• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Apbalvošanas padomes 20.oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.1997., Nr. 274/276 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45490

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Triju Zvaigžņu ordeņa domes paziņojums

Par apbalvošanu ar Triju Zvaigžņu ordeni

Vēl šajā numurā

21.10.1997., Nr. 274/276

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

informācija

Ministru kabineta Apbalvošanas padomes 20.oktobra sēdē

Izskatīti trīs jautājumi par Ministru kabineta balvas piešķiršanu.

Padome atbalstīja un nosūtīja izskatīšanai šodienas valdības sēdē jautājumus par Kandavas pilsētas ar lauku teritoriju domes priekšsēdētāja Daiņa Rozenfelda, Rīgas Zooloģiskā dārza direktora vietnieka zinātniskajā darbā Jura Zvirgzda–Zvirgzdiņa un Latvijas Medicīnas akadēmijas P.Stradiņa slimnīcas Otorinolaringoloģijas centra vadītāja profesora Ernesta Gaudiņa apbalvošanu ar Ministru kabineta balvu (5000 latu naudas summa, goda diploms un krūšu nozīme).

Kandavas pilsētas ar lauku teritoriju domes priekšsēdētājs Dainis Rozenfelds tiks apbalvots par ieguldījumu teritoriālās reformas organizēšanā un Kandavas pilsētas ar lauku teritoriju attīstības veicināšanā.

Rīgas Zooloģiskā dārza direktora vietnieks zinātniskajā darbā Juris Zvirgzds–Zvirgzdiņš tiks apbalvots par nopelniem Rīgas Zooloģiskā dārza attīstībā, kā arī sakarā ar Rīgas Zooloģiskā dārza 85.gadadienu. Kā nozīmīgs J.Zvirgzda–Zvirgzdiņa sasniegums ir atzīmējama Eiropas kokvardes populācijas atjaunošana Latvijā.

Par mūža ieguldījumu medicīnas nozares otorinolaringoloģijas attīstībā un par personiskiem sasniegumiem praktiskajā un zinātniskajā darbā ar MK balvu tiks apbalvots Latvijas Medicīnas akadēmijas P.Stradiņa slimnīcas Otorinolaringoloģijas centra vadītājs profesors Ernests Gaudiņš.

Valsts pārvaldes reformas padomes 17.oktobra sēdē

Kārtējo Valsts pārvaldes reformas padomes sēdi vadīja Ministru prezidenta biedrs Juris Kaksītis.

Padome konceptuāli apstiprināja likuma “Par valsts civildienestu” grozījumu projektu. Izstrādātais grozījumu projekts paredz ievest valsts kalpotāja institūtu. Likumprojekts paredz atšķirīgas prasības ierēdņiem un valsts kalpotājiem: vismaz vidējā izglītība — valsts kalpotājiem, augstākā — ierēdņiem; vismaz viena svešvaloda (var būt arī krievu) — kalpotājiem, vismaz viena ES valstu valoda — ierēdņiem. Grozījumi paredz likvidēt ierēdņa kandidāta institūtu, izņemot pārejas periodu, kamēr tiks noteikts pašreizējo ierēdņu kandidātu statuss. Nolemts, ka pēc grozījumu projekta izskatīšanas ministrijās par to tiks atkārtoti diskutēts Valsts pārvaldes reformas padomē.

Padome iepazinās ar LR Valsts pārvaldes reformu biroja sagatavoto informāciju par valsts pārvaldes institūciju funkciju analīzi. Pašlaik tiek apkopota informācija atbilstoši MK noteikumiem “Par vienotās uzskaites sistēmu no valsts budžeta finansējamās valsts institūcijās” par visām iestādēm. Rezultātā radīsies iespēja izveidot Latvijas valsts institucionālo shēmu un analizēt iestāžu funkcijas. Tiks veikta pilnīga analīze šādos virzienos: valsts pārvaldes funkciju deleģēšanas pakāpe, funkciju dublēšanās, funkciju nesakārtotība un nepildīšana u.c. Padome uzklausīja uzaicināto Pasaules bankas ekspertu viedokļus un ieteikumus, kuri atzinīgi novērtēja paveikto šajā jomā.

Padome uzklausīja un akceptēja koncepciju “Par amatpersonu iecelšanu amatā un atbrīvošanu no amata”. Pēc atzinumu saņemšanas no ministrijām un citām institūcijām informācija tiks iesniegta Ministru kabinetā.

Nacionālās sporta padomes 16.oktobra sēdē

Ceturtdien, 16.oktobrī, Nacionālā sporta padome, kuru vada Ministru prezidenta biedrs Juris Kaksītis, kārtējā sēdē izskatīja divus jautājumus par sporta objektu privatizāciju. Padome konceptuāli atbalstīja nacionālās sporta bāzes VTC “Lielupe” stadiona “Jaunība” privatizāciju. Nolemts izveidot ieinteresēto pušu darba grupu, lai turpinātu privatizācijas projekta izstrādi. Padome akceptēja nacionālās sporta bāzes “Sporta pils” privatizācijas projektu.

Padome atbalstīja 3000 latu naudas balvas piešķiršanu Staņislavam Olijaram par izcīnīto otro vietu 110 m barjerskrējienā Eiropas junioru čempionātā Ļubļinā. Viņa trenerim Aleksandram Čumakovam tiks piešķirta naudas balva 1500 latu. Par izcīnīto pirmo vietu BMX riteņbraukšanas pasaules junioru čempionātā Ivo Laučukam tiks piešķirta naudas balva 1000 latu. Par izcīnīto pirmo vietu Eiropas čempionātā vasaras biatlonā Oļegam Maļuhinam tiks piešķirta naudas balva 3000 latu un viņa trenerim Vitālijam Urbanovičam — 1500 latu. Padome nolēma piešķirt 1000 latus nedzirdīgo izlases komandai par sasniegumiem XVIII pasaules nedzirdīgo sporta spēlēs Dānijā. 600 latu naudas balva paredzēta Jeļenei Rubļevskai par izcīnīto trešo vietu pasaules čempionātā junioriem modernajā pieccīņā. Sportistes treneri Andris Kalniņš, Gunārs Roska un Guna Zaķe saņems naudas balvas 100 latu katrs.

Iepriekšējā, 26.septembra, Nacionālās sporta padomes sēdē akceptēta naudas balvas piešķiršana Latvijas Motosporta federācijai par pasaules čempiona titula izcīnīšanu. Kristers Serģis un Artis Rasmanis saņems naudas balvas katrs 10 000 latu, bet ekipāžas mehāniķis Andris Bogdanovs — 3000 latu. Paredzams, ka jautājumu izskatīs valdības sēdē šodien, 21.oktobrī.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!