• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 13. oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.1997., Nr. 265/267 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45318

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kontroles Pašvaldību revīzijas departamenta Kolēģijas lēmums Nr.5.1-2-91

Par rīcību ar pašvaldības mantu un līdzekļiem Preiļu pilsētas domē

Vēl šajā numurā

14.10.1997., Nr. 265/267

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta Komitejas 13. oktobra sēdē

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Latvijas Republikas valdības un Zviedrijas Karalistes valdības līgumu par personu veselības aprūpi pagaidu uzturēšanās laikā”. Paredzams, ka šī līguma izpratnē veselības aprūpe attiecībā uz Latviju ir Latvijas tiesību aktos noteiktais valsts garantēto veselības aprūpes pakalpojumu loks. Tai skaitā neatliekamā medicīniskā palīdzība, attiecībā uz Zviedriju — veselības aprūpe Zviedrijas veselības apdrošināšanas likumdošanas izpratnē.

Komiteja akceptēja Apdrošināšanas likuma projektu. Likums noteiks apdrošināšanas akciju sabiedrību, savstarpējo apdrošināšanas biedrību, apdrošināšanas starpnieku, kā arī pārapdrošinātāju tiesisko statusu, reglamentēs to darbību un uzraudzību Latvijā. Likums neattieksies uz sociālo apdrošināšanu. Komiteja akceptēja Dzelzceļa būvnoteikumu projektu. Šie noteikumi noteiks prasības visu veidu dzelzceļa būvju projektēšanas sagatavošanai, būvprojekta izstrādei un būvdarbu veikšanai, kā arī minēto procesu īstenošanas kārtību, ņemot vērā darba aizsardzības, ugunsdrošības, satiksmes drošības un aizsardzības normatīvo aktu prasības. Noteikumu projektā norādītie būvdarbi aptvers visu dzelzceļa būvju jaunbūves, rekonstrukciju un kapitālremontu.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par būvinspekcijas izveidošanu”. Paredzams, ka Valsts būvinspekcija sāks darbību 1998. gada 1. janvārī. Tās galvenie uzdevumi būs veikt būvniecības valsts kontroli un būvniecības valsts ekspertīzi, kā arī kontrolēt likumu un citu normatīvo aktu prasību izpildi attiecībā uz būvizstrādājumu kvalitāti. Valsts būvinspekcijas nolikumu apstiprinās Ministru kabinets.

Komiteja akceptēja projektu noteikumiem “Bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības “Labības tirdzniecības aģentūra” statūti”. Aģentūras darbības mērķis ir īstenot valsts labības politiku un sagatavot valsts labības ražošanas un patēriņa bilanci, kā arī sekot tās izpildei; izmantojot valsts labības rezervi, ekonomiski veicināt un stimulēt labības tirgu, saglabājot nepārtrauktību patērētāju nodošināšanā ar labību un tās produktiem saskaņā ar likumiem un Ministru kabineta noteikumiem.

Komiteja akceptēja projektu noteikumiem “Slimokasu izveides un darbības noteikumi”. Tie noteiks kārtību, kādā pašvaldība vai vairākas pašvaldības izveido slimokases, kā arī to darbības mērķus, galvenās funkcijas, tiesības un atbildību. Paredzēts, ka, izveidojot slimokasi un nodrošinot tās darbību, pašvaldības ņems vērā šādus nosacījumus: slimokases biznesa plānu izstrādā saskaņā ar valsts veselības ministra apstiprināto tipveida slimokases attīstības (biznesa) plānu; slimokases darbība aptver vienotu teritoriju ar iedzīvotāju skaitu, ne mazāku par 200 tūkstošiem; slimokase nav citu institūciju saistību pārmantotāja, un tā neizsniedz kredītus. Slimokases uzsāks darbību 1998. gada 1. janvārī.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!