• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 22. novembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.11.1997., Nr. 306/307 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45966

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.340

Par Ministru prezidenta vietas izpildītāja iecelšanu

Vēl šajā numurā

25.11.1997., Nr. 306/307

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta 22. novembra sēdē

Izskatīta koncepcija “Valsts fondētās pensiju sistēmas veidošana”. Izveidotajai darba grupai uzdots līdz 1998. gada 1. jūlijam iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojektu “Par fondētām valsts pensijām”. Paredzams, ka paralēli nefondētajai pensiju shēmai tiks izveidota valsts fondēto pensiju shēma (otrais līmenis). Otrā līmeņa shēmu paredzēts veidot ārpus paaudžu solidaritātes shēmas ietvariem un paredzot 20 procentu sociālā nodokļa likmes uzkrājumam. Pensiju reformas koncepcija nosaka, ka otrais līmenis ir obligāta shēma atšķirībā no trešā līmeņa — privātajiem pensiju fondiem, kuros piedalīšanās ir brīvprātīga.

Ministru kabinets akceptēja priekšlikumus likumprojekta “Grozījumi likumā “Par valsts budžetu 1997. gadam”” otrajam lasījumam.

Ministru kabineta Komitejas

24.novembra sēdē

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Romas konvenciju par izpildītāju, fonogrammu producentu un raidorganizāciju tiesību aizsardzību”.

Akceptēts noteikumu projekts “Finansu ministrijas Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas nolikums”. Inspekcija būs pastāvīga valsts kontroles un uzraudzības institūcija, kas darbosies Finansu ministrijas pārraudzībā, un tās mērķis ir nodrošināt azartspēļu jomu regulējošo likumu un citu normatīvo aktu prasību ievērošanu un izpildi.

Akceptēts noteikumu projekts “Noteikumi par degvielas apriti”. Tie noteiks vienotu kārtību, kādā veicama ar degvielu saistītas uzņēmējdarbības speciālo atļauju izsniegšana un atsaukšana, degvielas ražošana un realizācija, ievešana, vairumtirdzniecība, mazumtirdzniecība, glabāšana, tranzīts un vietējie pārvadājumi, kā arī nodrošināma kontrole pār šīs kārtības ievērošanu.

Akceptēts grozījumu projekts Centrālās dzīvojamo māju privatizācijas komisijas nolikumā.

Akceptēti noteikumu projekti “Neatsavināmās zemes īpašuma turpmākās izmantošanas, atsavināšanas kārtība un turpmākās izmantošanas mērķi lauku apvidos un pilsētās” un “Par informācijas publicēšanu par noslēgtajiem darījumiem ar zemes īpašumiem un to apmēra ierobežošanas kārtību”.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Hidromelioratīvās būvniecības speciālie noteikumi”.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par laboratoriju un citu institūciju, kas ir tiesīgas dot oficiālu atzinumu par zāļu, farmaceitisko produktu, asins pagatavojumu un imunoloģisko preparātu pārbaudes rezultātiem, sarakstu”.

Akceptēts likumprojekts “Par īres valdēm”. Īres valde ir paredzēta kā pašvaldības izveidota iestāde, kas darbosies kā obligāta pirmstiesas samierināšanas instance starp īrniekiem, izīrētājiem, dzīvokļu īpašniekiem un komunālo pakalpojumu sniedzējiem dzīvojamo telpu īres un ar to saistīto strīdu jautājumos.

Komiteja akceptēja rīkojumu projektus “Par Vienošanos starp Latvijas Republikas valdību, Igaunijas Republikas valdību un Lietuvas Republikas valdību par Baltijas bataljonu” un “Par Vienošanos starp Latvijas Republikas valdību, Igaunijas Republikas valdību un Lietuvas Republikas valdību par Baltijas jūras eskadras izveidošanu”.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!