• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Individuālajiem zemes īpašniekiem būs jāmaksā mazāk. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.10.1997., Nr. 270/271 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45429

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Informācija

Vēl šajā numurā

16.10.1997., Nr. 270/271

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Individuālajiem zemes īpašniekiem būs jāmaksā mazāk

Par zemes nodokļa lietām informējot

Batālijas ap zemes nodokļa lielumu Rīgā beigušās zemes īpašniekiem par labu. “Latvijas Vēstnesis” jau informēja, ka Rīgas Domē tika izveidota darba grupa, kuras nolūks bija izstrādāt priekšlikumus zemes nodokļa aprēķināšanai Rīgā. Otrdien, 14. oktobrī, Rīgas Domes deputāti atbalstīja darba grupas priekšlikumus par zemes nodokļa samazināšanu fiziskajām personām, kas izmantojušas zemi individuālajai apbūvei. Viņiem šogad zemes nodokli aprēķinās, piemērojot koeficientu 0,3. Tātad jau aprēķinātais zemes nodoklis — 1,5 procenti no zemes kadastrālās vai kadastrālās bāzes vērtības tiks reizināts ar šo koeficientu. Ja uz zemes gabala atrodas daudzdzīvokļu māja, kas netiek izmantota uzņēmējdarbībai, tiks piemērots koeficients 0,5. Maznodrošināto iedzīvotāju kategorijām tiks piemēroti vēl lielāki atvieglojumi. Dome noteikusi, ka atsevišķos gadījumos, iesniedzot pamatotus iesniegumus Rīgas Domes Finansu departamentam, vientuļajiem pensionāriem, daudzbērnu ģimenēm, politiski represētajiem un ģimenēm, kurās ir 1. un 2. grupas invalīdi, tiks piemērots koeficients 0, 1. Uz motivēta iesnieguma pamata zemes nodoklis var tikt samazināts arī tiem nodokļa maksātājiem, kam piederošā zeme , ja tā atgūta pēc 1995. gada 1. janvāra, netiek izmantota vai nav apbūvēta. Šajā gadījumā tiks piemērots koeficients 0,3.

Ja zemes nodoklis par 1997. gadu samaksāts lielākā apjomā, attiecīgā summa avansa veidā tiks ieskaitīta nākamā gada maksājumos vai atmaksāta atpakaļ. Nodokļa nomaksas termiņš pagarināts līdz 1997. gada 1. decembrim, turklāt zemes nodokļa pārrēķinos tiks ņemta vērā attiecīgā zemes gabala kadastrālā vērtība, ja tā tiks noteikta līdz 1. novembrim, nevis kadastrālā bāzes vērtība, kas parasti ir augstāka.

Pēc Rīgas Domes priekšsēdētāja Andra Bērziņa teiktā, pilsētas budžeta ieņēmumi sakarā ar iepriekšminētajiem atvieglojumiem zemes nodokļa maksājumos samazināsies vairāk nekā par miljonu latu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!