• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas paziņojums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.11.1997., Nr. 289 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45654

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija un Somija - domāšanas veida un likteņu tuvība

Vēl šajā numurā

05.11.1997., Nr. 289

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas paziņojums

Latvijas ārējā un drošības politika balstās uz sapratni, ka Eiroatlantiskās telpas drošība ir nedalāma un Eiropas jaunās drošības arhitektūras pamatelementi ir pārveidotas un paplašinātas Eiropas un transatlantiskās organizācijas, kā arī plaša sadarbība starp visām Eiropas valstīm. Latvijas drošības politikas stratēģiskie mērķi paliek nemainīgi — pilntiesīga dalība Eiropas Savienībā un NATO un labu kaimiņattiecību uzturēšana ar Krieviju un citām reģiona valstīm.

Krievijas vadītāji ir atkārtoti ierosinājuši sniegt vienpusējas drošības garantijas un veidot reģionālus drošības izkārtojumus Baltijas valstīm. Vienpusējās drošības garantijas neatbilst jaunās Eiropas garam un, tāpat kā reģionālie drošības izkārtojumi, nekad nav bijušas un nav Latvijas ārpolitikas dienas kārtībā.

Tajā pat laikā mēs augstu novērtētu aktīvāku Krievijas dalību reģionālajā sadarbībā un Krievijas nostiprinātas attiecības ar Eiropas un transatlantiskajām organizācijām, ieskaitot aktīvu dalību Baltijas jūras valstu padomē, Eiroatlantiskās partnerības padomē un programmā “Partnerattiecības mieram”. Šī dalība veicinātu Krievijas iesaistīšanos vienotas un nedalāmas Eiropas veidošanā un tādējādi uzlabotu Baltijas reģiona un visa kontinenta drošību.

Kā EDSO un ANO dalībvalsts Krievija jau ir uzņēmusies skaidras saistības respektēt citu šo organizāciju dalībvalstu suverenitāti. Labu kaimiņattiecību veidošana un starptautisko saistību ievērošana ir labākā garantija Baltijas jūras reģiona nākotnei.

Latvija ir gatava turpināt pašreizējo dialogu ar Krieviju, lai nodrošinātu attīstību, kas nepieciešama reģiona un visas Eiropas labklājībai, stabilitātei un drošībai.

Latvija vēlas izmantot uz abpusējības pamatiem uzticības un drošības veidošanas pasākumus pastāvošajos daudzpusējos ietvaros, tādos kā paredz, piemēram, Vīnes dokuments. Šie mehānismi nebūt vēl netiek pilnībā izmantoti.

Pastiprināti divpusējie, kā arī esošie daudzpusējie mehānismi nodrošina labus apstākļus turpmākai starpvalstu attiecību attīstībai uz starptautisko tiesību, abpusēja izdevīguma un ilgtermiņa mēķu sasniegšanas pamata.

Rīgā 1997.gada 4. novembrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!