• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts prezidenta valsts vizīti Somijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.10.1997., Nr. 263/264 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45269

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Precizējot iepriekš publicēto

Vēl šajā numurā

10.10.1997., Nr. 263/264

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Par Valsts prezidenta

valsts vizīti Somijā

Valsts prezidenta preses dienests informē, ka pēc Somijas Republikas prezidenta Marti Ahtisāri ielūguma Latvijas Valsts prezidents no šā gada 4. līdz 6.novembrim ieradīsies valsts vizītē Somijā.

Valsts vizītes laikā Latvijas Valsts prezidents tiksies ar Somijas Republikas prezidentu, apmeklēs Somijas parlamentu, teiks uzrunu Pāsikivi biedrībā, kā arī ieradīsies Rīhimeki un Rovaniemi.

Valsts prezidenta preses dienests

Par Latvijas un Uzbekistānas ārlietu vadītāju tikšanos

Vakar, 9.oktobrī, Ārlietu ministrs Valdis Birkavs tikās ar Uzbekistānas Republikas ārlietu ministra vietnieku Šafkatu Hamrakulovu.

Sarunas dalībnieki pauda gandarījumu par to, ka konsekventi vēršas plašumā Latvijas un Uzbekistānas sadarbība gan politiskajā, gan arī saimnieciskajā jomā. V.Birkavs norādīja, ka Latvijas un Uzbekistānas attiecībām ir labs vēsturiskais pamats un liela nākotnes perspektīva. Īpaši nozīmīgs potenciāls ir Latvijas un Uzbekistānas sadarbībai transporta, finansu un vieglās rūpniecības jomā.

V.Birkavs un Š.Hamrakulovs apsprieda iespējas aktivizēt Starpvaldību komisijas darbu, kā arī veicināt politiskās konsultācijas starp abu valstu Ārlietu ministrijām. Abas puses augstu novērtēja lietišķo sadarbību starp Baltijas (Baltbat) un Centrālāzijas (Centrazbat) miera uzturēšanas bataljoniem.

V.Birkavs apstiprināja Latvijas ieinteresētību attīstīt kontaktus ar Centrālāzijas valstīm, norādot, ka Latvijas vēstniecībai Taškentā ir reģionālās vēstniecības statuss. Š.Hamrakulovs uzsvēra, ka Uzbekistāna uzskata Latviju par svarīgu Eiropas partneri.

V.Birkavs un Š.Hamrakulovs vienojās paplašināt Latvijas un Uzbekistānas sadarbību starptautiskās organizācijās, tostarp ANO un EDSO.

ĀM preses centrs

Par Dånijas Karaliskås flotes komandiera vizīti

Trešdien, 8.oktobrī, trīs dienu oficiālā vizītē Latvijā ieradās Dānijas Karaliskās flotes komandieris viceadmirālis Kristens Vinters.

Viceadmirāļa Kristena Vintera vizītes laikā tiek izskatīta iespēja izveidot vienotu Baltijas valstu Jūras spēku mācību centru, kā arī jautājumi, kas saistīti ar Latvijas Jūras spēku patruļkuģu remontu un modernizāciju Dānijā.

Vakar, 9.oktobrī, Dānijas Karaliskās flotes komandieris viceadmirālis K. Vinters Liepājā tikās ar Latvijas JS komandieri jūras kapteini Gaidi Zeibotu un JS vadību, iepazinās ar situāciju Latvijas Jūras spēkos, apskatīja Liepājas ostu, Dienvidrajona kuģus un jūrnieku mācību centru.

Šodien, 10.oktobrī, viceadmirālis K.Vinters tiekas ar Latvijas aizsardzības ministru Tālavu Jundzi, Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieri un vadību, kā arī ar Latvijas JS vadību.

NBS štāba preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!