• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par dzīvokļu un neapdzīvojamo telpu atklāto izsoli Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.10.1997., Nr. 260/262 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45241

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju

Vēl šajā numurā

09.10.1997., Nr. 260/262

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par dzīvokļu un neapdzīvojamo telpu atklāto izsoli Rīgā

Izsoles vadītājs, atklājot izsoli, paziņo objekta pārdošanas sākumcenu, kā arī summu, par kādu ar katru nākamo solījumu cena tiek paaugstināta.

Solīšana notiek pa vienam solim.

Izsoles sākumā izsoles vadītājs lūdz izsoles dalībniekus apstiprināt gatavību iegādāties objektu par izsoles sākumcenu.

Izsoles dalībnieki solīšanas procesā paceļ savu reģistrācijas kartīti ar numuru. Katrs šāds solījums ir dalībnieka apliecinājums, ka viņš palielina izsolāmā objekta cenu par noteikto cenas pieauguma apmēru. Ja neviens no dalībniekiem augstāku cenu nepiedāvā, izsoles vadītājs trīs reizes atkārto pēdējo augstāko cenu un fiksē to ar āmura piesitienu. Pēc āmura pēdējā piesitiena objekts ir pārdots personai, kas solījusi pēdējo augstāko cenu. Ja vairāki dalībnieki vienlaicīgi nosolījuši vienu un to pašu cenu, priekšroka pirkt objektu ir dalībniekam, kurš pirmais saņēmis izsoles dalībnieka reģistrācijas apliecību. Dalībnieku reģistrācijas numuru un solīto cenu ieraksta protokolā.

Objekts tiek uzskatīts par pārdotu brīdī, kad pircējs izsoles vietā nekavējoties ar savu parakstu protokolā apliecina tajā norādītās cenas atbilstību nosolītajai.

Izsoles dalībnieks, kurš objektu nosolījis, bet neparakstās protokolā, uzskatāms par atteikušos no nosolītā objekta. Šajā gadījumā izsoles vadītājs ir tiesīgs šo dalībnieku svītrot no dalībnieku saraksta, un viņam netiek atmaksāta dalības maksa un drošības nauda.

Ja pēc tam izsolē ir palikuši vismaz divi izsoles dalībnieki, tad izdara attiecīgu ierakstu protokolā un izsoli nekavējoties atkārto no pēdējās nosolītās objekta cenas. Ja izsolē palicis tikai viens dalībnieks, tad objektu piedāvā pirkt vienīgajam palikušajam dalībniekam bez solīšanas par viņa pēdējo nosolīto objekta cenu.

Pēc visu protokola eksemplāru parakstīšanas dalībnieks, kurš nosolījis objektu, saņem attiecīgu izziņu, kurā norādīta maksāšanas kārtība un termiņi. Izsniegtā izziņa ir derīga līdz pirkuma līguma noslēgšanai.

Rīgas pilsētas

Dzīvojamo māju

privatizācijas komisijas

informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!