• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tautas atmiņas un varoņu augšāmcelšanās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.11.1997., Nr. 298/299 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45803

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vēstules "Latvijas Vēstnesim"

Vēl šajā numurā

14.11.1997., Nr. 298/299

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

pirms notikuma

Tautas atmiņas un varoņu augšāmcelšanās

17. novembrī latviešu tauta kļūs vēl par vienu ievērojamu grāmatu bagātāka. Ceļu pie lasītājiem uzsāk Pētera Korsaka, Gunāra Kušķa un Andra Grūtupa kopdarbs “Ceļā uz neatkarību. Brīvības cīņu pieminekļi”. Te apkopotas ziņas par 125 Brīvības cīņu pieminekļiem, kas uzstādīti Latvijā pirmās brīvvalsts laikā no 1920. līdz 1940.gadam, kā arī par šo pieminekļu autoriem —tēlniekiem un arhitektiem. Ievietots arī piemiņas plākšņu saraksts, kas atradās vai atrodas Latvijas baznīcās.

Padomju režīma laikā izcilākie pieminekļi tika nojaukti vai saspridzināti, atnākot Atmodai, — entuziastu grupa uzsāka šo pieminekļu reabilitācijas un atjaunošanas akcijas. Kā tas notika, stāstīts grāmatā. Izdevums bagātīgi ilustrēts un ir Latvijā pirmais šāda veida iespieddarbs pēckara periodā. Bet pirms pašiem grāmatas atvēršanas svētkiem — lai ieklausāmies Gunāra Priedes un Pētera Korsaka pārdomās un ielūkojamies dažās attēlu lappusēs. Skat. arī — 8.lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!