• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrijas 1997. gada 18. septembra informācija "Par Mobilo policijas pulku". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.09.1997., Nr. 232/235 https://www.vestnesis.lv/ta/id/44949

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas apkrāpto cilvēku partija

Vēl šajā numurā

19.09.1997., Nr. 232/235

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Iekšlietu ministrija

Veids: informācija

Pieņemts: 18.09.1997.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrijas informācija

1997.gada 18.septembrī

Par Mobilo policijas pulku

Veicot tūlītēju Mobilā policijas pulka profesionalizāciju un nepagarinot obligātajā dienestā iesaukto karavīru iesaistīšanu tā rindās, kārtības sargātāju skaits Rīgas ielās uz ilgstošu laiku var samazināties par 224 cilvēkiem. Iekšlietu ministrs Ziedonis Čevers uzskata, ka tāda situācija var būtiski ietekmēt sabiedrisko kārtību un drošību ne tikai Rīgas pilsētā, bet valstī kopumā, tāpēc šobrīd nevar atteikties no obligātā dienesta karavīriem, jo īsā laikā nav iespējams tos nomainīt ar profesionāliem darbiniekiem.

Šodien, 19.septembrī, iekšlietu ministrs Ziedonis Čevers ir aicinājis uz tikšanos Eiropas Savienības vēstnieku Ginteru Veisu un ārlietu ministru Valdi Birkavu, lai izskaidrotu radušos situāciju un uzklausītu ES vēstnieka viedokli.

Budžeta projektā 1998.gadam Mobilā policijas pulka profesionalizācijai ir paredzēts finansējums Ls 648 953. Šie līdzekļi ļauj uzsākt pulka pāreju uz profesionālo dienestu atbilstoši ES nosacījumiem. Tomēr iepriekš minētie faktori un saspringtā kriminogēnā situācija liek plānot šo procesu pakāpeniski — no 1998.gada janvāra līdz 1999.gada janvārim.

IeM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!