attieksies uz minētajām personām, bet šo personu nāves gadījumā — uz viņu pirmās šķiras mantiniekiem un viņu pārdzīvojušiem laulātajiem.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!