• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 25.burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.11.1997., Nr. 298/299 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45798

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

No 1918.gada 18.novembra uz 1997.gada 18.novembri

Vēl šajā numurā

14.11.1997., Nr. 298/299

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvijas Vēstnesis. Dokumenti” — pie Jums dodas 25.burtnīca

Godātie lasītāji, valsts normatīvo aktu burtnīca šoreiz devusies pie Jums ar likumiem, kas pieņemti Saeimā 9. un 16.oktobrī, un Ministru kabineta dokumentiem, kas izdoti no 7. līdz 14.oktobrim. Saeima ratificējusi vairākus starptautiskos līgumus: Latvijas Republikas un Eiropas Investīciju bankas pamatlīgumu, Latvijas Republikas un Grieķijas Republikas nolīgumu par pasažieru un kravu starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu un Latvijas Republikas un Kirgīzijas Republikas nolīgumu par automobiļu starptautisko satiksmi. Izdarīti grozījumi piecos agrāk pieņemtos likumos: “Par pašvaldību finansu izlīdzināšanu 1997.gadā”, “Par valsts un pašvaldību kapitāla daļu pārvaldi uzņēmējsabiedrībās”, “Par valsts un pašvaldību palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā”, “Par sabiedriskajām organizācijām un to apvienībām” un Civillikumā. Pieņemts arī “Poligrāfisko un citu izdevumu bezmaksas obligāto eksemplāru piegādes likums”. Tajā noteikts, ka Latvijas Nacionālajai bibliotēkai jāpiegādā noteikts skaits no visiem publiskai izmantošanai paredzētajiem poligrāfiskajiem un elektroniskajiem izdevumiem, kā arī no nepublicētajiem materiāliem jeb tā sauktās pelēkās literatūras (pārskati par tehnisku vai zinātnisku pētījumu, konferenču programmas, materiāli u.tml.), kas netiek izplatīta tirdzniecības tīklā. Savukārt Nacionālā bibliotēka daļu no šiem izdevumiem nodod citām Latvijas bibliotēkām: Akadēmiskajai bibliotēkai, augstskolu bibliotēkām, Patentu tehniskajai bibliotēkai, Neredzīgo bibliotēkai un reģionu zinātniskajām bibliotēkām. Obligāto eksemplāru piegāde nodrošinās izdevējiem bezmaksas informācijas publicēšanu nacionālajā bibliogāfijā, reklāmu izdevumos un tās iekļaušanu starptautiskajās elektroniskajās datu bankās, paredzēti arī nodokļu atvieglojumi.

Ministru kabinets izdevis noteikumus par robežkontroles kārtību ostās, jaunus noteikumus par atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanu, par tabakas un tabakas izstrādājumu apriti. Pārtikas preču marķēšanas noteikumiem ir trīs pielikumi, kuros reglamentēta pārtikas preču sastāvdaļu norādīšana marķējumā. Izdarīts grozījums “Noteikumos par iedzīvotāju ienākuma nodokļa papildu atvieglojumiem invalīdiem, politiski represētajām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem”. Ar Ministru kabineta rīkojumiem reorganizētas vairākas zinātniskās pētniecības organizācijas: Zinātņu akadēmijas Bioloģijas institūts, Valsts zemkopības zinātniskās pētniecības institūts “Agra” u.c. Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!