• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents - Oslo. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.11.1997., Nr. 291/292 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45705

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

07.11.1997., Nr. 291/292

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents — Oslo

— tiekoties ar

Norvēģijas premjerministru

Vakar, 6.novembrī, Ministru prezidents Guntars Krasts tikās ar Norvēģijas premjerministru Šelu Magni Bundevīku ( Kjell Magne Bondevik ).

Latvijas un Norvēģijas premjerministru sarunās apspriesti drošības jautājumi.

G.Krasts uzsvēra, ka Latvija kopā ar pārējām Baltijas valstīm atzīta par ES kandidātvalsti, un atzīmēja Baltijas valstu progresu ceļā uz stabilitāti un sadarbību.

Š.M Bundevīks interesējās par Latvijas līdzdalību NATO programmā “Partnerattiecības mieram”. G Krasts uzsvēra, ka Latvijas līdzdalība programmā ir viens no svarīgākajiem posmiem ceļā uz integrāciju NATO. Norvēģijas premjerministrs apliecināja, ka uz Norvēģijas vēstniecību Rīgā ir nosūtīts Norvēģijas militārais atašejs.

Sarunu gaitā tika skartas Latvijas un Krievijas attiecību problēmas un reģionālās drošības jautājumi. Pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar integrāciju Eiropas un transatlantiskajās ekonomiskajās un drošības struktūrās.

Pārrunājot ES integrācijas jautājumus, G.Krasts uzsvēra Latvijas gatavību uzsākt iestāšanās sarunas vienlaikus ar Eiropas Komisijas ieteiktajām pirmajām piecām kandidātvalstīm. Š.M. Bundevīks norādīja, ka Norvēģija nebūdama ES dalībvalsts tomēr atbalsta Latvijas integrāciju Eiropas ekonomiskajās un politiskajās struktūrās.

Norvēģijas premjerministrs augstu novērtēja plānoto Baltijas jūras valstu padomes vadītāju tikšanos Rīgā.

— tiekoties ar

Norvēģijas ārlietu ministru

Ministru prezidents Guntars Krasts tikās ar Norvēģijas ārlietu ministru Knutu Vollebeku ( Knut Wollebaek).

Sarunu gaitā pārspriesti jautājumi saistībā ar Latvijas integrāciju ES un NATO, kā arī ar robežapsardzi, noziedzības apkarošanu, izglītību un zinātni saistīti jautājumi.

K.Vollebeks izteica atbalstu Latvijas centieniem integrēties ES. G.Krasts norādīja, ka pašlaik viena no aktuālākajām problēmām Latvijai ir austrumu robežas iekārtošana, kā arī atzinīgi novērtēja Norvēģijas pieredzi robežjautājumu risināšanā un izteica gandarījumu par uzsākto sadarbību Latvijas robežas sistēmas attīstībā. G.Krasts izteica ieinteresētību saņemt Norvēģijas atbalstu robežšķērsošanas punktu un “zaļās robežas” apsardzes tehnisko līdzekļu un speciālā aprīkojuma apgādē.

Ministru prezidents informēja Norvēģijas ārlietu ministru par Vidzemes augstskolas sekmīgu darbību, kura tika dibināta ar Ziemeļvalstu līdzdalību. G.Krasts piedāvāja dibināt Norvēģijas Lauksaimniecības augstskolas izglītības un zinātnes centru Latvijā. Centrs būtu veidojams kā reģionāla izglītības un zinātnes institūcija, kuras pakalpojumus izmantotu visas trīs Baltijas valstis.

K.Vollebeks, runājot par Eiropas drošības jautājumiem, atzina, ka jaunu drošības struktūru veidošana Eiropā nav lietderīga. G.Krasts atkārtoti uzsvēra Latvijas konsekvento nostāju par vēlmi iestāties NATO.

— tiekoties ar Norvēģijas

Stortinga viceprezidentu

un Ārlietu komisijas locekļiem

Ministru prezidents Guntars Krasts tikās ar Norvēģijas parlamenta Stortinga viceprezidentu Hamsu Roisjordu un Stortinga Ārlietu komisijas locekļiem.

Sarunu gaitā notika diskusija par ES un NATO paplašināšanās jautājumiem. Skarti jautājumi, kas saistīti ar reģionālo drošību, Latvijas un Krievijas attiecībām, divpusējām un daudzpusējām attiecībām, kā arī jautājumi saistībā ar Latvijas dalību NATO programmā “Partnerattiecības mieram”.

— seminārā “Par investīciju

un biznesa iespējām Latvijā”

Ministru prezidents Guntars Krasts piedalījās seminārā “Par investīciju un biznesa iespējām Latvijā”. G.Krasts savā runā akcentēja Latvijas valdības aktivitātes biznesa klimata uzlabošanā un investīcijām labvēlīgas vides veidošanā. Ministru prezidents atzīmēja Norvēģijas uzņēmēju aktivitāti Latvijas tirgū, kā piemērus minot “Warner Baltija”, “Hydro”, “Latvija Statoil”, “Alcatel Baltics” u.c.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!