• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kopīgās sarunās - lauksaimnieki un baņķieri. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.1997., Nr. 242/245 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45039

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Valsts prezidents pie Lietuvas prezidenta

Vēl šajā numurā

24.09.1997., Nr. 242/245

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kopīgās sarunās — lauksaimnieki un baņķieri

Andris Rāviņš, zemkopības ministrs,— “Latvijas Vēstnesim”

Pirmdien, 22.septembrī, zemkopības ministrs Andris Rāviņš tikās ar Latvijas Bankas, Pareksa bankas, Unibankas, Krājbankas, Latvijas Hipotēku un zemes bankas vadošajiem speciālistiem, kā arī ar vairāku valsts labības pārstrādes uzņēmumu pārstāvjiem. Sarunas bija galvenokārt par lauksaimniecības produktu ražotāju un pārstrādātāju kreditēšanu, par iespējamo risinājumu meklējumiem savlaicīgu norēķinu veikšanai ar graudu audzētājiem par 1998.gada ražas iepirkšanu.

— Vai šī saruna bija jau kā solījums zemniekiem saņemt lētus un izdevīgus kredītus?

Andris Rāviņš: — Sarunas risinājās galvenokārt par graudu tirgus izveidošanu un sakārtošanu valstī. Un ne tikai — tikpat labi šie apgrozāmie līdzekļi, kredīti ir nepieciešami arī piena vai gaļas ražotājiem un pārstrādātājiem. Noteikti tirgus veidošanas principi ir vajadzīgi jebkurai lauksaimniecības ražošanas nozarei.

Mēs savstarpēji vienojāmies, ka jāslēdz trīspusēji kredītlīgumi starp zemnieku, pārstrādātāju un banku. Visi bija vienisprātis, ka jāveido spēcīgs valsts mehānisms, kas regulētu šo lauksaimniecības tirgu.

— Tie laiki, kad ministrija pateica, cik sēt un ko sēt un audzēt, šķiet, ir pagājuši?

Andris Rāviņš: — Jā, par pašu audzēšanu ministrijai un valdībai nav jāatbild, bet, manuprāt, ir jābūt atbildībai par cilvēkiem, kas dzīvo šajā valstī.

Runājot par plānošanas nozīmi — domāju, ka tā tomēr ir jebkuras ekonomiskās dzīves svira, it sevišķi tādai stratēģiski nozīmīgai lauksaimniecības nozarei kā graudkopība. Pēc šīs tikšanās Zemkopības ministrija trīs nedēļu laikā sagatavos dokumentu paketi, kuros būs detalizēti izstrādāta graudu tirgus politika. Galvenais ir tas, ka visi, kas piedalījās šajā sarunā, izrādīja interesi un vēlēšanos līdzdarboties sakārtot šo tirgus sistēmu. Būs, protams, arī nākamā tikšanās — ar baņķieriem.

Dagnija Muceniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!