• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru kabineta 19. novembra sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.1997., Nr. 302/303 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45834

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru kabineta 19. novembra sēdi

Vēl šajā numurā

20.11.1997., Nr. 302/303

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta 19.novembra sēdē

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas valdības un Šveices Federālās padomes līgumu par tādu personu atpakaļuzņemšanu, kurām nav uzturēšanās tiesību, un Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas un Šveices Konfederācijas Tieslietu un policijas departamenta protokolu par Latvijas Republikas valdības un Šveices Federālās padomes līgumu par tādu personu atpakaļuzņemšanu, kurām nav uzturēšanās tiesību, īstenošanas kārtību”.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas valdības un Šveices Federālās padomes līgumu par abpusēju vīzu režīma atcelšanu”. Noteikts, ka līgums stājas spēkā 30 dienas pēc tā parakstīšanas.

Akceptēti noteikumi “Ārlietu ministrijas nolikums”.

Akceptēti grozījumi Ministru padomes 1992.gada 6.februāra lēmumā nr.41 “Par iekšlietu iestāžu ierindas un komandējošā sastāva dienesta gaitas reglamentu”. Grozījumi paredz, ka vecākā komandējošā sastāva speciālās dienesta pakāpes piešķir iekšlietu ministrs, bet vidējā komandējošā sastāva kārtējās speciālas dienesta pakāpes — Iekšlietu ministrijas patstāvīgo struktūrvienību priekšnieki un akadēmijas rektors.

Ministru kabinets akceptēja “Noteikumus par izmaiņām minimālajā darba algā”. Ar 1998.gada 1.janvāri minimālā mēneša alga (amatalga) noteikta 42 lati mēnesī un minimālā stundas tarifa likme — 0,251 lats. Noteikts, ka visos gadījumos, kad saskaņā ar Latvijas Darba likumu kodeksu darbiniekiem saglabājama vidējā izpeļņa, to palielina par starpību starp minimālo mēneša algu (amatalgu) Ls 42 un MK noteikto minimālo mēneša algu (amatalgu) tajos mēnešos, par kuriem aprēķināma mēneša vidējā izpeļņa. Ar 1998.gada 1.janvāri par spēku zaudējušiem atzīti MK 1996.gada 12.marta noteikumi nr.59 “Noteikumi par izmaiņām minimālajā algā”.

Sakarā ar izmaiņām minimālajā darba algā akceptēti grozījumi MK 1995.gada 14.marta noteikumos nr.51 “Noteikumi par darba samaksu no budžeta finansējamo iestāžu pedagoģiskajiem darbiniekiem”, MK 1996.gada 8.oktobra noteikumos nr.380 “Noteikumi par valsts civildienesta ierēdņu amatiem un ierēdņu kandidātu atalgojumu pārejas posmā” un MK 1996.gada 10.septembra noteikumos nr.351 “Noteikumi par darba samaksas sistēmu atsevišķu no budžeta finansējamo iestāžu darbiniekiem”. Minētie grozījumi nepieciešami, lai precizētu darba samaksu no budžeta finansējamās iestādēs.

Valdība akceptēja “Pārtikas ražošanā atļauto šķīdinātāju lietošanas noteikumus”. Noteikumos ietverti pārtikas ražošanā izmantojamo šķīdinātāju vispārējie lietošanas kritēriji, atļauto šķīdinātāju saraksti un pārtikā maksimāli pieļaujamās šķīdinātāju atlikumu normas.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas valdības un Zviedrijas Karalistes valdības līgumu par personu veselības aprūpi pagaidu uzturēšanās laikā”. Šī līguma izpratnē veselības aprūpe attiecībā uz Latviju ir Latvijas tiesību aktos noteiktais valsts garantēto veselības aprūpes pakalpojumu loks, attiecībā uz Zviedriju — veselības aprūpe atbilstoši Zviedrijas veselības apdrošināšanas likumdošanai.

Akceptēti grozījumi MK 1996.gada 26.jūnija rīkojumā nr.246 “Par Demogrāfiskās komisijas izveidošanu”, kuri paredz papildināt minētās komisijas sastāvu.

Valdība akceptēja noteikumus “Personu apskates izdarīšanas kārtība muitas kontroles zonā”. Tie noteiks kārtību, kādā izdarāma fiziskās personas apskate, par kuru ir pietiekams pamats uzskatīt, ka, šķērsojot Latvijas Republikas muitas robežu un atrodoties muitas kontroles zonā, tā slēpj pie sevis preces, kuru ievešana pāri muitas robežai ir aizliegta vai ierobežota vai kuras tiek ievestas komerciāliem nolūkiem. Noteikts, ka personas medicīnisko apskati var izdarīt tikai ārstniecības persona.

Akceptēti “Noteikumi par beznodokļu tirdzniecības veikaliem”. Noteikumi nosaka beznodokļu tirdzniecības veikalu darbību un kārtību, kādā izsniedzama atļauja beznodokļu tirdzniecības veikala turēšanai. Veikala teritorija ir LR muitas teritorijas sastāvdaļa, kas saskaņā ar Muitas likumu ir uzskatāma par muitas kontroles zonu. Beznodokļu tirdzniecības veikali var tikt izveidoti tikai tajās lidostās un jūras ostās, kuras MK ir noteicis par LR robežkontroles punktiem.

Akceptēts rīkojums “Par valsts akciju sabiedrības “Latvijas Hipotēku un zemes banka” pamatkapitāla palielināšanu”. Bankā tiks ieguldīts nekustamais īpašums Rīgā, Elizabetes ielā 41/43, kura vērtība ir 888 000 latu. Bankas pamatkapitāls palielināts par 620 000 latu, atlikusī summa — 268 000 latu — tiks ieskaitīta kapitālā.

Akceptēti grozījumi MK 1997.gada 29.aprīļa noteikumos nr.161 “Valsts apdrošināšanas uzraudzības inspekcijas finansēšanas noteikumi”. Noteikumu otrā pielikuma 1.punkts izteikts šādā redakcijā: “Ikmēneša piemaksas apmēru par izdienu Valsts ieņēmumu dienesta darbiniekiem nosaka, ņemot vērā darba stāžu, kuru aprēķina, summējot nostrādāto laiku LR Valsts ieņēmumu dienestā, LR Finansu inspekcijā, LR muitas iestādē un LR Valsts sociālās apdrošināšanas fondā.”

Valdība akceptēja rīkojumus “Par XXII Vispārējo latviešu dziesmu svētku un XII deju svētku rīcības komiteju”. Par rīcības komitejas priekšsēdētāju apstiprināts Ministru prezidents Guntars Krasts.

Ar MK rīkojumu par Konkurences padomes priekšsēdētāju pēc ekonomikas ministra ieteikuma apstiprināts Pēteris Vilks.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu “Par Aizsardzības ministrijas Militārā pretizlūkošanas dienesta priekšnieku”. Saskaņā ar Valsts drošības iestāžu likumu sakarā ar noteikto maksimālā vecuma sasniegšanu no Militārās pretizlūkošanas dienesta pienākumu pildīšanas atbrīvots un atvaļināts no aktīvā militārā dienesta pulkvežleitnants Jānis Aivars Baškers. Par Aizsardzības ministrijas Militārā pretizlūkošanas dienesta priekšnieku iecelts Zemessardzes pulkvežleitnants Gunārs Kade.

Akceptēts rīkojums “Par LR un Starptautiskās rekonstrukcijas un attīstības bankas aizdevumu”. Lai parafētu LR un Starptautiskās rekonstrukcijas un attīstības bankas aizdevuma līgumu par Rīgas pilsētas atkritumu izgāztuves projektu, vides valsts ministrs Indulis Emsis pilnvarots vadīt LR delegāciju Vašingtonā, kā arī parakstīt sarunu protokolu Latvijas valdības vārdā.

Akceptēts rīkojums “Par bezpeļņas organizācijas sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Getliņi EKO” dibināšanu”.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu “Par Latvijas dalību pasaules izstādē “Expo 98” Lisabonā”. Latvijas līdzdalības nodrošināšanai minētajā izstādē paredzēti 321 750 lati.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas un Krievijas naftas un naftas produktu transportēšanas kopuzņēmuma sabiedrības ar ierobežotu atbildību “LatRosTrans” dalībnieka statusu”. Lai nodrošinātu Latvijas un Krievijas naftas un naftas produktu transportēšanas kopuzņēmuma sabiedrības ar ierobežotu atbildību “LatRosTrans” darbību saskaņā ar LR valdības un KF valdības 1993. gada 2. jūnija vienošanos par kopīgu darbību Latvijas teritorijā esošā naftas un naftas produktu vada ekspluatācijā, noteikts, ka minētā kopuzņēmuma dalībnieks no Latvijas puses ir privatizējamā valsts akciju sabiedrība “Ventspils nafta”.

Valdība akceptēja Hipotekārās kredītsistēmas izveidošanas koncepciju. Akceptēts Hipotekārās kredītsistēmas izveidošanas pirmais posms un Mājokļu būvniecības, rekonstrukcijas un modernizācijas ilgtermiņa kreditēšanas izveides koncepcija atbilstoši Valdības deklarācijā noteiktajiem mērķiem. Finansu ministrijai sadarbībā ar Ekonomikas un Tieslietu ministriju līdz 1998.gada 1.janvārim uzdots izstrādāt likumprojektu “Par hipotekārajām ķīlu zīmēm” un priekšlikumus par labojumiem likumā “Par vērtspapīriem”, Kredītiestāžu likumā un Civilprocesa kodeksā. Finansu ministrijai uzdots līdz 1998.gada 1.janvārim sagatavot konceptuālos priekšlikumus par fiskālās politikas izmantošanu hipotekārās kredītsistēmas attīstības veicināšanai.

Valdības preses departaments

Pēc Ministru kabineta 19. novembra sēdes

Labklājības ministra Vladimira Makarova, valsts ieņēmumu valsts ministres Aijas Počas un finansu ministra Roberta Zīles atbildes, skaidrojumi, komentāri

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!