• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piecas ministrijas par lauku problēmām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.1997., Nr. 277/278 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45514

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zviedrija - par vienu starta līniju Baltijai

Vēl šajā numurā

22.10.1997., Nr. 277/278

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piecas ministrijas par lauku problēmām

Aizvakar, 20. oktobrī, pie zemkopības ministra Andra Rāviņa notika starpministriju sanāksme par lauku problēmām, kurā kopā ar Zemkopības ministriju lauku problēmās iedziļinājās pārstāvji no Finansu, Ekonomikas, Izglītības un Vides un reģionālās attīstības ministrijas un Pašvaldību savienības. Par koncepcijas izstrādāšanu lauku problēmu risināšanā tika nolemts Saeimas ārkārtas plenārsēdē 10. septembrī.

Kā “LV” pastāstīja zemkopības ministra padomnieks preses jautājumos Valdis Dzenis, sanāksmes dalībnieki ir nosprieduši, ka primārais nepieciešamais lauku iedzīvotāju problēmu atrisināšanā ir — prognozēt, kādi izskatīsies Latvijas lauki pēc 5 — 7 gadiem. Šajā prognozē būtiskākā vieta ir izglītības un sociālajiem jautājumiem. Kad “nākotnes meti” būs gatavi, tad visām ministrijām jālēš, kādi būs ceļi, lai spētu sasniegt vēlamo rezultātu, un jāveic funkciju sadale. Tā kā šī bija pirmā šīm problēmām veltītā starpministriju sanāksme un priekšlikumus bija sagatavojusi tikai Zemkopības ministrija, tika nolemts vēlreiz sanākt kopā pēc divām nedēļām un katrai ministrijai ierasties ar saviem priekšlikumiem un ierosinājumiem samezglojumu atšķetināšanai Latvijas laukos. Lauku problēmu atrisināšanas koncepcijai jātop gatavai līdz 31. martam, un maijā tā iesniedzama Saeimā izskatīšanai. Koncepcija jāizstrādā tādā līmenī, lai tā atbilstu Nacionālās programmas statusam.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!