• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lietuvas un Polijas prezidenti - Latvijas Valsts prezidentam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.1997., Nr. 268/269 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45354

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Portugāles parlamentārieši Saeimā

Vēl šajā numurā

15.10.1997., Nr. 268/269

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lietuvas un Polijas prezidenti — Latvijas Valsts prezidentam

Jūsu ekselence,

mēs, konferences “Nāciju līdzāspastāvēšana un labas kaimiņattiecības — drošības un stabilitātes garantija Eiropā”, kas notika Viļņā 1997.gada 5. un 6.septembrī, iniciatori un rīkotāji, vēlamies izteikt Jums sirsnīgu pateicību par piedalīšanos šajā nozīmīgajā sanāksmē.

Mēs bijām klāt vienreizējā notikumā. Pirmo reizi mūsdienu vēsturē tikās Eiropas mūsu daļas prezidenti. Pirmo reizi līdzās valstu vadītājiem vārds tika dots zinātniekiem, dzejniekiem, rakstniekiem, publicistiem un sabiedriskajiem darbiniekiem. Mēs apmainījāmies viedokļiem, izteicām savus argumentus, mēs runājām lietišķi, un visi bijām vienlīdz draudzīgi atklāti. Mēs bijām kopā.

Mūsu sanāksmei netika izvirzīti konkrēti mērķi, un no tās netika gaidīti tūlītēji rezultāti. Tas tika plānots kā forums, neierobežots un neformāls, lai apmainītos viedokļiem un dalītos pieredzē. Mēs uzskatām, ka tas tika veiksmīgi izpildīts.

Mēs vēlreiz vēlamies pateikties Jums par Jūsu vērtīgo ieguldījumu un dalību sarunās, kas ļaus šīs Eiropas daļas iedzīvotājiem labāk saprast savu identitāti un to, ko varam gūt no labām kaimiņattiecībām.

Mēs ceram, ka nākotnē spēsim turpināt šīs iniciatīvas, kuras kalpo sapratnei un atkaltuvošanās procesam. Nākamā konference varētu notikt Polijā 1999.gadā.

Pieņemiet, lūdzu, mūsu dziļākās cieņas apliecinājumus un sirsnīgus sveicienus.

Aļģirds Brazausks, Aleksandrs Kvašņevskis,

Lietuvas Republikas prezidents Polijas Republikas prezidents

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!