• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 21. oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.1997., Nr. 277/278 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45523

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 21. oktobra sēdes

Vēl šajā numurā

22.10.1997., Nr. 277/278

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta 21. oktobra sēdē

Akceptēti “Īpaši aizsargājamo dabas teritoriju vispārējie aizsardzības un izmantošanas noteikumi”. Tie nosaka īpaši aizsargājamo dabas teritoriju vispārējo aizsardzības un izmantošanas kārtību atbilstoši aizsargājamo teritoriju kategorijām, aizsargājamajās teritorijās pieļaujamos un aizliegtos darbības veidus, kā arī apstiprina aizsargājamās teritorijas apzīmēšanai dabā lietojamās speciālās informatīvās zīmes paraugu.

Lai novērstu Valsts valodas centra un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes funkciju dublēšanos vārda un uzvārda rakstības pielīdzināšanā latviešu valodas pareizrakstības normām, akceptēti grozījumi MK 1997. gada 25. marta noteikumos nr. 105 “Par naturalizācijas iesniegumu pieņemšanas un izskatīšanas kārtību”.

Valdība akceptēja bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības “Labības tirdzniecības aģentūra” statūtus. Aģentūras darbības mērķis ir realizēt valsts labības politiku un sagatavot valsts labības ražošanas un patēriņa bilanci, kā arī sekot tās izpildei, izmantojot valsts labības rezervi, ekonomiski veicināt un stimulēt labības tirgu, saglabājot nepārtrauktību patērētāju nodrošināšanā ar labību un tās produktiem. “Labības tirdzniecības aģentūra” ir valsts akciju sabiedrība, kura darbojas saskaņā ar bezpeļņas organizācijas principiem un kuras viss pamatkapitāls pieder valstij; valsts kapitāla daļas turētāja ir Zemkopības ministrija. Noteikts, ka aģentūras dibināšanas un reģistrācijas pamatkapitāls ir 66 320 latu, un tas ir sadalīts 66 320 parastajās akcijās. Pamatkapitālu var palielināt vai samazināt tikai Ministru kabinets.

Sakarā ar Labības tirdzniecības aģentūras izveidošanu akceptēti grozījumi Zemkopības ministrijas nolikumā.

Akceptēti noteikumi “Par Ministru kabineta noteikumu atzīšanu par spēku zaudējušiem”, ar kuriem par spēku zaudējušiem atzīti MK 1996. gada 23. janvāra noteikumi nr. 26 “Noteikumi par ievedmuitas nodokļu likmes piemērošanu laukaugu kultūru superelites un augstāko kategoriju sēklām”.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu “Par Latvijas Republikas pārstāvju grupu Latvijas Republikas un Baltkrievijas Republikas starpvaldību komisijā tirdzniecības un ekonomiskās sadarbības jautājumos”. Par Latvijas pārstāvju grupas vadītāju iecelts Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Jānis Vanags.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu “Par Latvijas Republikas pārstāvju grupu Latvijas Republikas un Ukrainas Republikas starpvaldību komisijā tirdzniecības un ekonomiskās sadarbības jautājumos”. Par Latvijas pārstāvju grupas vadītāju iecelts Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Jānis Vanags.

Akceptēti grozījumi MK 1997. gada 18. marta noteikumos nr.100 “Valsts un pašvaldību pasūtījumu piešķiršanas norises dokumentēšanas kārtība”. 15. punkts izteikts šādā redakcijā: “Ja preces jau ir piegādātāja rīcībā un netiek izgatavotas pēc speciāla pasūtījuma vai arī pakalpojumi jau tiek sniegti neatkarīgi no valsts pasūtījuma un var tikt pildīti nekavējoties, par rakstisku līgumu var uzskatīt grāmatvedības attaisnojuma dokumentu, kurā ir norādīta pievienotās vērtības nodokļa summa.”

Ar MK rīkojumu Ministru kabineta atzinības raksts par ieguldījumu Latvijas autoceļu nozares attīstīšanā piešķirts valsts akciju sabiedrības “Latvijas Autoceļu direkcija” ceļu būvinženierim Gunāram Vagulim.

Valdība akceptēja rīkojumu “Par Ministru kabineta balvas piešķiršanu”. Pēc MK Apbalvošanas padomes priekšlikuma ar Ministru kabineta balvu (5000 latu, goda diploms un krūšu nozīme) tiek apbalvots Ernests Gaudiņš, profesors, habilitēts medicīnas doktors, Latvijas Otorinolaringoloģiskā centra vadītājs — par mūža ieguldījumu otorinolaringoloģijas attīstībā, Dainis Rozenfelds, Kandavas pilsētas ar lauku teritoriju domes priekšsēdētājs — par ieguldījumu teritoriālās reformas organizēšanā, un Juris Zvirgzds–Zvirgzdiņš, Rīgas Zooloģiskā dārza direktora vietnieks zinātniskajā darbā — par būtisku ieguldījumu daudzveidības saglabāšanā un Latvijā izzūdošās dzīvnieku sugas populācijas atjaunošanā.

Ministru kabinets akceptēja “Slimokases izveides un darbības noteikumus”. Noteikumi nosaka kārtību, kādā pašvaldība vai vairākas pašvaldības pēc savstarpējas vienošanās izveido slimokasi, kā arī slimokases darbības mērķus, galvenās funkcijas, tiesības un pienākumus. Slimokase ir pašvaldības vai vairāku pašvaldību izveidots pašvaldības uzņēmums vai pašvaldības sabiedrība ar ierobežotu atbildību, kas noslēgusi līgumu ar Labklājības ministrijas Veselības apdrošināšanas centrālo fondu par valsts obligātās veselības apdrošināšanas pakalpojumu minimuma nodrošināšanu slimokases dalībniekiem, tās mērķis ir nodrošināt kvalitatīvus un pieejamus veselības aprūpes pakalpojumus slimokases dalībniekiem, veikt attiecīgo pakalpojumu racionālu iegādi no ārstniecības iestādēm un aptiekām un nodrošināt to apmaksu no valsts budžeta līdzekļiem. Slimokases darbība aptver vienotu teritoriju ar iedzīvotāju skaitu ne mazāku par 200 tūkstošiem. Slimokase nav citu institūciju saistību pārmantotāja, un tā neņem un neizsniedz kredītus.

Akceptēti grozījumi MK 1995. gada 24. oktobra noteikumos nr.310 “Noteikumi par Latvijas pilsoņu pasēm”, kas paredz pagarināt Latvijas pilsoņu rīcībā esošās PSRS iekšzemes pases līdz 1998. gada 1. janvārim.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības nolīgumu par sadarbību tūrisma jomā”.

Akceptēts rīkojums “Par naudas balvas piešķiršanu par izciliem sasniegumiem sportā”. Saskaņā ar MK 1997. gada 29. aprīļa noteikumu nr.156 “Noteikumi par naudas balvām par izciliem sasniegumiem sportā” 5. punktu MK nolēma piešķirt Kristeram Serģim un Artim Rasmanim 10 000 latu katram par izcīnīto pirmo vietu pasaules čempionātā motokrosā motocikliem ar blakusvāģiem un mehāniķim Andrim Bogdanovam — 3000 latu.

Ministru kabinets konceptuāli izskatīja jautājumu “Par Kultūrkapitāla fonda finansēšanas avotiem”. Nolemts neparedzēt akcīzes nodokļa iezīmēšanu Kultūrkapitāla fonda vajadzībām. Kultūrkapitāla fonda finansēšanai 1998.gadā nolemts paredzēt speciālā budžeta ieņēmumus no izlozēm un azartspēlēm 1,2 milj.latu. Finansu ministrijai, izstrādājot valsts budžeta projektu 1999.gadam, jāparedz finansējums Kultūras ministrijas apakšprogrammai “Kultūrkapitāla fonds” 2 milj. latu un finansējums Izglītības un zinātnes ministrijai apakšprogrammai “Jaunatnes sporta atbalsts” — 2 milj. latu.

Valdības preses departaments

Pēc Ministru kabineta 21.oktobra sēdes

Ministru prezidenta biedra Jura Kaksīša,

zemkopības ministra Andra Rāviņa

un veselības valsts ministra Viktora Jaksona

atbildes, skaidrojumi, komentāri

Vispirms Ministru kabineta sēdē akceptētos “Slimokases izveides un darbības noteikumus” komentēja Viktors Jaksons:

— Šie noteikumi ir pieņemti atbilstoši valdības deklarācijai un darbības programmai. Šajos noteikumos paredzētā lielo slimokasu izveidošana būs viens no noslēdzošajiem valsts veselības aprūpes sistēmas reformas posmiem. Pašlaik valstī ir 32 rajonu pašvaldību slimokases, bet ar šo lēmumu mēs nosakām 5 līdz 8 — atkarībā no pašreizējo slimokasu iniciatīvas — reģionālo slimokasu izveidi. Šo reformu nosaka vairāki apsvērumi: pašreizējās 32 slimokases nozīmē arī 32 dažādus finansēšanas modeļus, arī līdzekļu sadrumstalošanu — gan veicot dažādu tehnoloģiju, aparatūras, medikamentu iepirkšanu, gan plānojot veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!