• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents oficiālā vizītē Briselē Lielbritānijas Ārlietu ministrijas pārstāvis. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.1997., Nr. 236/241 https://www.vestnesis.lv/ta/id/44991

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.271

Par Ministru prezidenta rīkojuma atzīšanu par spēku zaudējušu

Vēl šajā numurā

23.09.1997., Nr. 236/241

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

DIPLOMĀTIJA

Ministru prezidents oficiālā vizītē Briselē

Šodien, 23. septembrī, sākas Latvijas Republikas Ministru prezidenta Guntara Krasta oficiālā vizīte Beļģijā.

Jau šorīt Guntars Krasts Briselē darba brokastīs tiekas ar Luksemburgas pastāvīgo pārstāvi Eiropas Savienībā Žanu Žaku Kaselu ( Jean–Jacques Kasel ), Lielbritānijas pastāvīgo pārstāvi Stefenu Volu ( Stephen Wall ) un VFR pastāvīgo pārstāvi Eiropas Savienībā Dītrihu fon Kiāvu ( Dietrich von Kūaw ). Vēl šodien Latvijas Republikas Ministru prezidentam būs tikšanās ar Belģijas premjerministru Žanu Luku Dehānu ( Jean - Luc Dehaene ), Eiropas Savienības Komisijas prezidentu Žaku Santēru, Eiropas Savienības parlamenta prezidentu Hosē Mariu Žilu Roublu Žilu Delgado ( Jose–Maria–Gil–Roble Gil–Delgado ), kā arī Eiropas investīciju bankas pārstāvjiem.

Rīt Guntars Krasts apmeklēs NATO štābu, kur tiksies ar NATO ģenerālsekretāru Havjeru Solanu un Rietumeiropas Savienības ģenerālsekretāru Hosē Kutiljero ( Jose Cutilleiro ). Latvijas Republikas Ministru prezidents arī uzstāsies ar uzrunu Ziemeļatlantijas padomē un Eiropas Savienības parlamenta Ārlietu komisijā.

Latvijas Republikas Ministru prezidenta tikšanās ar NATO augstākajiem vadītājiem šonedēļ varētu būt jo nozīmīgāka tādēļ, ka jau 26. septembrī NATO ģenerālsekretārs Havjers Solana Ņujorkā kopā ar Krievijas Federācijas ārlietu ministru Jevgēņiju Primakovu un Beļģijas ārlietu ministru Eriku Derioki ( Erik Deryoke ) vadīs pirmo NATO un Krievijas pastāvīgās padomes ministru tikšanos, un ir būtiski, ka NATO ģenerālsekretārs no pirmavota iegūs mūsu valsts pozīcijas un situācijas izklāstu.

Jānis Ūdris,

“LV” ārpolitikas redaktors

Lielbritānijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra

— pie Ministru prezidenta

Vakar, 22.septembrī, pie Ministru prezidenta Guntara Krasta viesojās Lielbritānijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks un diplomātiskā dienesta vadītājs sers Džons Kouls.

Sarunu gaitā pārspriestas Latvijas aktivitātes ceļā uz Eiropas Savienību.

G.Krasts iepazīstināja viesi ar Latvijas argumentiem par labu vienotas starta līnijas principam sarunu uzsākšanai ar visām trim Baltijas valstīm vienlaikus.

Valdības preses departaments

— Saeimā

Vakar, 22.septembrī, Latvijas un Lielbritānijas parlamentārās sadarbības grupa tikās ar Lielbritānijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieku diplomātiskā dienesta vadītāju Džonu Koulu. Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar Eiropas Savienības paplašināšanas procesu.

Saeimas deputāti uzsvēra, ka svarīgākie mērķi Latvijas ārpolitikā ir iestāšanās Eiropas Savienībā un NATO. Tautas saskaņas partijas frakcijas deputāts Jānis Jurkāns informēja, ka Latvijas politiķi aktīvi darbojas, lai mainītu Eiropas Komisijas lēmumu, kas paredz sākt sarunas par iestāšanos ES ar Igauniju, bet neparedz ar Latviju. Dž.Kouls kā maz ticamu vērtēja iespēju, ka šī gada decembrī tiks pieņemts lēmums uzsākt sarunas arī ar Latviju. Tomēr viņš norādīja, ka lēmums par to, ar kurām valstīm vispirms sākt sarunas, nebūs izšķirošais, jo Latvija varētu sākt sarunas par iestāšanos ES vēlāk nekā Igaunija, taču iestāties šajā organizācijā agrāk.

Saeimas preses dienests

— Ārlietu ministrijā

Vakar, 22. septembrī, LR Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš tikās ar Lielbritānijas Karalistes Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieku Džonu Koulu ( John Coles ).

M. Riekstiņš un Dž. Kouls atklāti un lietišķi apmainījās viedokļiem par Eiropas Savienības paplašināšanas gaitu, kā arī pārrunāja Eiropas Komisijas viedokli par Latvijas gatavību iestāties ES. Sarunas laikā Māris Riekstiņš iepazīstināja Džonu Koulu ar Latvijas nostāju attiecībā uz ES paplašināšanos. M. Riekstiņš informēja Dž. Koulu par Ministru prezidenta Guntara Krasta vizīti Briselē no 22. līdz 24. septembrim. Šī būs premjera pirmā vizīte gan Eiropas Savienībā, gan ārvalstīs vispār.

Džons Kouls apliecināja Lielbritānijas atbalstu Latvijas integrācijai Eiropas Savienībā, kā arī pauda cerību, ka drīzumā Latvija kļūs par pilntiesīgu ES dalībvalsti.

Pārrunāti arī divpusējo attiecību jautājumi, uzsverot veiksmīgas sadarbības attīstību starp abām valstīm politikā, ekonomikā un citās jomās.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!