• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nīderlandes atbalsts mūsu valstij. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.1997., Nr. 268/269 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45357

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nīderlandes atbalsts mūsu valstij

Vēl šajā numurā

15.10.1997., Nr. 268/269

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nīderlandes atbalsts mūsu valstij

Vakar, 14.oktobrī, Latvijā vizītē ieradās Nīderlandes Karalistes ārlietu ministrs

Hanss van Mierlo (Hans van Mierlo) .

Pie Valsts prezidenta

Tiekoties ar Valsts prezidentu (vidējā attēlā), tika skarti vairāki jautājumi saistībā ar ES paplašināšanās perspektīvām. Nīderlandes ārlietu ministrs atzīmēja, ka šobrīd ir ļoti svarīgi izprast, ko Latvija domā un kā jūtas šā procesa kontekstā. Viņš atzina, ka vajadzētu izdzēst negatīvos aspektus, kādus izraisījis ES Komisijas slēdziens, un īpašu uzmanību veltīt konkrētas valsts gatavībai sākt auglīgas sarunas par uzņemšanu ES. H. van Mierlo uzsvēra, ka ir skaidrāk jāformulē kritēriji, pēc kuriem tiek vērtēta valsts gatavība sarunām, kā arī aktīvi jāseko attīstības procesiem un progresīvām pārmaiņām katrā no asociētajām valstīm. Viņš arī norādīja, ka gatavošanās sarunām un sarunu uzsākšana ir ES paplašināšanas procesa nedalāmas sastāvdaļas.

Valsts prezidents, runājot par vispārējiem principiem un darbības virzieniem ceļā uz ES, pauda nostāju, ka attīstības ziņā līdzīgām valstīm ir jādod vienādas iespējas. G.Ulmanis pauda pārliecību, ka ES paplašināšana kā politisks process prasa sarunu uzsākšanu ar visām kandidātvalstīm vienlaikus.

Valsts prezidents un Nīderlandes ārlietu ministrs augstu vērtēja Latvijas un Nīderlandes divpusējās attiecības, minot nepieciešamību tās stimulēt un padziļināt. G.Ulmanis atzīmēja Nīderlandes atbalstu Latvijai, īpaši sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām un sabiedrības integrācijas procesu veicināšanā. Valsts prezidents izteica cerību, ka Nīderlandes vēstniecības atklāšana Latvijā vērsīs valstu savstarpējās attiecības vēl labākas un dinamiskākas.

Valsts prezidenta preses dienests

Pie Saeimas priekšsēdētāja

Vakar, 14.oktobrī, Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis tikās ar Nīderlandes Karalistes ārlietu ministru Hansu van Mierlo. Sarunā, kurā piedalījās arī Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Edvīns Inkēns, notika atklāta domu apmaiņa par Latvijas virzību uz Eiropas Savienību (apakšējā attēlā).

Saeimas priekšsēdētājs augstu novērtēja Latvijas un Nīderlandes sadarbību un izteica pateicību Nīderlandes valdībai un tautai par Latvijai sniegto palīdzību kopš neatkarības atjaunošanas pirmajām dienām.

Turpinājums — 7.lpp.

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!