• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 20.oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.1997., Nr. 274/276 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45491

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar kopīgu skatu, kopīgām interesēm (turpinājums)

Vēl šajā numurā

21.10.1997., Nr. 274/276

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta Komitejas 20.oktobra sēdē

Akceptēts grozījuma projekts rīkojumā “Par valsts akciju sabiedrības “Latvijas Hipotēku un zemes banka” pamatkapitāla palielināšanu”. Bankas pamatkapitālā paredzēts ieskaitīt valstij piederošo nekustamo īpašumu Rīgā, Elizabetes ielā 41/43. Komiteja akceptēja “Bīstamo kravu pārvadājumu likuma” projektu. Likums noteiks ar citiem LR un ES normatīvajiem aktiem saskaņotas vienotas drošības prasības bīstamo kravu pārvadājumiem uz zemes, pa jūru, pa iekšējiem ūdeņiem un gaisā.

Akceptēts projekts “Noteikumiem par personas apskates izdarīšanas kārtību muitas kontroles zonā”. Tie noteiks kārtību, kādā izdarāma tās personas apskate, par kuru ir pietiekams pamats uzskatīt, ka tā, šķērsojot LR muitas robežu, atrodoties muitas kontroles zonā, slēpj pie sevis preces, kuru pārvietošana pāri muitas robežai ir aizliegta vai ierobežota vai kuras tiek ievestas komerciāliem nolūkiem.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Latvijas Republikas valdības un Kataras Valsts valdības līgumu par ekonomisko, tirdzniecisko un tehnisko sadarbību”.

Akceptēts noteikumu projekts “Par vienotās ekonomiskās informācijas klasifikācijas sistēmu”. Paredzams, ka vienotās ekonomiskās informācijas klasifikācijas sistēmas izveidošanas un funkcionēšanas galvenā koordinatore būs Valsts statistikas komiteja.

Lai novērstu pretrunas izdarītajos grozījumos likumā “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju”, komiteja akceptēja grozījumu projektus noteikumos “Pilsētu un pagastu dzīvojamo māju privatizācijas komisiju tipveida nolikums”, “Par dzīvojamo māju privatizācijas objektu vērtības noteikšanu”, “Dzīvojamās mājas privtizācijai nepieciešamo dokumentu sagatavošanas noteikumi”, “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizācijas objektu izsoles organizēšanu” un “Par privatizējamo neapdzīvojamo telpu un ar dzīvojamo māju funkcionāli saistīto palīgēku un palīgbūvju vērtības noteikšanu”.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu noteikumos “Par Latvijas nepilsoņu pasēm”. Grozījumi paredz, ka turpmāk Latvijas nepilsoņu pases derīguma termiņš būs 10 gadi un personu apliecinošie dokumenti, kuru vietā izsniegtas pases, kā arī mirušo personu pases nododamas valsts arhīvā.

Akceptēts noteikumu projekts “Ārvalstu pārstāvju drošības garantēšanas noteikumi”. Tie noteiks ārvalstu pārstāvju loku, kuru uzturēšanās laikā Latvijā tiks veikti drošības pasākumi, drošības pasākumu veikšanas kārtību, kā arī par šo pasākumu veikšanu atbildīgās valsts institūcijas un to kompetenci. Paredzams, ka valsts vizīšu laikā drošības pasākumi veicami pilnā apjomā valsts vizītē ieradušos ārvalstu pārstāvju un viņu ģimenes locekļu drošības garantēšanai.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!