• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta oficiālo vizīti Norvēģijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.11.1997., Nr. 289 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45660

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents apžēlo

Vēl šajā numurā

05.11.1997., Nr. 289

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta vizīti Norvēģijā

Turpinājums no 1.lpp.

Tiekoties ar Norvēģijas ārlietu ministru Knutu Vollebeku, paredzētas sarunas arī par reģionālo sadarbību. Latvija augstu vērtē to, ka līdz ar sadarbību tradicionālajās jomās — izglītībā, vides aizsardzībā — Norvēģija sniedz praktisku atbalstu reģistru sistēmas izveidē, valsts pārvaldes sistēmas reformās, kā arī drošību un aizsardzību veicinošos pasākumos.

Norvēģijas pieredze lauku vides sakārtošanā, reģionālās infrastruktūras un lauku nodarbinātības problēmu risināšanā tiek sekmīgi izmantota Latvijas lauksaimniecības produkcijas ražošanas un lauku vides attīstīšanā. Turpmākās sadarbības problemātiku šajā jomā G.Krasts apspriedīs ar Norvēģijas zemkopības ministru Kjēru Gjonnesu. Latvija augstu vērtē Norvēģijas Lauksaimniecības universitātes ieguldījumu lauku attīstības jomā, doto stimulu Latvijas lauku jaunās paaudzes sagatavošanā.

Norvēģijai un Latvijai tradicionāli ir cieša sadarbība transporta un sakaru jomā. 1994.gadā Latvijas Civilās aviācijas administrācija ar kolēģiem Norvēģijā parakstīja sadarbības programmu. Sadarbības programmas ietvaros izstrādāts trokšņu limita pazemināšanas plāns, īstenots projekts apmācības jomā— mācību kurss lidojumu apkalpes locekļu licencēšanai, organizēti semināri civilās aviācijas drošības sistēmas pilnveidošanai u.c. Latvija augstu vērtē Norvēģijas kā SAS līdzīpašnieces līdzdalību Latvijas aviosabiedrības “Air Baltic” dibināšanā. Norvēģijas aviokompānijai SAS, kurā 33% pieder valstij, pieder 29% aviokompānijas “Air Baltic”akciju. Jāatzīmē arī 1 miljona kronu ziedojums “Air Baltic” darbinieku apmācībai. Paredzētajās sarunās ar Norvēģijas transporta un sakaru ministru Odu Einaru Dorumu tiks spriests par sadarbības veicināšanu transporta jomā. Apzinoties, ka ir jāattīsta un jāmodernizē pasta dienesti atbilstoši valsts kopējam ekonomisko reformu procesam un pieaugošajām klientu vajadzībām, paredzētas sarunas par sadarbības veicināšanu pasta jomā.

Ministru prezidents viesosies Fafo Praktiskās socioloģijas institūta rīkotajā seminārā, kur teiks uzrunu “Latvija un reģiona drošība”. 1994.gadā sadarbībā ar Latvijas Statistikas komiteju institūts sagatavoja un publicēja “Dzīves apstākļu apsekojumu Latvijā 1994.gadā”. Projektu finansēja Norvēģijas Ārlietu un Aizsardzības ministrija. Tā mērķis bija nodrošināt ar jaunāko statistisko informāciju par dzīves apstākļiem valsts amatpersonas, kas ir atbildīgas par politikas plānošanu un ieviešanu. Institūts ir rīkojis vairākus seminārus Latvijā, tas bijis atbildīgs par publikāciju sagatavošanu par Latvijas un Norvēģijas attiecībām, par Baltijas jūras valstu reģionālo kooperāciju, tika izdota brošūra par Norvēģijas politiku attiecībā uz Baltijas valstīm. Vairāki Latvijas zinātnieki sadarbojas ar institūtu. 1998.gada augustā institūts rīkos Ziemeļvalstu un Baltijas valstu speciālistu vasaras kursus Valmieras Vidzemes augstskolā.

Uzstājoties seminārā par biznesa iespējām Latvijā, G.Krasts paredzējis akcentēt Latvijas valdības aktivitātes biznesa klimata uzlabošanā un nevajadzīgu, uzņēmējdarbību bremzējošu birokrātisku procedūru vienkāršošanā. Ministru prezidents ir pārliecināts, ka, ņemot vērā sagaidāmo investīciju apjomu no Norvēģijas, tā drīzumā kļūs par vienu no lielākajiem ieguldītājiem Latvijā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!